Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pevné a přesné hrany sádrokartonových konstrukcí se systémy No Coat® od Rigips

Rigips, s.r.o., přední dodavatel systémů suché vnitřní výstavby, přináší hranové systémy No Coat® pro pevné a odolné rohy, hrany a kouty sádrokartonových konstrukcí. Součástí hranového systému je i nový sádrový práškový tmel Rifino Top.

Systém No Coat® je celosvětově prověřený systém zpracování hran sádrokartonových konstrukcí, který usnadní rekonstrukce i výstavbu nových domů. Díky systému No Coat® budou rohy i kouty sádrokartonových konstrukcí dokonalé, odolají silným nárazům a navíc je lze vytvořit v rekordně krátkém čase.

Vysoce pevné zkosené kopolymerové jádro pásků a lišt zajišťuje trvanlivost, pružnost i pevnost a nedá šanci vzniku prasklin. Se systémem No Coat® odpadá zdlouhavé napojování a zkracují se dokončovací práce. Garantována je velká úspora jak finanční, tak časová a navíc i materiálu.

Na vnitřní a vnější hrany je určena páska Ultra FlexTM. Páska je ideální pro použití u jakýchkoliv i netypických úhlů, odpadá napojování u větších délek, široké okraje pásky zakryjí i větší nerovnosti hran a nedokonalé sesazení sádrokartonových desek.

Pro vnější rohy, jako jsou okenní rámy, hrany kolem dveřního otvoru, snížené podhledy a ochranné lemování hran, se používá lišta L-TrimTM. S pomocí lišty lze docílit absolutně přesný roh v úhlu 90°, montáž nevyžaduje další povrchovou úpravu, používá se minimální vrstva tmelení při snadné montáži v jednom pracovním kroku.


Obr. 1 Páska na hrany Ultra FlexTM
 
Obr. 2 Aplikace výztužné hrany systému No Coat®

Vlastnosti systému No Coat®:

  • mnohem vyšší odolnost hran vůči silným nárazům
  • žádné praskání ani deformace hran při průhybu konstrukce
  • snadná montáž šetří čas - proti běžné praxi lze za stejnou dobu namontovat 4-5x více metrů lišt při dosažení lepších estetických výsledků
  • absolutně rovné, přímé linie na hraně s jakýmkoliv vnitřním nebo vnějším úhlem
  • systém zakryje malé nepravidelnosti a nedokonalosti podkladu, takže odpadá zapravování hran před montáží.

Nový práškový tmel Rifino Top

Rigips společně se systémem No Coat® uvádí na trh i nový sádrový tmel Rifino Top. Práškový tmel je určen ke kompletnímu tmelení spár sádrokartonových desek s použitím výztužné pásky, pro finální tmelení i pro nový systém řešení hran, rohů a koutů.

Tmel se vyznačuje vysokou pevností ve spárách, velmi dobrou brousitelností, hladkou strukturou povrchu a bílou barvou. Doba zpracovatelnosti je nejméně 45 minut. Dostupný je v baleních: 5, 12,5 a 25 kg.

Pro doplňující informace kontaktujte:

Ivana Duchoňová
Marketing Specialist
Rigips, s.r.o.
Tel.: +420 296 411 762
E-mail: ivana.duchonova@saint-gobain.com
www.rigips.cz



Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...