Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens na veletrhu For Arch 2008 představí své řešení pro automatizované řízení domácnosti

Společnost Siemens se zúčastní 19. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu For Arch, který se v Pražském veletržním areálu Letňany uskuteční od 23. do 27. září 2008. V expozici společnosti Siemens bude prezentováno řešení pro automatizované řízení rodinných domů a bytů.

Synco living

Bezdrátový systém automatizace domácnosti s názvem Synco living je určen pro nezávislé řízení teploty v jednotlivých místnostech. Jeho prostřednictvím lze ovládat jak servopohony na jednotlivých otopných tělesech, tak regulátory topných okruhů, kterými se řídí buď jednotlivé smyčky podlahového vytápění nebo otopná tělesa připojená přes centrální rozdělovač. Kromě vytápění a regulace přípravy teplé vody umožňuje Synco living řídit také osvětlení, rolety a žaluzie. V průběhu letošního léta bude do prodeje uvedena druhá generace systému s novými funkcemi, které rozšíří aplikace o nové užitečné vlastnosti. Za zmínku stojí především nový regulační modul RRV934, který umožňuje nastavit jinou teplotu vody pro radiátory a jinou pro podlahové vytápění (lze nastavit rozdílné teplotní spády pro radiátorový okruh a pro podlahové vytápění).

Synco living představuje ucelený a snadno modifikovatelný systém. Další výhodou je jednoduchá obsluha - uživatelé mohou systém v případě potřeby sami programovat. Díky spojení různých funkcí - včetně ovládání domácích spotřebičů - nabízí pohodlné monitorování a ovládání všech součástí systému z jednoho místa.

Systém Synco living je založen na bezdrátové komunikaci jednotlivých částí prostřednictvím protokolu KNX RF, který umožňuje snadnou komunikaci jak v rámci systému, tak s přístroji jiných výrobců. Otevřenost technologie tedy umožňuje integraci různých přístrojů KNX/EIB. Aplikaci systému Synco living je díky tomu možné přizpůsobit okamžitým potřebám, finančním možnostem a samozřejmě i momentální stavební situaci. I po letech je možná integrace dalších komfortních funkcí, stejně jako rozšíření systému o další místnosti.

Podrobnější informace o řídicím systému Synco living naleznete na adrese http://www.synco-living.cz.

Prostorové regulátory

Kromě systému Synco living bude společnost Siemens na svém stánku prezentovat také prostorové regulátory. Pozornost si zaslouží především nová řada regulátorů REV24 /34, která se oproti předcházejícím modelům vyznačuje celou řadou vylepšení. Jedná se především o podsvětlení displeje LCD, informační textový řádek v českém jazyce, hodiny řízené rádiovým signálem DCF77 z Frankfurtu a jednoduché nastavování pomocí posuvného přepínače.

Delta - domovní vypínače a zásuvky

Ve veletržní expozici Siemens budou představeny rovněž produkty z oblasti instalační techniky. Domovní vypínače, zásuvky a s nimi široká řada dalších přístrojů jsou důležitou součástí interiéru. Citlivá volba tvaru, barvy a konstrukčního materiálu je završením snahy o dosažení krásy a vysoké funkční úrovně. Různá designová provedení - od klasických až po futuristická - vyhovují specifickým požadavkům jednotlivých uživatelů. Základními rysy systému Delta jsou modularita a vysoká variabilita. Novinkou je rozšíření řady Delta miro o nové barevné varianty skleněných a hliníkových rámečků.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...