Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerstvé maltové směsi MALMIX®

V poslední době již asi mnozí z vás zaznamenali nabídku nových technologií a materiálů v oblasti stavebních hmot. Klíčovou roli při výběru vhodného materiálu už dnes hraje nejenom kvalita samotných materiálů a služeb, které společnosti nabízejí, ale i způsob zpracování, rychlost realizace a v neposlední řadě finanční náklady, na které má také vliv neustálé zdražování vstupních surovin a energie.

Nyní můžete stavět kdykoliv a kdekoliv bez přívodu vody a elektřiny. Společnost Českomoravský beton, a.s., člen mezinárodní skupiny HeidelbergCement a současně jeden z předních výrobců transportbetonu v České republice rozšířil opět své portfolio v rámci nabídky speciálních produktů o čerstvé maltové směsi MALMIX®. Jedná se o mokré maltové směsi, nikoliv polotovary, které jsou určené přímo ke zpracování na stavbě podle typu použití na malty pro zdění nebo malty pro omítání. Uplatní se především jako plnohodnotná alternativa suchých maltových směsí. Jejich výhodou je nejen dlouhá zpracovatelnost, ale také fakt, že po nanesení tuhnou jako běžné malty.

 

Čerstvé malty MALMIX® se vyrábějí buď ve specializované maltárně, nebo v přizpůsobených betonárnách. Zpracovatelnost malty je prodloužena na více než 36 hodin. MALMIX® nachází své využití především při výstavbě na "zelené louce", protože není potřeba přípojka na zdroj tlakové vody a zdroj elektrické energie, ale ani žádné strojní zařízení (silo apod.). Zároveň také dochází k dalším úsporám finančních prostředků, jelikož odpadá zdlouhavá příprava malty na stavbě a není potřeba se předzásobovat materiálem. MALMIX® se jednoduše po objednání dováží na stavbu autodomíchávačem a je ihned připravený k použití v požadované konzistenci a potřebné kvalitě podle ČSN EN 998-1,2.

 

Na stavbě se MALMIX® skládá do připravených zapůjčených plastových van o objemu 200 litrů s dobou zpracovatelnosti podle typu až 36 hodin, která je umožněna pomocí přidání zpomalovacích přísad. V těchto vanách se pak přepravuje po staveništi pomocí speciálních vozíků, jeřábem, vysokozdvižným nebo paletovacím vozíkem či staveništním jeřábem.


Závěrem stojí také za připomínku, že tento způsob výstavby je šetrný k životnímu prostředí hned v několika směrech. Při srovnání s konvenčním postupem šetříte energie a nemusíte se zabývat likvidací zbytků po míchacím centru a odpadu z papírových obalů z pytlovaných materiálů.

Více informací o výhodách, využití a kontakt na výrobce naleznete na www.malmix.cz.


Českomoravský beton, a.s.
logo Českomoravský beton, a.s.

Společnost Českomoravský beton, a.s. člen HeidelbergCement Group je holdingovou společností, která prostřednictvím vlastních betonáren a dceřiných společností dodává transportbeton v široké škále pevnostních tříd a druhů na území České a Slovenské republiky.