Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2008

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.



FENIX Trading na veletrhu SHK Brno POLMAR EU - výhradní distributor střešních ventilátorů zn. UNIWERSAL
STIEBEL ELTRON na veletrhu SHK KORADO - Kvalitní a stylová otopná tělesa pro 21. století
TC MACH - tepelná čerpadla od předního českého výrobce SIKO na Stavebních veletrzích SHK Brno
BUDERUS - informace pro Vaše vytápění INTERCONTI - investice do tepla
REHAU - okenní technologie 3. tisíciletí WIENERBERGER - představení zajímavých novinek na IBF
YPSILON PLUS - ucelený systém podlahového vytápění TERMOSYSTÉM HELUZ - představí akustickou cihlu SUPE®THERM AKU 30
VIESSMANN - Přepněte již nyní topení Vašich zákazníků na budoucnost PROTHERM - Novinky roku 2008
REGULUS - Novinky 2008 THERMONA - kvalitní nejen plynové kotle!
G-TERM - SHK ve znamení tepelných čerpadel a kapilárních rohoží ATMOS - novinky v sortimentu
EKO KOMÍNY - představí spektrum komínových systémů pro všechny druhy paliv a spotřebičů HÖRMANN na veletrhu IBF opět představí novinky



STIEBEL ELTRON na veletrhu SHK
STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
Hala F, stánek č. 055

Dovolujeme si Vás pozvat k návštěvě naší expozice na výstavě SHK Brno.
Rádi Vás seznámíme s širokou nabídkou přístrojů na vytápění, ohřev vody, tepelných čerpadel, větracích jednotek a solárních zařízení.

Stiebel Eltron

  • Ohřívače vody
  • Akumulační kamna
  • Přímotopné přístroje
  • Tepelná čerpadla
  • Ventilace
  • Solární zařízení

AEG

  • Ohřívače vody
  • Akumulační kamna
  • Přímotopné přístroje
  • Úprava vzduchu


De Dietrich

  • Kondenzační kotle
  • Plynová zařízení
  • Solární systémy

Tatramat

  • Malé ohřívače vody
  • Elektrické ohřívače
  • Kombinované ohřívače
  • Stacionární ohřívače


nahoru



FENIX Trading na veletrhu SHK Brno
FENIX Trading s.r.o.
Hala F, stánek č. 073

Společnost FENIX Trading Jeseník si Vás dovoluje pozvat na mezinárodní stavební veletrh SHK Brno. Expozice společnosti bude umístěna v hale F, stánek č.73 a hlavním tématem bude vytápění nízkoenergetických a pasivních domů, které je diskutovanou a jistě velmi aktuální problematikou. Již 18 let se specializujeme na výrobu a prodej elektrických topných systémů a máme zkušenosti i s vytápěním objektů s parametry NED. Tyto objekty se vyznačují nízkou spotřebou energie na vytápění a je proto důležité pečlivě zvážit, jaký systém vytápění vybrat. Při nízké spotřebě energie již není nejdůležitější cena energie samotné, mnohem významnějším faktorem se stávají pořizovací a udržovací náklady. Pokud totiž spotřebujete tepla málo, je investice do složitých zařízení nenávratná, i když dokážou vyrobit teplo levněji. Tuto skutečnost lze demonstrovat na jedné z referenčních akcí společnosti FENIX.

Referenční stavba společnosti FENIX

Objekt je situován do obce Rasošky v Královehradeckém kraji. Jde o nízkoenergetický rodinný dům z nabídky společnosti EKORD, typ 122 - celkem 135 m2 zastavěné a cca 122 m2 užitné (vytápěné) plochy. Vytápění je zajištěno kombinací stropních folií Ecofilm a podlahového vytápění Ecofloor. Dům je užíván tříčlennou rodinou.

Zastavěná plocha 135 m2
Vytápěná plocha 122 m2
Tepelná ztráta 8 kW
Hlavní domovní jistič 3×25 A
Domovní sazba D45

Topný systém

Hlavní vytápění je provedeno jako stropní s elektrickými topnými foliemi Ecofilm C v sádrokartonovém podhledu. Tento systém vychází z principu infračerveného sálavého vytápění, proti běžným sálavým panelům je však výkon rozložen do větší plochy při nižší povrchové teplotě stropu a proto je podstatně komfortnější.

