Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prostorové regulátory Siemens - pohodlné ovládání topných zařízení a úspory energie

Nové digitální prostorové regulátory řady REV společnosti Siemens díky své zdokonalené konstrukci vyhovují potřebám uživatelů lépe než starší typy přístrojů. Nové regulátory umožňují přesněji řídit teplotu v místnosti, což uživatelům přináší větší tepelnou pohodu. Efektivnější využití energie současně snižuje náklady na vytápění.

Programovatelné prostorové termostaty pracují na principu nastavitelných časových programů, které zajišťují, že místnosti jsou standardně vytápěny pouze v době, kdy je to třeba. Aby tyto přístroje přinesly očekávaný užitek, je nutné, aby obsahovaly dostatečný počet časových programů, z nichž si uživatel může přímo vybrat nebo program upravit podle svých individuálních potřeb.

Nové digitální prostorové regulátory řady REV jsou zkonstruovány tak, aby byly snadno ovladatelné a současně uživatelům nabízely vysokou úroveň spolehlivosti, vynikající regulační vlastnosti a efektivní využití energie. Čím méně se mění teplota v místnosti, tím příjemnější je v ní klima a tím příjemněji se také cítí její uživatelé. Nové termostaty společnosti Siemens díky patentovanému regulačnímu algoritmu zajišťují konstantní teplotu v místnosti na úrovni, kterou uživatel právě požaduje.

Prostorové termostaty řady REV mají ergonomický a elegantní vzhled a jsou vybaveny funkcemi, které umožňují jejich snadnou obsluhu. Podsvětlený displej zřetelně zobrazuje všechny nastavené hodnoty, stisknutím tlačítka se přepíná mezi pěti různými pracovními režimy přístroje (režimy časových programů, komfortní a úsporný režim, režim ochrany proti zamrznutí). Časové programy lze snadno nastavovat podle individuálních potřeb pomocí posuvného přepínače, jenž například umožňuje nastavit požadované doby vytápění (včetně okamžiků zapnutí/vypnutí) a žádanou teplotu v místnosti. Zobrazovací plocha displeje s velkým kontrastem a neobvykle jasným podsvětlením je v porovnání s předchozími modely dvojnásobná. Velkými číslicemi se na ní zobrazují aktuální údaje: teplota v místnosti, čas a pracovní režim přístroje. Textové zprávy lze na displeji zobrazit v patnácti evropských jazycích, což uživatelům dále usnadňuje obsluhu přístroje. Další zvláštností jsou vestavěné hodiny řízené rádiovým signálem, které se při spouštění termostatu automaticky nastaví na aktuální datum a hodinu. Během používání přístroje pak hodiny samy udržují přesný čas, včetně automatického přechodu ze zimního času na letní a naopak.

Nabídka prostorových regulátorů REV obsahuje i bezdrátové provedení. Rádiový přijímač upevněný na stěně komunikuje s rádiovým vysílačem termostatu, který lze volně přenášet a umístit kdekoliv v místnosti. Uživatel tak může na jím zvoleném místě kontrolovat hodnotu teploty v místnosti a obsluhovat termostat.

Všechny typy přístrojů řady REV používají jednotnou základovou desku určenou k montáži na stěnu. Díky tomu se zjednodušuje instalace, minimalizuje riziko nesprávného zapojení a usnadňují pozdější úpravy časových programů regulátoru. Přístroj lze ze základové desky velmi snadno sejmout, a to bez použití jakýchkoliv nástrojů. Snazší je tak i výměna baterií a změna základního nastavení funkcí přístroje.

Regulátory REV jsou kompatibilní s topnými zařízeními všech typů a provedení a vyznačují se velmi dobrým poměrem ceny k výkonu. Zájemci je mohou zakoupit u specializovaných prodejců, instalačních firem či v obchodech s instalačním materiálem.

Kontakt:
Ing. Michal Bassy
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 402
e-mail: michal.bassy@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...