Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Optimalizovaný, cenově výhodný solární paket značky Buderus

Značka Buderus přichází na český trh s cenově zajímavým solárním paketem pro ohřev teplé vody v kombinaci s plynovým nástěnným kondenzačním kotlem.

Zákazníkům již nestačí pouhé úspory energie, které dosáhnou kondenzační technikou s optimalizovanou regulací. Mnozí hledají další úspory. Zde se nabízí možnost využít úspor energie, získaných slunečními kolektory pro podporu ohřevu teplé vody. Při ohřevu teplé vody plynovým kondenzačním kotlem jsou zisky kondenzační technikou minimální. Lepšího využití energie se dosáhne předehřátím teplé vody solárními kolektory.


Kondenzační kotel Buderus Logamax plus GB022

V cenově výhodném paketu je nabízen plynový nástěnný kondenzační kotel Logamax plus GB022 o výkonu 24 kW. Kotel se vyznačuje zejména kompaktními rozměry, nízkou hmotností a nízkými emisemi škodlivin. Hlavní srdce kotle představuje spirálový válcový výměník tepla z vysoce kvalitní slitiny hliníku a křemíku. Tato slitina je používána s nejlepšími výsledky v kondenzačních kotlích Buderus více než 25 let. Teplosměnná plocha výměníku byla rozšířena pro zvýšení výkonu kotle k přípravě teplé vody. V paketu je kotel Logamax plus GB022 dodáván s regulačním přístrojem Logamatic RC35, který ve spojení s řídicí automatikou kotle umožňuje regulovat jeden vytápěcí okruh bez směšovače podle venkovní teploty, teploty prostoru nebo podle venkovní teploty s korekcí prostorové teploty. Regulační přístroj spolu s řídicí automatikou kotle přizpůsobují výkon a výstupní teplotu do otopné soustavy aktuální potřebě tepla ve vytápěném objektu. Vysoké rozmezí výkonu předurčuje použití kotle Logamax plus GB022 i v objektech s malou tepelnou ztrátou při zachování nadstandardního komfortu přípravy teplé vody. Kotle jsou dodávány v provedení "singl", tzn. že ohřev teplé vody je nutné realizovat pomocí bivalentního solárního zásobníku se dvěma výměníky tepla z hladkých trubek. Je to např. zásobník Logalux SM300, který je opatřen na plochách přicházejících do styku s pitnou vodou patentovanou sklokeramickou vrstvou Duoclean MKT. Tato vrstva je netečná vápenatým usazeninám a spolu s magneziovou anodou slouží jako ochrana zásobníku proti korozi. K bivalentnímu zásobníku teplé vody Logalux SM300 jsou optimálně dimenzovány dva solární deskové atmosférické kolektory Logasol SKE 2.0. Rám kolektoru je robustní z kompozitních materiálů s nízkou hmotností a vysokou mechanickou pevností, odolávající korozi a povětrnostním vlivům.

Měděné pásové absorbéry s částečným selektivním povlakem zajišťují, stejně jako jednovrstvé bezpečnostní sklo s vysokou solární propustností, maximální využití solárního záření. U deskových solárních kolektorů je díky rozsáhlému příslušenství velice snadná montáž a upevnění na střeše. U deskových solárních kolektorů SKE 2.0 je možná pouze montáž ve svislém provedení. Akčním prvkem solárního okruhu je kompletní solární stanice Logasol KS0105E zajišťující dopravu tepla absorbovaného kolektorovým polem do zásobníku. Jednotrubková kompletní stanice Logasol KS0105E je vybavena oběhovým čerpadlem solárního okruhu, průtokoměrem, pojistným ventilem, regulačním, uzavíracím, plnicím a vypouštěcím ventilem, kulovým kohoutem s teploměrem, tepelnou izolací, klapkou samotíže a šroubením pro připojení expanzní nádoby.

V paketu není zapomenuto ani na náplň solárního okruhu. Pro solární okruh je v paketu 20 litrů biologicky odbouratelné celoroční nemrznoucí směsi glykolu a vody. Tato látka nese označení Solarfluid L a umožňuje provozovat solární zařízení v rozmezí teplot -37 °C až +140 °C. Regulaci solárního zařízení zajišťuje solární regulátor Logamatic SC20. Regulátor umožňuje samostatnou regulaci solárních zařízení určených k ohřevu pitné vody. Osvědčená koncepce obsluhy "Stiskni a otoč" a přehledný podsvícený segmentový LCD displej s animovaným piktogramem umožňují snadnou obsluhu a kontrolu funkce solárního zařízení. V automatickém provozu lze zjistit celou řadu provozních hodnot solárního zařízení (teploty na kolektorovém poli a zásobníku, provozní hodiny čerpadla, otáčky čerpadla, atd.). Předností regulátoru je také optimalizované řízení provozu prostřednictvím funkce Double - Match - Flow. Tato funkce umožňuje optimalizované nabíjení zásobníku změnou otáček oběhového čerpadla v solárním okruhu.

Celý cenově výhodný paket umožňuje provozovateli získat optimálně sladěný zdroj tepla pro ohřev teplé vody a vytápění i u objektů s malou tepelnou ztrátou s maximální úsporou energií.

Více informací o tomto zvýhodněném solárním paketu s plynovým kondenzačním kotlem a dalších novinkách naleznete na našich webových stránkách www.buderus.cz.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...