Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Šachtové čerpací stanice "Wilo-DrainLift WS" pro velmi výkonné a spolehlivé odčerpávání odpadních vod

Oblasti využití: likvidace odpadních vod a drenážní systémy / Napojení na tlakové odkanalizování nebo pod úrovní zpětného vzdutí / Malé průměry potrubí a snadná montáž snižují náklady / Dlouhá životnost díky opotřebení odolným materiálům / Modulární vybavení čerpací techniky / Čerpadla s krájecím mechanizmem z jakostní oceli / Rozmělňování pevných částic obsažených v čerpaném médiu zajištující optimální provozní spolehlivost / "Wilo-DrainLift WS 900": maximální spolehlivost díky inovační konstrukci /

Především v řídce osídlených oblastech a v krajině s problematickou topografií nebo vysokou hladinou spodní vody může být samospádové odkanalizování neekonomické či přímo nerealizovatelné. Pro tyto případy nabízí WILO AG potřebě odpovídající alternativu v podobě systémů tlakového odkanalizování připravených k okamžitému použití, které je možno využít také u odvodňovacích přípojek pod úrovní zpětného vzdutí kanalizační sítě. Šachtové čerpací stanice konstrukční řady "Wilo-DrainLift WS" nabízí neobyčejně univerzální, modulárně sestavený systém pro nejrůznější požadavky výkonu.

Připojit lze jak jednotlivé domy, tak i skupiny domů. Po té, co se odpadní voda dostane do čerpací šachty, je ponorným motorovým čerpadlem přečerpána do společného sběrného výtlačného potrubí a tím pak vytlačena do nejbližší kanalizační sítě nebo ČOV. "Wilo-DrainLift WS" lze použít také u drenážních systémů na ochranu stavebního fondu před vlhkostí.

Připojení čerpacích šachet do struktury odvodu odpadních vod je zajištěno tlakovými trubkami z polyethylenu (PE) s malým potrubním průřezem. Díky možnosti použití menších průměrů potrubí lze uspořit výrazné investiční náklady. Také instalace tlakové kanalizace je ekonomičtější než realizace samospádové kanalizace, neboť tlakové trubky mohou kopírovat průběh terénu a nemusí být zahrabávány do patřičné hloubky.


Šachtové čerpací stanice "Wilo-DrainLift WS" připravené k okamžitému použití.. Odpadní voda je přečerpávána přes tlakovou kanalizaci do nejbližší kanalizační sítě nebo ČOV. Použité odolné materiály potrubí, čerpací šachty a ponorných motorových čerpadel zaručují dlouhodobou životnost tohoto systému. Promyšlená konstrukce čerpací stanice "Wilo-DrainLift WS 900" garantuje maximální stabilitu, spolehlivost a užitnou hodnotu.

Šachtové čerpací stanice "Wilo DrainLift WS" se díky trvanlivým materiálům vyznačují vysokou odolností a spolehlivostí. Všechny šachty této konstrukční řady jsou vyrobeny z recyklovatelného polyethylenu. Pořízení a instalace systému je cenově příznivé a nekomplikované. Celý systém se jednoduše zahrabe do půdy vedle připojovaného objektu.

Šachtová čerpací stanice typu "Wilo-DrainLift WS 900" disponuje originálním tvarem čerpací jímky. Díky tomu je zajištěna její maximální stabilita a optimální nátok odpadní vody do prostoru nasávání čerpadla. Polokulovitý tvar dna šachty kromě toho zabraňuje tvorbě usazenin v čerpací jímce, které by mohly vést ke vzniku obtěžujícího zápachu. Boční sériové vzpěry a výztuže představují maximální zabezpečení proti vztlaku. Při montáži proto není nutno k zabezpečení použít dodatečné betonové skruže, což znamená další úsporu času a investic.

Šachta je vybavena tlakovým potrubím z nekorodující jakostní oceli V4A, které je dimenzováno na maximální tlak 6 bar. Dva nátoky je možno zvolit přímo na místě instalace. Systém "Wilo DrainLift WS 900" je dodáván hotově zapojen se spouštěcím zařízením, zpětnou klapkou a uzavíracím šoupětem.

K instalaci do šachtových čerpacích stanic je k dispozici několik typů ponorných čerpadel. Z toho vyplývá modulární struktura systému, která umožňuje individuální sladění s konkrétními požadavky daného případu využití. Výběr čerpadla se řídí především podle typu čerpaného média. Pro mírně znečištěné kapaliny bez obsahu fekálií, jako je např. voda z drenážních systémů, je neobyčejně ekonomickým a dlouhodobým řešením ponorné motorové čerpadlo "Wilo-Drain TS 40".

Pro silně znečištěná čerpaná média a fekálie se u tlakového odkanalizování oproti tomu doporučuje model "Wilo-Drain MTS 40". Toto ponorné čerpadlo je vybaveno patentovaným krájecím mechanizmem z jakostní oceli, který spolehlivě rozřeže větší nečistoty. Rozmělňování pevných částic obsažených v čerpaném médiu zabraňuje ucpávání čerpadla a navazujícího potrubního systému. Výsledkem je absolutní provozní spolehlivost a dlouhá životnost. Pro tlakové odkanalizování je kromě toho možno použít i u delších vzdáleností menší průměry potrubí, díky čemuž lze docílit velkých úspor v oblasti investic a pořizování materiálů.

Další informace:

WILO Praha s.r.o., Obchodní 125, 251 01 Čestlice
Tel.: +420 234 098 717 Fax: +420 234 098 709
E-Mail: info@wilo.cz
www: www.wilo.cz


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.