Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Regulus - úsporné řešení pro vaše topení

Proč uvažovat o úsporném vytápění?

Ceny energií rok od roku stoupají a dá se předpokládat, že jejich růst bude pokračovat i do budoucna. Investice do úsporného systému vytápění a ohřevu teplé vody Vám přinese významné úspory dnes a ještě větší úspory v budoucnu.

Proč právě tepelné čerpadlo?

Pokud zvolíte jakýkoli klasický tepelný zdroj, bude vždy spotřebovávat palivo a to s lepší nebo horší účinností přemění na teplo. Vždy ale budete platit účty za plnou spotřebu energie pro Váš dům.

Pokud zvolíte tepelné čerpadlo, to dokáže získat větší část energie z okolní přírody (obvykle 2/3 z energie dodané pro dům) a pro svůj provoz spotřebuje jen menší část energie (obvykle 1/3 z energie dodané pro dům). Větší část energie tedy budete mít vždy zdarma, ať už ceny energií budou jakékoli.

Je teď vhodná doba na pořízení tepelného čerpadla?

Vývoj techniky tepelných čerpadel pokročil v posledních letech hodně dopředu. Tepelná čerpadla seriozních evropských výrobců jsou ekonomická, mají dlouhou životnost a využívají inteligentní řídicí systémy. Díky velkým vyráběným sériím jejich cena výrazně poklesla. Navíc na jejich pořízení můžete získat dotaci. Rozlučte se s vysokými účty za energii, vhodný čas je právě teď!

Proč tepelné čerpadlo CTC od Regulus?

Regulus Vám nabízí vynikající tepelná čerpadla CTC, která jsou vyráběna renomovanou švédskou firmou s 80letou tradicí. Při vývoji nových modelů CTC uplatňuje nejnovější technologie pro dosažení špičkových parametrů, ale díky velkosériové výrobě je cena jejich tepelných čerpadel velmi příznivá. Na švédském trhu vzduchových tepelných čerpadlech je CTC jedničkou s 43% podílem.

Regulus pracuje v oblasti topení 16 let a posledních 9 let se věnuje obnovitelným zdrojům energie. Náš tým techniků Vám navrhne optimální úsporné řešení pro Vaše topení. Není naším cílem bez rozmyslu prodat tepelné čerpadlo, naším cílem je propočítat a navrhnout Vám technické řešení, které bude vhodné pro Váš dům a Vaše potřeby a přinese Vám co největší úspory při zachování komfortu Vašeho vytápění.

Jaký je sortiment tepelných čerpadel CTC Regulus a jejich příslušenství?

Nabídku netvoří jen vlastní tepelná čerpadla, ale celý systém, který umožňuje optimálně využít tepelné čerpadlo pro vytápění i ohřev teplé vody s možností využití i dalších obnovitelných zdrojů energie, například solární energie nebo biomasy.

Můžete si vybrat vzduchové tepelné čerpadlo pro venkovní instalaci nebo je možné tepelné čerpadlo umístit uvnitř domu a potrubím přivádět venkovní vzduch a odvádět ochlazený vzduch zpět ven.

Zemní tepelná čerpadla mohou získávat teplo z hloubkového vrtu nebo z plošného zemního kolektoru, vyberete si, která varianta bude pro Vás vhodnější. Všechny modely mají uzavřený okruh chladiva, naplněný a testovaný ve výrobě. Při instalaci se tedy nepracuje s chladivem a proto je instalace rychlá a snadná.

Každé tepelné čerpadlo má svoji vlastní řídící elektroniku, která řídí jeho chod. S elektronikou tepelného čerpadla komunikuje inteligentní regulátor EcoLogic, který zároveň dokáže řídit i celý topný systém. Eco Logic může také řídit kaskádu až tří tepelných čerpadel.

Komplexním řešením je využití kompaktní jednotky EcoEl, která obsahuje všechny prvky obvyklé domácí kotelny. Zajišťuje přípravu TV, obsahuje akumulační nádrž, elektronický regulátor a inteligentně spínaná elektrická topná tělesa. Ve verzi EcoHeat je v ní také vestavěné zemní tepelné čerpadlo.

Pokud chcete komunikovat s Vaším tepelným čerpadlem na dálku, můžete si přikoupit SMS modul pro komunikaci pomocí mobilního telefonu.

Tepelné čerpadlo vzduch/voda EcoAir 107 EcoEl

Jedná se o promyšlený kompaktní systém, který je navržen pro efektivní využití tepelného čerpadla. Kompaktní vnitřní jednotka EcoEl v sobě skrývá prakticky celou kotelnu, zajišťuje vytápění i přípravu teplé vody a pomocí inteligentního regulátoru optimálně řídí topný systém celého domu s maximálním využitím tepelného čerpadla.

Jedná se tedy o zařízení, které je schopno samostatně pokrýt potřebu tepla pro vytápění i ohřev vody pomocí vzduchového tepelného čerpadla CTC EcoAir a v případě potřeby i vestavěných elektrických topných těles.

Nespornou výhodou je bezproblémové připojení dalších zdrojů energie, například slunečních kolektorů nebo teplovodní krbové vložky.

