Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Světová premiéra: nádržka pod omítku s montáží bez nářadí

Na letošním stavebním veletrhu SHK v Brně představil Geberit novou splachovací nádržku pod omítku Geberit UP320 a řadu nových ovládacích tlačítek splachování Sigma.

UP320 je první nádržka na světě, jejíž montáž je možno provádět bez použití nářadí. To je však pouze začátek řady dalších vylepšení. Splachovací nádržka UP320 se pyšní řadou inovovaných vlastností, které jsou výsledkem naší snahy nabízet výrobky s nenáročnou instalací.

Osm jednoduchých kroků: montáž UP320

Upevněte k nádržce ochranný kryt tak, aby zapadl - nepotřebujete k tomu žádné nástroje.


Po vyzdění a obložení stěny okolo nádržky jednoduše rukou odlomte přebytečnou délku ochranného krytu. Vyjměte ochrannou desku nádržky a potom i držák ovládání splachování.


Připojte ohebnou hadičku k uzavíracímu ventilu. Můžete ji zašroubovat rukou - také zde nepotřebujete žádné nářadí.


Nyní odpojte hadičku od napouštěcího ventilu. Svůj kufřík s nářadím stále nebudete potřebovat - při proplachování vodovodního potrubí můžete otevřít uzavírací ventil ručně.


Nasaďte zpět držák ovládání a ochrannou desku.


Připevněte upevňovací rámeček a zajistěte jej. Zasuňte úchytky a upevněte je otočením o 90 stupňů. Potom montážní rámeček zajistěte pomocí zásuvných klínů.


Nyní do upevňovacího rámečku zasuňte ovládací tyčky tlačítka. Zajištění proti otočení je již integrováno do upevňovacího rámečku.


Nakonec namontujte ovládací tlačítko. Instalace je dokončena a vy jste ani jednou neotevřeli svůj kufřík s nářadím. Tomu říkáme "Know How Installed".


Co je nového u prvků Duofix?

Podpěry s brzdicím prvkem

I nejlepší konstrukce lze dále zdokonalovat. Montáž nyní zvládne jeden člověk, a to díky podpěrám s brzdicím prvkem, kterými jsme vybavili náš montážní prvek Duofix. Tyto podpěry udržují rám konstrukce během montáže v požadované výšce.


Objímka odpadního kolena s nastavitelnou hloubkou

Prvek Duofix je nyní vybaven objímkou odpadního kolena s nastavitelnou hloubkou. Díky flexibilnímu upevnění se přenáší méně napětí do potrubí, a tím se snižuje možnost vzniku netěsností. Současně se zkracuje doba pro připojení na kanalizační potrubí.


Trubková chránička pro závěsnou sprchovací toaletu

Všechny naše montážní prvky pro WC s nádržkami UP320 a UP200 jsou vybaveny trubkovou chráničkou pro montáž sprchovací toalety Balena.

Nové příslušenství pro montážní prvky Duofix

Upevnění podpěr k zadní stěně

Někdy není možné vrtat do podlahy, například má-li zůstat vodotěsná. Pomocí přídavné opěry se upevní podpěry k zadní stěně.

Souprava pro odsávání zápachu

V kombinaci se standardním větracím systémem koupelny představuje tato souprava dokonalé řešení pro odsávání zápachu.


Montážní souprava pro upevnění velkých umyvadel

Nyní je možné zavěšovat na montážní prvky Duofix také umyvadla s upevňovací vzdáleností v rozmezí od 38 do 58 cm.


Podpory pro designové závěsné WC

Nově navržený podpěrný profil, který se může dodatečně instalovat jako výztužný prvek do montážních rámů Duofix pro použití závěsných WC s menšími styčnými plochami.


Stavební souprava pro předstěnovou montáž

Kotvicí prvky pro předstěnovou montáž umožňují díky technologii Clip rychle nastavit montážní hloubku.

Montážní souprava pro speciální vzdálenost profilů

Pokud není možné upevnit prvek Duofix mezi přímo mezi profily příčky, můžete využít řešení s dlouhými montážními úhelníky.

To nejhezčí nakonec

Naše tři nové modely tlačítek - Sigma 10, Sigma20 a Sigma50 jsou k dispozici se splachováním pro jedno nebo pro dvě množství vody a jsou plně kompatibilní se splachovacími nádržkami pod omítku stávající řady UP300 i nové řady UP320. Tlačítko Sigma50 dokonce umožňuje upravit si jeho vzhled podle vlastního přání - jeho vnitřní výplň si mohou zákazníci sami navrhnout, sladit ho perfektně se zbytkem koupelny a zároveň vytvořit osobitý originál.

Sigma10


Sigma20


Sigma50 s mramorovou výplní na zakázku



Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.