Protože se jedná o sálavý systém, je rozložení teplot naprosto rovnoměrné a mezi teplotou u podlahy a pod stropem je rozdíl pouze cca 1,5°C. V místnostech s keramickou dlažbou je topný systém doplněn elektrickým podlahovým vytápěním Ecofloor (topné kabely a rohože).

Systém vytápění je doplněn krbem s teplovzdušnou krbovou vložkou, umístěným v obývacím pokoji. Krb plní především funkci komfortního doplňku, v případě neočekávaného výpadku dodávek elektrické energie však může sloužit také jako alternativní zdroj tepla.

Pořizovací náklady

Celý topný systém - topné folie Ecofilm, topné kabely Ecofloor a regulace - včetně montáže byl pořízen za 85 988 Kč včetně DPH.

Provozní náklady

Do provozních nákladů je zahrnuto nejen vytápění, ale vlastně veškerá spotřeba elektrické energie v objektu - ohřev vody, vaření, svícení, provoz domácích elektrospotřebičů.

Období Spotřeba v kWh CZK včetně DPH
NT VT
4. 11. 2005 - 20. 4. 2006 7 885,0 108,0 14 028
21. 4. 2006 - 12. 4. 2007 5 973,0 304,0 14 120

 

Podrobné informace o tomto objektu včetně kopie faktur za instalaci topného systému a podrobného vyúčtování od rozvodných závodů, ale i další referenční stavby najdete na internetových stránkách společnosti FENIX v kategorii reference.

nahoru



POLMAR EU, s.r.o. - výhradní distributor střešních ventilátorů zn. UNIWERSAL pro Českou a Slovenskou republiku
POLMAR EU s.r.o.
Hala F, stánek č. 104

Speciálním sortimentem jsou sklolaminátové střešní ventilátory vhodné do výbušného a kyselého prostředí. Vybrané typy ventilátorů jsou velmi vhodné pro odvětrání panelových domů.

Stabilní součástí sortimentu jsou gravitační ventilační hlavice, které jsou stále oblíbenější u zákazníků díky zajímavým aerodynamickým tvarům a barvám.

Právě na trh přichází inovovaný střešní hybridní ventilátor FENKO, který je určen pro odvětrání kanalizačních potrubí, kuchyní, koupelen i WC v bytových a rodinných domech.

Tento výrobek firma přihlásila do soutěže "Zlatá medaile SHK 2008"

Novým sortimentem v tomto roce jsou nerezové komínové systémy zn. MK
- jde o kompletní nabídku jednovrstvých i třívrstvých komínů, vyrobených z vysoce kvalitní nerezové oceli za příznivé ceny.

Více informací najdete na www.polmar.cz.

Najdete nás na na stavebním veletrhu SHK v Brně 22. - 26. 4. 2008 - pavilon F, stánek č. 104.

nahoru



VIESSMANN - Přepněte již nyní topení Vašich zákazníků na budoucnost
VIESSMANN, s.r.o.
Hala F, stánek č. 045

Viessmann myslí na budoucnost: náš kompletní program odstupňovaný podle ceny a výkonu nabízí inovativní tepelnou techniku pro všechny druhy energií. Je úplně jedno, jestli se jedná o olej, plyn, solární energii, dřevo nebo teplo z přírody - s výrobky Viessmann jsou Vaši zákazníci připraveni na zítřek již dnes.



Informujte se již nyní na www.viessmann.cz.

Ve dnech 22. - 26. 4. 2008 Vás zveme na brněnský veletrh SHK k našemu výstavnímu stánku číslo 45, který najdete v pavilónu F.

nahoru



KORADO - Kvalitní a stylová otopná tělesa pro 21. století
KORADO, a.s.
Hala F, stánek č. 044

Daleko za námi je již doba, kdy jsme mohli v bytech či domech narazit pouze na jeden či dva typy otopných těles. Dřívější poněkud jednotvárnou produkci vystřídaly v současnosti moderní otopné stěny, které v interiérech velkou měrou přispívají k celkové harmonii obytného prostoru.

Široký výběr tvarů a barevné variace otopných stěn vyniknou jak v rodinném domě, tak v moderním městském bytě, jehož vstupní halu ohřeje a prosvětlí praktický model otopné stěny se zabudovaným zrcadlem.

Otopné stěny z České Třebové jsou schopné uspokojit i náročné zákazníky, kteří upřednostňují jedinečnost a estetičnost provedení. Investice do nákupu bytu a do jeho vybavení dnes čím dál více lidí chápe také jako výhodný způsob uložení finančních prostředků. Tento vklad je pak v budoucnosti zhodnocen i v návaznosti na kvalitu a výjimečnost interiéru pořizovaného bytu.