Co vše získáváte pořízením systému EcoAir+EcoEl?


EcoEl / EcoEl Solar domácí tepelná centrála
  • tepelné čerpadlo vzduch/voda
  • inteligentní regulátor
  • akumulační nádobu
  • elektrokotel
  • přípravu teplé vody pro domácnost
  • směšovací ventil topení s el. pohonem
  • levnou elektřinu 22 hodin denně
  • malé účty za topení
  • ekologický systém vytápění
EcoAir107-EcoEl vhodné pro domy s tepelnou ztrátou 5 až 9 kW cena včetně DPH 9%
Tepelné čerpadlo EcoAir 107 s centrálou EcoEl 253 900,- Kč
Montáž TČ 19 620,- Kč
Nastavení regulace TČ i regulace topného systému 2 180,- Kč
Dotace na montáž TČ od Regulus* -21 800,- Kč
Celkem systém s montáží 253 900,- Kč
Dotace ze SFŽP* na tepelná čerpadla -60 000,- Kč
Celkem po přiznání dotace 193 900,- Kč
* Podmínky dotací naleznete na www.regulus.cz.
Sníženou sazbu DPH 9% je možné využít pouze v případě instalace systémů do obytných domů v ČR.

Tepelné čerpadlo EcoAir 111 EcoEl Solar 5 m2

Jedná se o promyšlený kompaktní systém, který je navržen pro efektivní využití tepelného čerpadla a slunečních kolektorů. Kompaktní vnitřní jednotka EcoEl Solar v sobě skrývá prakticky celou kotelnu, zajišťuje vytápění i přípravu teplé vody a pomocí inteligentního regulátoru optimálně řídí topný systém celého domu s maximálním využitím tepelného čerpadla a solárního systému.

Jedná se tedy o zařízení, které je schopno samostatně pokrýt potřebu tepla pro vytápění i ohřev vody pomocí vzduchového tepelného čerpadla CTC EcoAir, solárního systému a vlastních elektrických topných těles. Energie získaná slunečními kolektory je v letním období využita k ohřevu teplé vody a v topné sezoně k přitápění.

Co vše získáváte pořízením systému EcoAir+EcoEl Solar 5m2?

  • tepelné čerpadlo vzduch/voda
  • solární systém 5m2
  • inteligentní regulátor
  • akumulační nádobu
  • elektrokotel
  • přípravu teplé vody pro domácnost
  • směšovací ventil topení s el. pohonem
  • levnou elektřinu 22 hodin denně
  • malé účty za topení
  • ekologický systém vytápění
  • ve slunných dnech energii zdarma
EcoAir111-EcoEl Solar 5m2 vhodné pro domy s tepelnou ztrátou 8 až 13 kW cena včetně DPH 9%
Tepelné čerpadlo EcoAir 111 s aku nádrží EcoEl 288 850,- Kč
Montáž TČ 19 620,- Kč
Nastavení regulace TČ i regulace topného systému 2 180,- Kč
Dotace na montáž TČ od Regulus* -21 800,- Kč
Solární systém KPS11 5m2 51 050,- Kč
Celkem systém s montáží TČ (bez montáže a propojovacího potrubí solárního systému) 339 900,- Kč
Dotace ze SFŽP* na tepelná čerpadla -60 000,- Kč
Dotace ze SFŽP* na solární systém -60 000,- Kč
Celkem po přiznání dotace SFŽP* 219 900,- Kč
* Podmínky dotací naleznete na www.regulus.cz.
Sníženou sazbu DPH 9% je možné využít pouze v případě instalace systémů do obytných domů v ČR.

Tepelná čerpadla s domácí tepelnou centrálou EcoEl

Tepelná centrála typu EcoEl v sobě ukrývá vše, co má obsahovat domácí kotelna. Kompaktní řešení vyniká malými tepelnými ztrátami a zabírá v domě minimální prostor. Byla navržena pro maximální využití tepla dodaného tepelným čerpadlem a jeho optimální provoz. Zabudovaný inteligentní regulátor s velkým displejem a jednoduchým ovládáním řídí vytápění celého domu a ohřev vody pro domácnost. Pro přesnou regulaci využívá venkovní i vnitřní čidlo a komunikaci s tepelným čerpadlem, čímž optimalizuje jeho chod. V případě potřeby spíná elektrická topná tělesa po malých krocích. Tím zajišťuje komfortní vytápění bez zbytečného plýtvání energií. Samozřejmostí je možnost připojit sluneční kolektory nebo teplovodní kamna či krbovou vložku. Regulátor je také vybaven snímači proudu hlavního jističe domu, a tak dokáže dle potřeby okamžitě snížit odběr elektrické energie pro vytápění. Díky tomu regulátor zabrání výpadkům hlavního jističe např. při sepnutí rychlovarné konvice, sporáku či domácí vodárny; krátkodobé omezení výkonu topení neovlivní domácí komfort. To umožňuje využití systému EcoAir EcoEl pro vytápění i u domů s málo dimenzovaným hlavním jističem.


REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...