Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Robustní vysoce výkonné akumulátorové vrtačky/šroubováky a jejich kombinace

Nové 14,4 a 18 voltové VE-2 lithium-iontové akumulátorové vrtačky/šroubováky a jejich kombinace od společnosti Bosch prověřují samy sebe v extrémně namáhavých situacích vrtání a šroubování

  • Pro účely zabezpečení toho nejnáročnějšího vrtání a šroubování do dřeva a kovů, stejně tak jako pro příklepové vrtání do zdiva
  • Dlouhá životnost díky systému Bosch EMP (Electronic Motor Protection - elektronické ochraně motoru)
  • Extrémně robustní krytí systémem Dura-Shield (trvanlivý kryt)
  • Jedinečná lithium-iontová technologie Premium od firmy Bosch pro o 400% delší životnost a nejvyšší možnou životnost

Maximální robustnost a vysoký kroutivý moment motoru pro využití při náročném vrtání a šroubování jsou zajištěny prostřednictvím nových akumulátorových vrtaček/šroubováků GSR 14,4 VE-2LI Professional a GSR 18 VE-2LI Professional a akumulátorovými kombinacemi GSB 14,4 VE- Professional a GSB 18 VE- Professional od firmy Bosch. Nové vysoce výkonné nástroje byly vyvinuty pro to nejnáročnější využití na stavbách, kde právě robustnost a schopnost vysokých výkonů jsou tím nejpodstatnějším.


Nová ochrana Bosch Electronic Motor Protection (EMP - elektronická ochrana motoru), která je jedinečnou technologií na trhu, automaticky vypíná motory s vysokým kroutivým momentem když tyto ztratí rychlost, a tím zaručuje dlouhou životnost stroje. Takto je motor ochráněn před spálením.

Flexibilní a extrémně pružné krytí Dura-Shield (trvanlivý kryt) činí akumulátorové vrtačky/šroubováky a jejich kombinace prakticky nezničitelnými, jelikož tyto zůstávají funkčními dokonce i po pádu na beton z výšky dvou metrů.

Stroje firmy Bosch tak mohou přijmout jakoukoliv výzvu, která se na stavbě může naskytnout: Akumulátorové vrtačky/šroubováky a jejich kombinace GSR/GSB 14,4/18 VE- Professional prokazují svou výkonnost při vrtání a šroubování do dřeva a kovů, a to i v případě toho nejnáročnějšího využití při příklepovém vrtání do zdiva u verzí GSB. Akumulátorová kombinace GSB 18 VE- Professional zvládne až 2.050 otáček za minutu, a tím tak zaručuje rychlý postup práce. Ať už se jedná o využití při vrtání o průměru až 12 mm nebo o vrtání o průměru až 50 mm do dřeva pomocí GSR 18 VE- Professional - vysoce výkonné stroje firmy Bosch profesionálně zvládnou všechny různé druhy vnitřních i venkovních prací. Jsou ideální pro šroubování a vrtání o velkém a středním průměru, tak jak je využíváno truhláři, pokrývači nebo instalatéry pracujícími na stavbách.


Speciálně vyvážený poměr převodového mechanizmu zajišťuje rychlý pracovní postup při vrtání a příklepovém vrtání. Progresivně se navyšující kroutící moment je zárukou jemného nastavení na jakoukoliv velikost vrtáku.

Bezpečný a pohodlný průběh práce je zaručen díky ergonomickému tvaru rukojeti, díky nízké hmotnosti nástroje a optimálnímu vyvážení rovnováhy nástroje.

Jedinečnost

Netradiční Lithium-iontová technologie Premium od firmy Bosch se svou bezkonkurenční délkou výdrže baterie a o 400 procent delší životností baterie naprosto jednoznačně vítězí nad jinými bateriovými technologiemi. Toho lze dosáhnout díky tzv. Bosch Electronic Cell Protection (ECP) - elektronické ochraně jádra. Ta spolehlivě chrání baterii před přetížením, přehřátím a absolutním vybitím. Navíc je bateriová souprava tak robustní, že je schopná odolat pádu na beton z výšky dvou metrů, a zároveň zůstat plně funkční. Další výhodou lithium-iontové technologie Premium je bezkonkurenční výdrž baterie, zajišťovaná vysoce výkonnými bateriovými jádry firmy Bosch a inteligentním systémem řízení energie. Speciálně vyvinutá jádra s velice nízkým vnitřním odporem a design bateriové soupravy schopný zvládnout vysoké hodnoty proudu zajišťují nízké ztráty energie během nabíjení a v průběhu činnosti. Výsledkem těchto snah jsou pružné a odolné bateriové soupravy se schopností podávat vysoké výkony. Navíc skvělá koordinace technologicky vyspělé elektroniky firmy Bosch v motoru a pohonné skříni zajišťuje vysokou výkonnost pohonu a optimální využití energie v jádrech.


Další výhody lithium-iontové technologie Premium

Baterie jsou nabité na 75 procent již po pouhé poloviční době díky Hyper-Charge (hyper-nabíjecí) technologii od firmy Bosch. Neexistuje žádný paměťový efekt a baterie jsou plně připraveny k použití, a to dokonce i když nebyly používány celé měsíce.

Bosch byla první společností, která představila lithium-iontovou technologii u profesionálních akumulátorových strojů, čímž provedla revoluci na trhu pracovních strojů. Lithium-iontová technologie Premium od firmy Bosch je víc než jen pouhá lithium-iontová technologie. Je výsledkem stále trvajícího vývoje a jde vstříc každodenním potřebám profesionálních řemeslníků: dlouhé výdrži baterie a její životnosti. Lithium-iontová technologie Premium od firmy Bosch je dostupná ve všech třídách napětí od 3,6 do 36 voltů, od profesionálů pro profesionály. Bosch tímto nabízí optimalizovaný výkonný nástroj pro každou aplikaci vykonávanou profesionálními řemeslníky.

Doporučená maloobchodní cena, včetně povinné DPH:

Bosch Akumulátorová vrtačka/Šroubovák GSR 14.4 VE- Professional: 11 990,- Kč
Bosch Akumulátorová vrtačka /Šroubovák GSR 18 VE- Professional: 12 990,- Kč
Bosch Akumulátorová kombinace GSB 14 VE- Professional: 12 490,- Kč
Bosch Akumulátorová kombinace GSB 18 VE-2-LI Professional: 13 490,- Kč

Specifikace GSR 14.4/18 VE- Professional GSB 14.4/18 VE- Professional
Napětí baterie 14,4 V / 18 V 14,4 V / 18 V
Kapacita baterie 2,6 Ah 2,6 Ah
Maximální kroutivý moment při těžkém šroubování 80 Nm / 88 Nm 75 Nm / 80 Nm
Maximální průměr vrtu ve dřevě 45 mm / 50 mm 40 mm / 45 mm
Maximální průměr vrtáku 10 mm / 12 mm 10 mm / 12 mm
Rychlost naprázdno při 1. rychlosti 0-380 otáček/min. / 0-420 otáček/min. 0-380 otáček/min. / 0-480 otáček/min.
Rychlost naprázdno při 2. rychlosti 0-1700 otáček/min. / 0-1800 otáček/min. 0-1700 otáček/min. / 0-2050 otáček/min.
Váha 2,3 kg / 2,4 kg 2,4 kg / 2,5 kg
 
 
Reklama