Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CIAT - tepelná čerpadla z Francie

Firma CIAT byla založena ve Francii již v roce 1934 a dnes patří, s obratem přes 250 milionů eur, mezi největší světové výrobce klimatizace, chlazení a vzduchotechniky. V osmi závodech ve Francii, Španělsku, Číně a Indii, vyrábí přes 130 druhů výrobků v 1000 variantách.

Hlavní je výzkum a vývoj


AQUACIAT

Výzkumné a vývojové laboratoře CIAT patří k nejvýznamnějším v Evropě. To se samozřejmě projevilo na špičkové konstrukci čerpadel, jejich výkonu a také spotřebě energie. Toto spojení jednoznačně přispívá k velmi rychlé návratnosti investice do tepelných čerpadel. Výroba a vývoj špičkových tepelných čerpadel se dostávají na přední místo zájmu odborníků. Všechny jednotky jsou certifikovány nezávislým institutem EUROVENT a minulý rok jich CIAT vyrobil více jak 15 tisíc kusů. Všechna tepelná čerpadla do výkonu 330 kW dnes obsahují ekologické chladivo R410A.

Tepelná čerpadla pro střední a větší objekty o výkonu do 330 kW.

CIAT vyrábí a dodává tepelná čerpadla vhodná pro průmyslové, administrativní a sociální budovy o výkonu až 380 kW. Není proto nutné instalovat řadu malých tepelných čerpadel tak, jak je dnes zvykem. Tepelná čerpadla lze provozovat již od teplot -20 °C při výstupní teplotě vody +65 °C, přičemž jednotky pracují až do teplot okolí +30 °C, takže je lze s velkým úspěchem použít i pro vytápění bazénů, ať již soukromých, tak veřejných.

Tepelná čerpadla vzduch/voda odebírají teplo ze vzduchu, odpadá tak investice do zemních vrtů nebo nutná přítomnost vodního toku či vodní plochy. Tepelné čerpadlo AQUACIAT 2 o výkonu 21-290 kW je určeno pro instalaci do venkovního prostředí. Čerpadlo svými parametry zvládá vytápění středních a větších objektů (kancelářských, obytných a průmyslových budov), kde díky kompaktnímu řešení vyžaduje minimální nároky na propojení s topným systémem objektu. Lze jej provozovat do venkovní teploty -15 °C. I když je jednotka tepelného čerpadla velice tichá, umístěním celého čerpadla vně budovy je vyloučeno jakékoliv hlukové zatížení uvnitř objektu. Čerpadlo se dodává i v provedení s hydraulickým modulem.


DYNACIAT

Tepelné čerpadlo země/voda a voda/voda DYNACIAT o výkonech 38,2-386,6 kW je určeno pro instalaci do vnitřního prostředí. Čerpadlo je svými parametry určené pro vytápění středních a větších objektů, kde díky kompaktnímu řešení vyžaduje minimální nároky na umístění a propojení s topným systémem objektu.

Tepelná čerpadla země / voda (voda/voda) mají reverzibilní chod, je možné je během léta využívat jako klimatizaci na chlazení vzduchu, pro max. využití v průběhu celého roku.

Více informací získáte na www.ciat.cz.


České zastoupení CIAT pro Českou republiku, zajišťuje jak dodávku zařízení, tak samozřejmě poradenství. Záruční i pozáruční servis zajišťují ve Francii certifikovaní a proškolení servisní technici na celém území České republiky.

Eurovent (Eurovent Certification Company) je mezinárodní organizace výrobců, kteří se angažují ve zdokonalování norem pro obor vytápění, větrání a klimatizace na celém evropském trhu. Založena byla v roce 1993 a zastoupeno je zde okolo 1000 výrobců z 12 států. Tato evropská organizace náhodně vybírá jednotky a testuje je, aby prověřila a potvrdila tvrzení jejich výrobců. Členové organizace Eurovent předkládají svoje výrobky dobrovolně k testování a hodnocení sítí nezávislých aprobovaných laboratoří. Hodnota certifikátu dosáhla globálního statusu a stále častěji je dokument Euroventu bezvýhradně vyžadován klienty na celém světě.

Dodavatelé tepelných čerpadel, kteří tento certifikát na výrobek získali, pak výkon tepelných čerpadel, respektive koeficient COP (poměr mezi tepelným výkonem a příkonem) udávají za pevně stanovených podmínek, které garantují uvedené výkonové údaje tepelného čerpadla - např. A7W35 nebo A7W50. Písmeno určuje teplonosnou látku: A - vzduch, W - voda, B - nemrznoucí směs, číslice její teplotu v °C. Je-li tedy výkon udán při podmínkách A7W35, vztahuje se na tepelné čerpadlo vzduch/voda při teplotě vzduchu 7 °C a teplotě výstupní otopné vody 35°C. V dnešní době není žádný problém získat na stránkách www.eurovent-certification.com kompletní a certifikované údaje o tepelných čerpadlech, o které se zajímáte.

 
 
Reklama