Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

"Wilo-Stratos" vítězí v "Královské třídě"

Vítěz v kategorii čerpadel s průtokem nad 2,35 m3/h / 80-ti procentní potenciál úspory oproti neregulovaným čerpadlům / "Energy+ Pumps": evropská iniciativa pro prosazování topných čerpadel s vysokou účinností na trhu.

V rámci evropského projektu "Energy+ Pumps" bylo 11. března 2008 v Miláně uděleno ocenění "Energy+ Award 2008". Vítězem v nejvyšší kategorii čerpadel (průtok vyšší než 2,35 m3/h) se stalo čerpadlo "Wilo-Stratos 25/1-6". Na trhu je od roku 2001 a bylo prezentováno dortmundským specialistou na čerpací techniku WILO AG jako celosvětově první čerpadlo s vysokou účinností pro sféru topení, chlazení a klimatizaci. Od zavedení evropského energetického značení topných čerpadel je "Wilo-Stratos" referencí energetické třídy A. Oproti standardním neregulovaným čerpadlům v sobě má až 80-ti procentní potenciál úspory energií.

Projekt "Energy+ Pumps" si dal za cíl, učinit z neobyčejně ekonomických (v ohledu na úsporu proudu) oběhových čerpadel s elektronicky komutovanými motory (ECM) evropský standard. Tím by se v rámci EU dala snížit spotřeba proudu o více než 30 TWh za rok. K nástrojům této propagace se vedle veřejného oceňování neobyčejně energeticky úsporných čerpadel počítá také rozsáhlá nabídka informací na www.energypluspumps.eu. Německými partnery projektu jsou Deutsche Energie-Agentur GmbH (Německá energetická agentura) a Wuppertal Institut pro klima, životní prostředí, energie GmbH. Vedoucí marketingu společnosti Wilo AG Dirk Geißler spatřuje v tomto opakovaném ocenění Wilo-čerpadel s vysokou účinností další důležitou podporu profesní oblasti sanity, topení a chlazení: "Těžko budeme pro naše zákazníky shánět lepší prodejní argument, než když renomované, nezávislé instituce doporučí výměnu starých, neregulovaných topných čerpadel za naše čerpadla s energetickou třídou A. Po té, co se čerpadlo 'Wilo-Stratos ECO' stalo v testu nadace Stiftung Warentest s odstupem energeticky nejúspornějším topným čerpadlem pro rodinné domky a dvojdomky, se nyní těšíme z 'nejvyšší pozice' čerpadla 'Wilo-Stratos' pro horní rozsahy výkonu. Tohoto ocenění 'Energy+ Award' využijeme také v rámci našich odbytových paketů na podporu obchodních partnerů."

Obrázek: Zodpovědný manažer produktů Jürgen Resch (vpravo) a Stefano Bogo, Marketing & Industry Business Development Manager italské pobočky Wilo, převzali v Miláně ocenění "Energy+ Award 2008" za čerpadlo "Wilo-Stratos 25/1-6".

Další informace:

WILO AG, Nortkirchenstraße 100, D-44263 Dortmund
Tel.: +49 (0) 2 31 / 41 02-0, Fax: +49 (0) 2 31 / 41 02-7575
E-Mail: wilo@wilo.de, Internet www.wilo.de


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.