Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Boki electric - sálavé interiérové panely

Nejen architektonická, estetická a na ně navazující koncepční, technická a provozní hlediska primárně určují výběr použitých otopných těles. Významným a mnohdy zásadně určujícím hlediskem je typ energie, dostupný jako zdroj celého zařízení.

V případech, kdy je využito elektrické energie jako primárního zdroje pro vytápění, jsou k dispozici všem investorům, uživatelům, architektům i projektantům BOKI výrobky ze skupiny ELECTRIC. Standardní sortiment zahrnuje v několika designových modifikacích hliníková desková tělesa se šamotovou nebo olejovou výplní, otopná trubková tělesa, designová tělesa a v poslední době stále více oblíbené sálavé interiérové panely.


Zatímco elektrická desková tělesa, otopná trubková a designová tělesa se v projekčních řešeních navzájem kombinují, sálavé interiérové panely mohou být nejen doplňkem k jiným otopným tělesům, nýbrž jsou koncepčním elementem pro komplexní systém vytápění celého objektu. Sálání tepla s sebou přináší řadu výhod proti standardnímu konvekčnímu vytápění. Sálavé teplo se přenáší elektromagnetickým vlněním na stěny, předměty a osoby ve vytápěném prostoru, od kterých se až následně ohřívá vzduch v místnosti. Proudění vzduchu je při sálavém vytápění podstatně nižší než při konvekčním způsobu vytápění a pocitu tepelné pohody je dosaženo při teplotě vzduchu, která je o 1 až 3°C nižší. Vyšší teplota osálaných stěn při nižší teplotě vzduchu přináší příjemný pocit srovnatelný s pobytem v přírodě pod slunečními paprsky a současně nezanedbatelné provozní úspory.

Výrobní sortiment společnosti BOKI zahrnuje dva základní typy sálavých interiérových panelů. Oba výrobky představují funkčně odlišné typy sálavých interiérových panelů. Jeden panel je vybaven masivní keramickou deskou, která slouží jako akumulátor tepla. Naproti tomu druhý je jedinečný svou minimalizovanou tloušťkou panelu. Jako standardní způsob regulace může sloužit bezdrátové dálkové ovládání s prostorovým termostatem, vybavené týdenními hodinami, které může ovládat neomezený počet panelů. Základní jednobarevné provedení panelu muže být doplněno libovolnými obrazovými motivy dodanými zákazníkem, rámování panelu je standardně dodáváno v provedení přírodní nebo lakovaný hliník, chrom nebo dřevo. Panely jsou určené pro nástěnnou, podstropní nebo šikmou instalaci a mohou být individuálně zhotoveny v různých geometrických tvarech, nestandardních velikostech a výkonech.

Hlavní výhody sálavých interiérových panelů jsou:

  • Suché teplo bez nebezpečí vzniku vlhkosti, kondenzace nebo plísní
  • Rychlé teplo s akumulačním účinkem
  • Ekologické teplo bez jakýchkoliv spalin
  • Sálavé teplo, bez hluku a zápachů
  • Statické teplo s příznivým účinkem na osoby a zvířata
  • Nízké investiční náklady, absence kotelny, rozvodů vody
  • Rovnoměrné rozložení tepla v místnosti, vytápění na nižší teplotu, absence tepelných ztrát, snížené provozní náklady

Výhradní distributor el. panelů pro ČR:

Infratopení s.r.o.
Turnovského 2, 100 00 Praha 10
mobil: +420 736 538 386 / mail: info@infratopeni.cz
www.infratopeni.cz