Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens vystavuje na veletrhu PYROS/ISET 2008

Společnost Siemens se zúčastní 14. ročníku mezinárodního veletrhu požární a bezpečnostní techniky a služeb PYROS/ISET, který se uskuteční na brněnském výstavišti ve dnech 13. až 16. května 2008. Siemens na veletrhu představí aktuální novinky ze své produkce v oblasti požárních a bezpečnostních systémů, jeho expozici naleznete v hale F, na stánku číslo 35.

Elektrická požární signalizace

Na veletrhu bude představen nový ucelený systém požární signalizace SintesoTM FS20. V současné verzi MP1.3 jsou k dispozici ústředny FC2020 a FC2040 pro 252, resp. 504 adresných hlásičů. Pomocí systémové sběrnice FCnet lze navzájem propojit až 32 stanic (ústředen a ovládacích terminálů). Doplňkově lze rovněž stanice propojovat pomocí sítě Ethernet. Hlásiče SintesoTM plně využívají algoritmovou technologii detekce požárů, která zajišťuje mimořádně kvalitní detekci odolnou proti rušivým vlivům prostředí instalace. Hlásiče se dělí na řadu C-LINE pro běžné využití a řadu S-LINE pro náročné aplikace. U obou řad jsou k dispozici kombinované hlásiče, širokospektrální kouřové hlásiče a tepelné hlásiče. Ty doplňují hlásiče vyzařování plamene, nasávací komory, lineární kouřové hlásiče, linkové moduly, houkačky, tlačítkové hlásiče, přípravky na testování hlásičů a další příslušenství. Systém elektrické požární signalizace SintesoTM je zárukou spolehlivé ochrany osob a majetku a lze jej využít ve všech aplikacích.

Stabilní hasicí systémy

V expozici Siemens budou prezentovány také vysokotlaké systémy plynového stabilního hasicího zařízení SinorixTM 227 (hasivo HFC227ea, resp. FM200TM) a SinorixTM 1230 (hasivo NovecTM1230), které vedle svých mimořádných hasebních vlastností splňují i přísná kritéria ochrany zdraví a životního prostředí. Tyto systémy jsou v kombinaci s elektrickou požární signalizací vhodné zejména pro použití v místnostech vybavených elektronikou, v nichž je nezbytné udržení nepřetržitého provozu. V návaznosti na logickou kombinaci signálů elektrické požární signalizace je chráněný prostor během 10 sekund zcela naplněn hasivem, které požár velmi rychle zlikviduje. Při hašení vysokotlakou technologií navíc nedochází ke vzniku korozivních látek.

Systém kontroly vstupu

Siemens dále na veletrhu představí osvědčené systémy kontroly vstupu se společným názvem SiPass. Jednotlivé varianty SiPass Single Door, SiPass Entro a SiPass Integrated najdou uplatnění ve všech aplikacích od domácností a malých objektů, přes velké kancelářské komplexy, až po objekty s vysokými nároky na bezpečnost (např. letiště). Základní vlastností systému SiPass je otevřenost, rozšiřitelnost a především možnost interoperability s ostatními bezpečnostními systémy značky Siemens. SiPass například automaticky spouští digitální záznamové zařízení v případě poplachu a držitel karty vypíná a zapíná části systému EZS, do kterých vstupuje. Operátor systému kontroly vstupu tak má přehled o veškerém dění v objektu.

Elektrická zabezpečovací signalizace

V oblasti EZS bude společnost Siemens prezentovat novou řadu ústředen. Jedná se o kompletní řadu ústředen pro všechny typy aplikací od 8 do 512 zón. Ústředny nabízejí snadné programování a disponují vestavěným webovým rozhraním pro programování z jakéhokoli PC bez nutnosti instalace programovacího softwaru. Samozřejmostí je široká škála typů komunikačních portů a systémová bezdrátová nadstavba.


Systém Sintony 60 pro byty, rodinné domy a malé provozovny je v nové verzi opět rozšířen přidáním řady detektorů a dalšího příslušenství. Systém je doplněn několika novými bezdrátovými detektory, včetně detektoru kouře s optickou kouřovou komorou, který odpovídá normám VdS (norma spolku německých pojišťoven) a je certifikován v souladu s ČSN EN 14604 a dle požadavků vyhlášky MV číslo 23/2008 o technických podmínkách požární ochrany staveb. Dále byl přidán nový čtyřpásmový modul GSM, který umožňuje přenášet poplachové kódy CID přes telefonní síť nebo pomocí protokolu TCP/IP přes GPRS a zasílat na předvolená čísla mobilních telefonů zprávy SMS.

Rovněž nový hlasový (audio) modul umožňuje realizovat přímé hlasové spojení s poplachovým přijímacím centrem k ověření poplachových přenosů. S cílem podtrhnout eleganci celého systému a nabídnout možnost barevného sladění podle požadavků zákazníka byla rozšířena nabízená škála barevného provedení krytů. Dálková ovládání jsou k dispozici v deseti různých barvách a výměnné čelní kryty jsou nyní k dispozici v celkem osmi různých barvách.

CCTV

V oblasti systémů průmyslové televize Siemens na veletrhu představí novou řadu IP kamer CCIx a nová záznamová zařízení řady Sistore. Nové hybridní IP kamery společnosti Siemens nabízejí to nejlepší z analogového a digitálního světa, řada obsahuje tři modely - "barevný", "den-noc" a model "den-noc s funkcí Wide dynamic". Všechny tři modely uživatelům nabízejí kompresní formát MJPEG i MPEG4.


Sistore AX 8/16 je kompaktní, bezúdržbové digitální záznamové zařízení, které kombinuje vysokou rychlost nahrávání obrazu s mnoha dalšími důležitými funkcemi. Kombinace řady funkcí nabízí instalačním firmám a koncovým uživatelům celou řadu výhod, zařízení je navrženo pro střední až rozsáhlé aplikace. Sistore MX 4/8/16/32 je flexibilní triplexní hybridní digitální záznamový a monitorovací systém pro 4 až 32 analogových kamer a 32 IP kamer. Systém umožňuje vzdálenou správu v sítích LAN. Mezi charakteristické vlastnosti patří například výborná kvalitu obrazu, jednoduché grafické uživatelské prostředí a mnoho dalších funkcí. Sistore CX1/4/8 je inteligentní digitální video kodek pro přenos a záznam videa, který používá nejnovější pokročilou IT technologii společnosti Siemens a kompresi obrazu typu MPEG4. Je vhodný zejména pro aplikace vyžadující přenos a záznam v IP síťových instalacích s požadavkem na nejvyšší možnou kvalitu přeneseného signálu. Pod typovým označením NVS se skrývá multifunkční software pro záznam a zprávu IP kamer. Tento profesionální software byl odvozen z obchodně úspěšného zařízení Sistore MX a je určen pro záznam, správu a ovládání až 32 IP kamer s formátem komprese obrazu typu MJPEG.

Další informace o aktuálních produktech a novinkách společnosti Siemens v oblasti technologie budov naleznete na internetové adrese: http://www.siemens.cz/technologiebudov.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...