Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ve znaku kvality - Soubor podlahových vpustí a izolačních fólií Plast Brno

Na začátku letošního roku byly tyto výrobky oceněny Instalatérskou značkou kvality, kterou uděluje Cech topenářů a instalatérů ČR. Sortiment zahrnuje tři varianty vpustí - boční, spodní a průběžnou. Mezi přednosti těchto vpustí patří jejich univerzalita, nízká stavební výška, snadná instalace (např. díky výškově stavitelnému krku) a vlastní řešení hydroizolačních fólií. Těla podlahových vpustí jsou vyráběna z materiálu ABS, jehož vlastnosti jsou vhodné pro spojení s hydroizolací. Všechna těla vpustí mají na krčku závit, který je určen pro připojení hydroizolační PVC fólie za pomocí přítlačné příruby. Díky vlastnostem materiálů ABS a PVC je doporučeno tělo vpusti a izolace spojit lepením, čímž vzniká 100% vodotěsné spojení. Dodávány jsou hydroizolační fólie o rozměrech DN 40 cm a 120 × 120 cm nebo v atypickém rozměru šířky 120 cm a délky dle přání zákazníka. Společnost Plast Brno dále pro tyto vpusti vyvinula suchou klapku (pro odvod vody na dvorku nebo terase) a speciální designové mřížky.

Podlahové vpusti této řady jsou vyráběny dle platné evropské normy (ČSN EN 1253-1) a splňují všechny její požadavky. Tj. výška vodního sloupce min. 50 mm, průtok min. 48 l/min, třída zatížení K3 aj. Výše uvedené je podloženo certifikátem VÚPS číslo 3013V - 07 - 0223 ze dne 30. 5. 07.

HT PP vnitřní odpadní systém Plast Brno, tvarovky a trubky pro vnitřní odpadní systém DN 32 - 125 mm. V průběhu 5 let bylo nakupované zboží postupně nahrazováno vlastními výrobky. Nyní se Plast Brno představuje jako domácí výrobce tvarovek z polypropylenu. Při navrhování jsme čerpali z dlouholetých zkušeností s výrobou PVC-U tvarovek. Celý systém je řádně certifikován dle platné evropské normy a schválen pro použití. Požadujte kvalitu - požadujte Plast Brno.

Novinky

Na sklonku minulého roku byly na trh uvedeny flexi dopojení Plast Brno. Výrobky mají zesílenou tloušťku stěn a barvu Bianco Azzurro pro přiblížení barvě keramiky. Dodávány jsou následující verze flexi dopojení - plastová matka 5/4" x 32/40; 6/4" x 40/50 a propojení 40/32 x 32/40, 50/40 x 40/50 (obr. 1). Na četná přání zákazníků byl rozšířen i sortiment automatických vanových výpustí a novinkou jsou i automatické vanové výpusti s napouštěním (obr. 2). Nejnovější v naší nabídce jsou mosazné designové sifony (obr. 3 až 6).

 
 
Reklama