Otopné stěny KORATHERM firma KORADO nabízí ve třech základních provedeních.

Provedení KORATHERM VERTIKAL a VERTIKAL-M představují dokonalé spojení moderního designu s efektivním sdílením tepla ve vytápěné místnosti. Otopné profily jsou uspořádány svisle, připojení na otopnou soustavu je boční, případně spodní.

Provedení KORATHERM HORIZONTAL a HORIZONTAL-M je vhodné zejména pro vytápění prostor s velkými prosklenými plochami jako jsou panoramatická okna, výkladní skříně nebo stále oblíbenější zimní zahrady. Otopné profily jsou uspořádány vodorovně a připojení je vždy spodní.

Nejnovější model, KORATHERM REFLEX, naši zákazníci ho ocení zejména jako praktický doplněk vstupních hal a předsíní, neboť je tvořený vertikální otopnou stěnou doplněnou zrcadlem. Připojení je pak boční.

Montáž všech typů otopných stěn KORATHERM je možná na stěnu, u vybraných provedení i přímo na podlahu Vašeho interiéru. Bližší informace o všech typech otopných stěn KORATHERM, včetně podrobných technických parmetrů, naleznete v naší expozici na výstavě SHK Brno 2008, hala F nebo také na našich internetových stránkách www.korado.cz, kde si můžete sami vybrat těleso dle Vašich potřeb.

Těšíme se na Vaši návštěvu

nahoru



TC MACH - Tepelná čerpadla od předního českého výrobce
TC MACH, s.r.o.
Hala F, stánek č. 063

Tepelná čerpadla MACH se špičkovými technickými parametry od předního českého výrobce. Výrobky oceněné mnoha prestižními mezinárodními cenami. Tepelná čerpadla s možností ovládání přes internet a napojená na nonstop dispečink výrobce.

Tepelné čerpadlo MACH E

Tepelné čerpadlo MACH E je varianta vlajkové lodi společnosti s označením Chameleon přizpůsobená pro nižší nároky na regulaci, které svým uživatelům nabízí komfort vytápění, chlazení a ohřevu užitkové vody. Kompaktní provedení zajišťuje minimální prostorové nároky, jednoduchou a rychlou instalaci přímo na místě.

Tepelné čerpadlo MACH E je jednoduše připojitelné na internet i na nonstop dispečink výrobce. Uživatelé jej upřednostňují pro jeho intuitivní ovládání přes internet pomocí příjemného internetového rozhraní odkudkoliv na světě.

Při odtávání venkovního výparníku zbytkovým teplem z chladícího okruhu bez výpadku topného výkonu při odtávání šetří MACH E Vaše peníze unikátním patentovaným systémem VHM (u tepelných čerpadel typu vzduch-voda).

Tichý chod tepelného čerpadla zajišťuje důmyslná konstrukce vnitřního rámu s dvojitým uložením chladícího kompresoru a nízkoobrátkové ventilátory venkovního výparníku.


CHAMELEON - tepelná řídicí jednotka, která se umí přizpůsobit

Energetická jednotka Chameleon je moderní tepelné čerpadlo nové generace s nadstandardní výbavou, minimálními požadavky na prostor, velmi tichým chodem a vysokým komfortem řízení. Splňuje náročné požadavky na vytápění, chlazení a ohřev užitkové vody.

Standardně lze z energetické jednotky Chameleon řídit několik různých externích spotřebičů, ovládat solární systém, bazénovou filtraci nebo cirkulaci teplé užitkové vody. Do standardního vybavení také patří připojení tepelného čerpadla na internet (stačí pouze zapojit internetový kabel), připojení na nonstop dispečink výrobce a ovládáním přes uživatelsky příjemné webové rozhraní odkudkoliv na světě.



Více informací naleznete na našich webových stránkách www.tepelna-cerpadla-mach.cz nebo v naší expozici na výstavě SHK Brno 2008, hala F, stánek 063.

nahoru



SIKO na Stavebních veletrzích SHK Brno
SIKO KOUPELNY a.s.
Hala Z, stánek č. 033

Stejně jako v předchozích letech se bude firma SIKO KOUPELNY prezentovat na Stavebním veletrhu SHK v Brně v hale Z, na stánku č.33. Všichni návštěvníci našeho prezentačního místa získají nový katalog produktů SIKO KOUPELNY pro rok 2008.

