Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezi nejznámější výrobky Viega patří potrubní systémy z plastu, uhlíkové ocele, mědi a stále žádanější ušlechtilé ocele pro pitnou vodu.

Rozhovor s jednatelem Viega s.r.o. Ing. Šeligou

Současným trendem je použití vysoce kvalitních materiálů s dlouhodobou životností, které lze rychle a bezpečně nainstalovat. Koncový zákazník si rovněž dává více záležet například na architektuře koupelny, což má přímý vliv na vyšší nároky na design. Viega na tento trend slyší a přichází na trh v oblasti předstěnové a odvodňovací techniky z celou řadou výrobků se špičkovým designem.

1. Mohl byste nám představit a přiblížit obor, kterým se společnost Viega GmbH & Co. KG, Attendorn, Vestfálsko zabývá?

Společnost Viega byla založena v roce 1899 v Německu a v současné době vyváží své produkty do více než 75 zemí na celém světě. V šesti závodech, umístěných v Německu a Spojených státech, pracuje okolo 2.800 zaměstnanců. Naše výroba je zaměřena na produkty z oblasti sanitární a topenářské techniky. Sortimentem, zahrnujícím více než 16 000 druhů zboží, oslovujeme především velkoobchodní společnosti. V rámci poradenských a servisních služeb rovněž spolupracujeme s instalatéry, projekčními kancelářemi nebo architektonickými ateliéry. Své služby rozšiřujeme také na velké stavební společnosti ale i drobné stavební firmy. Škála produktů kterou můžeme na našem trhu nabídnout je hodně široká a nelze tady všechny vyjmenovat, ale určitě mezi nejznámější výrobky se značkou Viega patří potrubní systémy z plastu, uhlíkové ocele, mědi a v poslední době ze stále více žádanější ušlechtilé ocele, která díky svým vlastnostem je právem považována za nejvhodnější hygienický materiál pro rozvody pitné vody. Díky inovačním technologiím a naprosté spolehlivosti svých výrobků je dnes firma Viega uznávanou světovou jedničkou v oblasti lisovací techniky. Mezi další výrobky, které se nám daří postupně prosazovat na našem trhu patří předstěnové systémy a odvodňovací technika. V obou produktových oborech máme opravdu co nabídnout - zejména v oblasti designu. V této souvislosti bych zde rád zmínil novou sérii ovládacích desek WC, především linií designu "Visign for More", která získala řadu ocenění jak za technickou inovaci tak za design.

Výrobky značky Viega jsou používány v technickém vybavení budov, v průmyslových podnicích a například i při stavbě lodí.

2. Jaké největší trendy jste za poslední rok zaznamenal v oblasti instalační a sanitární techniky?

Bezesporu jsou to rostoucí požadavky na kvalitu odvedené práce a tím i vyšší nároky na instalační materiál. Současným trendem je použití vysoce kvalitních materiálů s dlouhodobou životností, které lze rychle a bezpečně nainstalovat. Koncový zákazník si rovněž dává více záležet například na architektuře koupelny, což má přímý vliv na vyšší nároky na design. Viega na tento trend slyší a přichází na trh v oblasti předstěnové a odvodňovací techniky z celou řadou výrobků se špičkovým designem. Vše za přijatelnou cenu. To se společnosti Viega daří plnit díky vývojovému týmu, nejmodernějším technologiím výroby a špičkovým designérům. V mnoha případech dokonce určujeme trendy a standardy, a to je pro nás nejen úspěch, ale i závazek.

3. Potýká se Vaše společnost s nějakými aktuálními problémy na trhu?

Nejedná se o problém náš, jako výrobce, ale celospolečenské poptávky. Trendem současnosti je ekologie a kvalita. To je správné, ale nesmíme zapomínat například na vliv rostoucích cen materiálových vstupů. A tak na jedné straně hledáme alternativy, které šetří naši planetu - v případě rozvodů pitné vody je to např. používání ušlechtilých materiálů. Na straně druhé ale musíme být zajímaví právě pro projektanty a stavebníky rozumnou cenovou politikou. Snažíme se například, aby naše splachovací nádržky umožňovaly maximální úspory vody bez snížení jejich funkčnosti, nebo aby potrubní systémy měly dlouhodobou životnost při zachování kvality vody, která jimi protéká. Zkrátka aby finance, které zákazník do instalace výrobků Viega vložil, se mu na druhé straně vracely díky jejich dlouhodobé trvanlivosti a tedy i vysoké kvalitě.

4. Jaké novinky plánujete představit na veletrhu Aquatherm?

Nejen proto, že veletrh Aquatherm patří k nejprestižnějším přehlídkám ve střední a východní Evropě, nemůže jej Viega vynechat. Chceme především představit novinky, se kterými mohou právě projektanti a stavebníci počítat pro nejbližší budoucnost. Uvědomujeme si, že výběr z katalogu nebo www stránek je jen průzkumem, ale že nejlepší reklamou je možnost si na výrobky sáhnout, vidět je, dozvědět se o nich maximum informací. Proto si mohou zájemci v tomto ročníku na stánku Viega prohlédnout expozici výrobků pro rozvody pitné vody v systému nerezových trubek a lisovacích tvarovek Sanpress Inox. V oblasti lisovací spojovací techniky určitě i v tomto roce nebudou chybět lisovací systémy Profipress pro spojování měděného potrubí a Prestabo pro instalaci topení v uhlíkové oceli. Chtěli bychom i letos klást důraz na design a představíme celou škálu pohledových výrobků zejména v oblasti sanitárního vybavení koupelen. V neposlední řadě vystavíme na svém stánku rovněž reprezentativní výrobky ze širokého programu předstěnové techniky včetně atraktivních ovládacích prvků.

Určitě se bude na co dívat a již nyní se těšíme na naše zákazníky.

 
 
Reklama