Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

10. výročí SHK – mezinárodního veletrhu technických zařízení budov

Tradiční a nedílnou součástí Stavebních veletrhů Brno, jejichž nadcházející ročník se uskuteční 21. – 25. dubna 2009 v areálu brněnského výstaviště, je Mezinárodní veletrh technických zařízení budov (SHK BRNO).

Jeho jubilejní 10. ročník nabízí opět ucelený pohled zejména do světa sanitární techniky, interiérů koupelen, vytápěcí techniky, vzduchotechniky a klimatizací, armatur, potrubí, čerpadel a dalších technických zařízení v budovách. V rámci projektu jsou rozvíjeny rovněž nomenklatury s tematikou ELEKTRO, které zahrnují obory osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov.

SHK BRNO bylo založeno na třech základních oborech, obsažených ve zkratce veletrhu - z německého Sanitär-, Heizungs- und Klimatechnik - a staví na skutečně světové tradici v rámci spolupráce Messe Düsseldorf. Samotné obory zaznamenaly za poslední roky rozvoj, který se odrážel i v podobě veletrhu SHK. Vývoj jak po stránce designu, který je pro část zúčastněných oborů prioritní, tak technické úrovně. Veletrh SHK byl a stále je významným prostředníkem, který seznamuje veřejnost se současnými i budoucími trendy. Celosvětově je právě v oblastech sanity, vytápění a klimatizace kladen důraz především na úsporné a energeticky nenáročné technologie. Stejné hlavní téma - energeticky úsporné stavění - se ponese celými Stavebními veletrhy 2009. Vždyť právě vybavení budov vzhledem k vytápění, osvětlení a spotřebě vody je nejaktuálnější otázkou při navrhování i realizaci energeticky úsporných a pasivních domů a při celkové úspoře energie.

Vystavovatelé mají v rámci SHK BRNO možnost představit téměř 100 000 návštěvníkům své produkty a služby, setkat se mezi sebou a na odborné úrovni diskutovat nejen témata úspor či moderních řešení vnitřního vybavení budov. Přímou konfrontaci hodnocení produktu návštěvníkem nabízí vystavovatelům možnost zapojení vlastních produktů do soutěže Koupelna snů. Tato významná událost veletrhu se nevěnuje jen celkovému provedení koupelen, ale také jednotlivým koupelnovým komponentům. Jelikož bude celá anketa letos ještě více mediálně podpořena, mohou vystavovatelé získat další publicitu a reklamu i v rámci této ankety.

V propojení s ostatními obory stavebnictví se za branami brněnského výstaviště otevírá prestižní komplexní mezinárodní setkání pod jednou střechou. Vystavovatelé ani návštěvníci již 10 let nemusí vážit cestu do zahraničí, aby sdíleli nejnovější informace a přehled současných trendů, a to jak z laického tak odborného hlediska. Tisíce zúčastněných potvrzují neustálý zájem a také kvalitu, kterou SHK BRNO celých 10 let poskytuje.


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...