Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ohřívače vody od DZ Dražice

DZ Dražice jsou nejvýznamnějším výrobcem ohřívačů vody v České republice s více než čtyřicetiletou tradicí. Firma nabízí ucelenou řadu ohřívačů a akumulačních nádrží, které vynikají svou spolehlivostí, životností a úsporným provozem.

Životnost

Dražické ohřívače vody jsou vybaveny systémem keramických topných těles, která nejsou ponorná, ale zasunutá do ocelové jímky navařené na ocelovém víku příruby. Tím, že nádoba ohřívače včetně víka příruby je vyrobena z jednoho druhu materiálu (oceli), nedochází ke vzniku galvanického článku a elektrochemické korozi. Uvedené řešení je největší předností těchto ohřívačů v porovnání s ohřívači s ponornými topnými tělesy. Systém keramických těles je vhodný pro tvrdou a agresivní vodu a výrazně prodlužuje životnost nádoby i tělesa. Vnitřní nádoba ohřívače je vyrobena ze speciálního ocelového plechu se zaručenou smaltovatelností a je chráněna proti korozi smaltem vypalovaným při teplotě 850 °C. Magnéziová anoda odpovídající velikosti jako dodatečná ochrana proti korozi také prodlužuje životnost nádoby.


Spolehlivost

Vysoká technická úroveň ohřívačů je dána využitím nejnovějších technických poznatků při konstrukci a nejmodernějších technologií při výrobě. Díky jednoduchým a spolehlivým technickým řešením a použití kvalitních materiálů mají ohřívače minimální poruchovost. Čisticí otvory umožňují přístup do vnitřku nádoby při odstraňování usazenin a vodního kamene. Vyjímatelné topné těleso navíc umožňuje údržbu bez nutnosti vypouštět celou nádrž. Servis je zabezpečen po celém území České republiky a garantuje spolehlivý a klidný provoz po celou dobu životnosti ohřívače.


Hospodárný provoz

Bezfreonová polyuretanová izolace o tloušťce 42 až 60 mm zaručuje minimální tepelné ztráty a hospodárný provoz. Keramické topné těleso odolává usazeninám vodního kamene a zvyšuje tak účinnost ohřevu. Na energii za ohřev vody může zákazník ušetřit desítky procent ve srovnání s méně kvalitními konkurenčními výrobky.

Nepřímotopné ohřívače vody

Volbou vhodného typu ohřívače a objemu máte možnost přípravy teplé užitkové vody (TUV) prostřednictvím externích zdrojů energie, jako jsou plynové kotle, kotle na tuhá paliva, alternativní zdroje energie, výměníkové stanice, dálkové vytápění a jejich kombinace.

Nepřímotopné ohřívače svým velkým jmenovitým výkonem zaručují dostatečné množství teplé užitkové vody pro velké bytové jednotky, provozovny, restaurace a podobná zařízení. Při zvýšeném odběru TUV dohřívají vodu průběžně a pracují obdobně jako průtokové ohřívače. Některé typy lze objednat i s pomocným elektrickým ohřevem nebo doplnit topnými jednotkami.

Výhody použití nepřímotopných ohřívačů vody

  • velmi rychlý ohřev TUV
  • přesná kontrola teploty TUV
  • snadná instalace a připojení ke zdroji topné vody
  • typy s dvěma výměníky umožňují využití dvou zdrojů topné vody nebo jejich propojením získání větší teplosměnné plochy výměníku
  • možnost zapojení cirkulace TUV
  • možnost přidání elektrického topného tělesa do spodní i prostřední části ohřívače
  • možnost přidání dalšího výměníku do spodní příruby

Akumulační nádrže

Akumulační nádrže slouží k akumulaci přebytečného tepla od jeho zdroje. Zdrojem mohou být kotle na tuhá paliva, tepelná čerpadla, solární kolektory, krbové vložky atd. Některé typy nádrží dovolují zapojení i více zdrojů.

Nádrže typu NAD slouží pouze k ukládání tepla v topném systému, typ NADO dovoluje i přímý ohřev užitkové vody ve vnitřní smaltované nádobě nebo její předehřev pro další ohřívač vody. Vše závisí na teplotě topné vody, která se akumuluje v nádrži. Zapojení s kotlem většinou dovoluje přímo ohřev TUV ve vnitřní nádrži na požadovanou teplotu. Naopak při zapojení na solární kolektory nebo tepelné čerpadlo se TUV jen předehřeje a je nutné zařadit další, například elektrický ohřívač vody, který dohřeje vodu na požadovanou teplotu, nebo lze do akumulační nádoby namontovat elektrický dohřev, který umožňuje vestavná elektrická topná jednotka řady TPK.

Zařazení akumulační nádrže do topného systému s kotlem na tuhá paliva umožňuje optimální chod kotle na příznivé teplotě při jeho provozu.


Podrobné informace o sortimentu DZ Dražice najdete na www.dzd.cz.



DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.
logo DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.

Značka DZ Dražice, která existuje již od roku 1956, je Vaší zárukou kvality, výkonu a hodnoty ohřívače vody. Základem filosofie společnosti DZ Dražice je spokojenost zákazníků s našimi ohřívači vody. Právě tato spokojenost patří mezi hlavní důvody věrnosti ...