Mezi novinky, které naše firma bude prezentovat, patří také designové otopné těleso Bitherm Valer. Design připomínající gradující kapky deště navodí tu správnou relaxační atmosféru ve Vaší koupelně. Jemný perleťový povrch, konvekční a sálavé teplo designového otopného tělesa tvoří společný tón dokonalé harmonie.

Přijďte se přesvědčit a nechte se inspirovat našimi novinkami, které splňují požadavky trendu moderních interiérů koupelen.

Více informací také získáte na www.siko.cz nebo zákaznické lince 800 11 4444.



Design připomínající gradující kapky deště navodí tu správnou atmosféru ve Vaší koupelně.
Jemný perleťový povrch, konvekční a sálavé teplo designového otopného tělesa
BITHERM VALER tvoří společný tón dokonalé harmonie.


nahoru



BUDERUS - informace pro Vaše vytápění
Bosch Termotechnika s.r.o., obchodní divize Buderus
Hala F, stánek č. 002

Značka Buderus se již tradičně prezentuje na stavebním veletrhu SHK Brno v termínu 22. - 26. 4. 2008.

Navštivte náš stánek č. 002 na volné ploše před pavilonem F. Rádi Vám poskytneme vyčerpávající informace o kondenzačních kotlích, tepelných čerpadlech, solárních kolektorech a dalších produktech Buderus pro Vaše vytápění.

nahoru



INTERCONTI - investice do tepla
INTERCONTI - Gruppo Imar Partner, s. r. o.
Pavilon F, stánek č. 046

Firma Gruppo Imar pro tento rok přichází se svým příspěvkem k úsporám energií. Pro investory v rodinných domcích, kteří hledají využití solární energie, úsporný kotel, kompaktní málo místa zabírající "centrálu", nabízíme následující dvě řešení...

1. Pro rodinné domky, kde není problém s umístěním kotle o rozměrech 60x60x170 cm (ŠxHxV) nabízíme kompaktní řešení - tepelnou centrálu BIMETAL CONDENS TOP SOLAR

Kotle TOP SOLAR je možné požadovat v několika modifikacích:

  • Vytápění 1 - 3 zón o stejných teplotách typy PAB, PAB 2, PAB 3
  • Vytápění 2 nezávislých okruhů s rozdílnými teplotami (1+1) typ PAB 2 B.T.
  • Vytápění až 3 nezávislých okruhů s rozdílnými teplotami (2+1) typ PAB 3 B.T.

Všechny typy dodávají extrémní množství užitkové vody (TUV).


2. Pro rodinné domky, kde není dostatek místa pro centrálu typu "lednice" nabízíme variantu BIMETAL CONDENS INKA SOLAR, která pro svoji variabilní stavebnicovou konstrukci požaduje následující rozměry: 100x220x30 cm (ŠxVxH)

Kotle INKA SOLAR je možné požadovat v několika modifikacích:

  • Vytápění jedné zóny typ INKA PMB
  • Vytápění 2 nezávislých okruhů s rozdílnými teplotami (1+1) typ INKA PMB B.T.

Všechny typy dodávají extrémní množství užitkové vody (TUV).


nahoru



REHAU - okenní technologie 3. tisíciletí
REHAU, s.r.o.
Hala V, stánek č. 054

Firma REHAU patří již tradičně mezi hlavní nositele nových progresivních technologií v oblasti energeticky úsporných řešení pro NED a PD.

Po úspěšných zkouškách přichází REHAU v oblasti okenních profilových systémů s úplně novým, zásadně průlomovým systémem, který má řadu ojedinělých parametrů, chráněných 9-ti patenty.

Jaká je hodnota U .........................................................??
Je nutná výztuha... ........................................................??
Jedná se o standardní PVC ........................................... ??
Jaká je hmotnost ...........................................................??
Jaké barvy ....................................................................??
Jaká je tuhost................................................................??

Zapomeňte na vše, co jste dosud o oknech slyšeli!
IBF 2008 (22. - 26. 4. 2008) v hale V stánek číslo 54.


