Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

DALI MULTI 3 - nejmenší stropní senzor na trhu

Ještě snadnější, účinnější a ekonomičtější ovládání osvětlení od společnosti OSRAM. Zatímco ostatní systémy ještě "přemýšlejí", DALI MULTI 3 již jedná. DALI-MULTI 3 je nejmenší nastavitelný zapustitelný stropní senzor na trhu, který umí zajistit nemalé energetické úspory.

Nový miniaturní senzorový systém umožňuje okamžitou detekci pohybu a průběžnou regulaci intenzity osvětlení v závislosti na denním světle. Díky optimalizované regulaci nabízí systém DALI MULTI 3 ještě přesnější ovládání umělého denního osvětlení než dříve a zároveň umožňuje energetickou úsporu oproti klasickým osvětlovacím systémům. Díky využití nejmenšího zapuštěného stropního čidla na trhu je možné sestavit osvětlovací systém, který nabízí architektům a návrhářům prakticky neomezené možnosti. Zapuštěný senzor ovládá osvětlení a přitom nenarušuje celistvost stropu. Systém DALI MULTI 3 je možné provozovat s intuitivní a efektivní rádiovou technologií Enocean, která ke svému provozu nepotřebuje baterie ani jakoukoliv údržbu. K řídicí jednotce DALI MULTI 3 je možné připojit až 32 svítidel - bez nutnosti adresace typu DALI. K centrální detekci pohybu je možné synchronizovat až čtyři řídicí jednotky.

Tímto způsobem je tedy možná realizace jakéhokoliv konceptu - od individuálních i skupinových pracovišť až po otevřené kanceláře. Výsledkem je osvětlení s účinností až o 60 % vyšší oproti srovnatelné osvětlovací technologii.

Rádio vypínač Enocean - kompaktní a účinný

Může být extrémně nízký, pohyblivý nebo typu plug-in: systém DALI MULTI 3 nabízí ten nejvhodnější senzor pro jakékoliv použití. Zapuštěné stropní čidlo má průměr 50 mm. Může se navíc pochlubit mimořádně malým výškovým rozměrem - 21 mm, a proto je možné je snadno zapustit do stropu. Díky snadnému ovládání standardním vypínačem může uživatel kdykoliv měnit intenzitu osvětlení. Dvojím stiskem tlačítka je možné uložit poslední úroveň osvětlení, kterou systém dále udržuje na konstantní úrovni tím, že zajišťuje umělé osvětlení v závislosti na intenzitě denního světla.

Čidlo je možné nastavit samostatně a přizpůsobit až na 30 stupňů rozsahu. Stejně snadné je také pokojové osvětlení nebo využití bezbateriových rádiových vypínačů. Systém se jednoduše připojí k rádiovému přijímači, který je samostatně zakomponovaný ve stropním podhledu. Další variantou uživatelského ovládání je i rádiová nástěnná ovládací jednotka nebo bezbateriové dálkové ovládání.

Spolehlivý partner nejúčinnějšího osvětlovacího systému OSRAM - QTi DALI

Elektronický předřadník (EP) QTi DALI nabízí ideální rozšíření prvky DALI MULTI 3. Tyto dokonale sladěné ovladače zajišťují maximální spolehlivost systému. Přední výrobci svítidel jsou zárukou spolehlivé spolupráce jednotlivých komponenetů a kvalitního provedení EP i zdroje světla. Navíc je QTi DALI EP jediným stmívatelným systémem EP na trhu vybaveným také funkcí odpojení vlákna z důvodu nebezpečí přehřátí v režimu stmívání 80 až 100 %. V kombinaci s optimalizovaným provedením komponentů nabízejí QTi DALI účinnější řešení, než klasické modely DALI EP. Ovládání DALI MULTI 3 i přídavný rádiový přijímač je samozřejmě možné využít i v rámci instalace typu plug-in od společností Wieland a Wago.

 
 
Reklama