Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens se představí na veletrhu Aqua-therm 2008

Společnost Siemens se zúčastní mezinárodního odborného veletrhu vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky Aqua-therm Praha, jehož 15. ročník se bude konat v PVA Letňany ve dnech 25. až 29. listopadu. Expozice Siemens bude umístěna v hale č. 3, na stánku č. 140 a budou v ní prezentovány novinky z oblasti komplexní regulace vytápění, větrání a klimatizace a produkty společnosti Landis+Gyr.

Regulace teploty

Ve veletržní expozici budou prezentovány regulátory a další komponenty z řady Synco living. Jedná se o systém pro rodinné domky nebo byty, který slouží pro nezávislé řízení teploty v jednotlivých místnostech. Lze jím ovládat jak servopohony na jednotlivých otopných tělesech, tak regulátory topných okruhů, kterými se řídí buď jednotlivé smyčky podlahového vytápění nebo otopná tělesa připojená přes centrální rozdělovač. Kromě vytápění a regulace ohřevu teplé vody systém umožňuje řídit také osvětlení, rolety a žaluzie. Systém Synco living je založen na bezdrátové komunikaci jednotlivých částí prostřednictvím protokolu KNX RF. Použití mezinárodních technologických standardů garantuje i po letech možnost integrace dalších komfortních funkcí, stejně jako rozšíření systému na další místnosti. Novinkou systému vystavenou na letošním veletrhu bude komunikační centrála OZW772, která slouží pro připojení systému Synco living k internetu nebo k lokálnímu PC. Uživatel může díky této centrále systém zkontrolovat (případně změnit jeho nastavení) z libovolného místa na světě.

Představena bude rovněž nová řada prostorových regulátorů REV24 / 34, dále ekvitermní regulace Albatros2 a příslušenství v podobě ventilů a pohonů, čidel či měřičů tepla. Unifikovaná řada ekvitermních regulátorů Albatros2 s typovým označením RVS..., která funkčně vychází z regulátorů RVA (Albatros), byla doplněna o nové funkce reflektující požadavky výrobců kotlů. Změny se týkají zejména mechanického provedení a užšího propojení funkcí kotle a regulátoru RVS. Díky velkému přehlednému displeji s českými texty se zjednodušilo a zpřehlednilo také ovládání a obsluha. Regulátory RVS jsou určeny pro řízení kotlů s jednostupňovým nebo dvojstupňovým hořákem. Disponují elektronickým provozním termostatem a tzv. celosvorkovým zapojením. Řada obsahuje několik typů, které svými funkcemi pokrývají široké pásmo aplikací od jednoduchého systému až po kaskády kotlů. Regulátory RVS lze také kombinovat s alternativními zdroji a několika topnými okruhy. Společně s regulátory RVS je v nabídce jako novinka také bezdrátový prostorový přístroj a bezdrátové venkovní čidlo. Zajímavou součástí veletržní prezentace bude rovněž nová bezuzlová verze rádiového systému Siemeca pro bezdrátový přenos dat o spotřebě tepla, studené a teplé vody.

Další informace o aktuálních produktech a službách společnosti Siemens v oblasti technologie budov jsou k dispozici na internetové adrese: http://www.siemens.cz/technologiebudov.

Landis+Gyr

V expozici Siemens najdou návštěvníci veletrhu také produkty společnosti Landis+Gyr, s.r.o., která je dceřinou společností švýcarské firmy Landis+Gyr AG Zug, tradičního dodavatele elektroměrů, měřicích systémů a ultrazvukových měřičů tepla. Společnost Landis+Gyr na veletrhu představí ultrazvukové měřiče Ultraheat UH50, které jsou dodávány jako měřič tepla, měřič kondenzátu, resp. kombinovaný měřič chladu/tepla; dále kompaktní ultrazvukové měřiče tepla Ultraheat XS 2WR6 a ultrazvukové průtokoměry Ultraheat Flow 2WR7 s volně nastavitelným impulsním výstupem pro univerzální použití jako průtokové části měřičů tepla. Novinkou budou komunikační moduly pro Ultraheat UH50. Mezi zajímavosti budou patřit zejména M-BUS moduly čtvrté generace nesoucí název Radiomodul nebo modul GSM - všechny tyto přístroje jsou vybaveny dvojicí impulsních vstupů. Pro dálkové odečty vlastních měřidel, ale i pro měřidla jiných výrobců (podporujících standardní protokoly), společnost Landis+Gyr připravila komplexní systém sběru a zpracování dat AMES (Advanced Multi Energy Solution), jenž je určen pro dálkové odečty všech typů energií v průmyslu (teplo, elektřina, voda, plyn). Systém AMES podporuje například komunikace typu M-BUS, GSM/SMS, IEC1107, IEC870-5, DLMS, PERM, HANDHELD a řadu dalších.

Podrobnější informace jsou k dispozici na adrese http://www.landisgyr.cz.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...