Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens rozšiřuje nabídku instalačních přístrojů pro obytné i komerční budovy

Společnost Siemens rozšířila nabídku svých instalačních přístrojů řady Delta pro elektrické rozvody v budovách o pět novinek: detektor kouře Delta reflex SD9L, rádiový přijímač Delta, nové rámečky pro vypínače řad Delta miro a Delta style a přístrojové vložky s novou konstrukcí hlavy šroubů.

Detektor kouře Delta reflex SD9L je určen pro byty a rodinné domy. Přístroj detekuje kouř vznikající při hoření a vydává optický a zvukový výstražný signál. Akustický signál o síle 85 decibelů spolehlivě probudí i spícího člověka. Přístroj s bateriovým napájením je certifikován asociací německých bezpečnostních techniků (VdS), funkčnost přístroje lze ověřit zkušebním tlačítkem. Lithiová baterie má životnost až sedm let.

Nový rádiový přijímač v provedení řady Delta miro přináší úsporu místa. Instaluje se do dvou zapuštěných instalačních krabic ve vodorovné nebo svislé poloze. Na podsvětleném displeji typu LCD se zobrazují údaje ze systému RDS a čas. Pomocí displeje uživatel dále může ukládat do paměti předvolené stanice, nastavovat funkci buzení a měnit hlasitost. V nabídce jsou přístroje s povrchovou úpravou v barvách titanově bílá, kovově hliníková a kovově grafitová.

Siemens dále rozšířil svou nabídku vypínačů Delta miro o celokovové rámečky z lehké slitiny s povrchovou úpravou v barvách natural, žlutý oxid, grafit a titan. Nově jsou v nabídce také skleněné rámečky řady Delta miro Glass v barvách černá, bílá, arena a orient. Rozšířena byla i řada vypínačů Delta style, která nyní nabízí povrchovou úpravu v odstínu platina. Vypínače Delta style mají nový způsob ochrany povrchu proti ulpívání otisků prstů a jsou vhodné do bytů i kanceláří.

Novinkou v portfoliu instalačních přístrojů Delta jsou rovněž šrouby přístrojových vložek s kombinovanou hlavou, které umožňují použití jak šroubováků typu Torx T10, tak šroubováků s plochým břitem. Nové provedení šroubů umožňuje zkrátit dobu potřebnou k montáži při vynaložení menší síly. Přínosem je i menší opotřebení nářadí, protože šroubovák z hlavy šroubu již tak snadno nesklouzne.

Kontakt:
Ing. Zdeněk Gec
Siemens, s.r.o.
Tel.: 597 400 653
e-mail: zdenek.gec@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...