OBCHODNÍ ZASTOUPENÍ:
ČECHY: REHAU s.r.o., Obchodní 117, 251 70 Čestlice
tel: 272 190 111, fax: 272 190 176, praha@rehau.cz

MORAVA: REHAU s.r.o., Vídeňská 122, 619 00 Brno
tel: 547 425 582, fax: 547 425 583, brno@rehau.cz


nahoru



WIENERBERGER - představení zajímavých novinek na IBF
Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.
Hala A2, stánek č. 016

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl představí na mezinárodním stavebním veletrhu IBF v Brně hned celou řadu novinek. Velký zájem je očekáván o sortiment broušených cihel POROTHERM CB a především o nově představovanou technologii DRY FIX, která umožní výstavbu i v zimě, a to až do teplot -5 °C.

Na stánku společnosti bude prezentována i nová příčkovka POROTHERM 14 P+D usnadňující provedení instalací. Již tradičně tu také budou probíhat jak oblíbené ukázky zdění na tenkou spáru, tak nově i práce se systémem DRY FIX.

"Poslední novinku zatím neprozradím. Je to naše tajemství, přicházíme se zcela novou technologií," říká ing. Richard Slavík z marketingu firmy Wienerberger. "Proto zvu návštěvníky veletrhu do našeho stánku, kde bude vše odtajněno. Kromě novinek tu pro ně budeme mít připraveno i další překvapení."

Veletrh IBF 2008 proběhne v Brně 22. - 26. dubna, expozici společnosti Wienerberger naleznete v pavilonu A2, stánek č. 016. Návštěvníkům zde budou k dispozici i podrobné informace a novinky k programu výstavby rodinných domů POROTHERM DŮM a také ochotný profesionální tým společnosti Wienerberger.

Více informací na www.porotherm.cz.

nahoru



YPSILON PLUS - ucelený systém podlahového vytápění TERMOSYSTÉM
YPSILON PLUS s.r.o.
Hala F, stánek č. 071

Ypsilon Plus je již více jak 10 let tradičním účastníkem největších výstav v České republice. Za dobu své existence prezentovala na český trh řadu novinek z oblasti vytápění.

V současné době přináší na trh ucelený systém podlahového vytápění pod obchodním názvem TERMOSYSTÉM. Filozofií celého systému je jednoduchá montáž při zachování vysoké kvality použitých materiálů.

iX Press - spoj snadno a rychle bez nástrojů
a zbytečných zdlouhavých procesů lisování, šroubování ...
Na spoj iX press a pex/al/pex trubky Barbi
firmy Blansko je poskytována 25 letá záruka.

Na stánku budou k dispozici:

  • Projekční podklady
  • Montážní video
  • Novinky z oblasti lisovaní
  • Bude představena revoluční NOVINKA ve spojování PEX/AL/PEX trubek iX Press

nahoru



HELUZ představí akustickou cihlu SUPE®THERM AKU 30
HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.
Pavilon A2, stánek č. 003

NOVINKA! - Cihelný blok pro akustické zdivo SUPE®THERM AKU 30

Jedná se o cihelný blok šířky 30 cm určený pro akustické zdivo, bez nutnosti vyplňování akustické tvarovky betonem, což je v sortimentu společnosti HELUZ novinkou. Tento akustický blok splní normový požadavek 52 dB s rezervou 4 dB. Zdivo se vyzdívá na vápenocementovou nebo cementovou maltu a svislý spoj cihelných bloků je opatřen maltovací kapsou, která zvyšuje spolehlivost vyzdění akustické stěny.

Technické parametry:

  • Rozměry (d x š x v) 247 x 300 x 238 mm
  • Hmotnost 17,2 kg
  • Objemová hmotnost 980 kg/m3
  • Vážená laboratorní vzduchová neprůzvučnost 58 (-3;-7) dB
  • Součinitel tepelné vodivosti λ10,DRY = 0,330 W/mK při vyzdění na MVC bez omítek

Výše uvedený výrobek bude v prodeji v druhém čtvrtletí roku 2008.

nahoru



PROTHERM - Novinky roku 2008
Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. PROTHERM)
Hala F, stánek č. 025

Tak jako každý rok, i letos si Vás dovolujeme pozvat k návštěvě našeho stánku na stavebním veletrhu SHK v Brně. Navštivte stánek značky Protherm v hale F číslo stánku 25.

Letošní expozice bude zaměřena především na novinky roku 2008. Přijďte si prohlédnout novou řadu závěsných kondenzačních kotlů Protherm Lev verze 18, novou řadu závěsných plynových kotlů Panther verze 18 a již vloni představené inovované stacionární kotle Medvěd KLOM. Rádi Vás přivítáme a zodpovíme Vaše dotazy nejen k novinkám, ale k celému sortimentu značky Protherm.

Závěsné kondenzační kotle Protherm Lev v. 18 - Kotle pro topení s možností připojení nepřímoohřívaného zásobníku. Nebo kotle s průtokovým ohřevem TV. Vysoká účinnost, velký výkonový rozsah, jednoduché ovládání, moderní design.


Závěsné plynové kotle pro topení s možností připojení zásobníku TV nebo s průtokovým ohřevem TV. Moderní regulace. Jednoduché ovládání, moderní vzhled. Kotle pro topení jsou již vybaveny třícestnýn ventilem pro připojení zásobníku a NTC čidlem pro snímání teploty TV.


Nová řada stacionárních litinových kotlů Medvěd KLOM Výkony od 12 do 44 kW. Plynulá modulace výkonu, ekvitermní regulace, možnost připojení zásobníku TV, možnost odvodu spalin bez použití komínu pomocí ventilátorového nástavce - poloturbo.


nahoru



REGULUS - Novinky
REGULUS spol. s r. o.
Hala F, stánek č. 38

Nabízíme: tepelná čerpadla, solární systémy, bojlery, akumulační nádrže, větrání s rekuperací tepla, termostaty, ventily. V sortimentu najdete také trubky pro odkouření plynových kotlů, teploměry, manometry, regulátory tahu pro kotle, hořáky.

Novinky:

  • ploché sluneční kolektory KPW jsou vybaveny celoměděným dvojlyrovým absorbérem s vysoce selektivním povrchem Eta plus a antireflexním solárním sklem, což významně zvyšuje jejich výkon...
  • sluneční kolektor KTK 14 se 14 vakuovými trubicemi s plochým měděným absorbérem s vysoce selektivním povrchem Tinox...
  • tepelná čerpadla vzduch/voda EcoAir získávají energii z okolního vzduchu, i pokud venkovní teplota klesne až na hodnotu -15°C...
  • tepelné čerpadlo EcoPart získává energii ze zemního kolektoru, který může být horizontální (umístěn 1,5 m pod povrchem) nebo vertikální (70-120 m hluboké vrty)...
  • akumulační nádrž Latento využívá vlastností voskové náplně, která umožňuje ukládat velké množství tepla při konstantní teplotě, kdy vosk mění skupenství z pevného na kapalné...
  • rekuperační jednotka HR100R je prostorově nenáročná jednotka určená k větrání bytů nebo několika místností rodinných domů...
  • čerpadlové skupiny Regulus CS urychlují instalaci kotlů tím, že obsahují všechny důležité komponenty nutné pro ochranu kotle a správnou funkci topení i ohřevu teplé vody...

nahoru



Thermona - kvalitní nejen plynové kotle!
THERMONA, spol. s r.o.
Hala F, stánek č. 051

Thermona, spol. s r.o., český výrobce kotlů vyrostl na kvalitních spotřebičích spalující zemní plyn či propan, ale již nějaký ten pátek úspěšně vyvíjí i zdroje na ostatní typy paliv - moderní řada elektrokotlů a kotle na spalování dřeva a černého uhlí.

Nové kondenzační kotle Therm - vpusťte budoucnost do svých domovů !

Thermona, spol. s r.o., český výrobce kotlů, od 1. září spustil prodej nové generace kondenzačních kotlů Therm 17 KD s plynule modulovaným výkonem 3,5 - 17 kW.

Jedná se o tyto tři varianty:

Therm 17 KD - kotel pouze pro vytápění
Therm 17 KDZ - kotel s možností připojení externího zásobníku TUV
Therm 17 KDZ 5 - kotel s integrovaným 55 litrovým nerezovým zásobníkem TUV

  • solidní rozsah výkonu pro dnešní typy novostaveb bytů či rodinných domů
  • možnosti regulace aneb s novým Thermem jste pánem situace za každých okolností
  • důvěra v maximální bezpečnost
  • ekologie provozu, myslíme na budoucnost

nahoru



G-TERM - SHK ve znamení tepelných čerpadel a kapilárních rohoží
HENNLICH INDUSTRIETECHNIK, spol. s r. o. odštěpný závod G-TERM
Hala F, stánek č. 075



Své dva nosné produkty - tepelná čerpadla a systém velkoplošného vytápění a chlazení pomocí kapilárních rohoží - představí na letošním stavebním veletrhu v Brně firma G-TERM.
"Návštěvníci našeho stánku se budou moci seznámit s kompletní řadou našich tepelných čerpadel určených pro rodinné domy, ale také pro velké administrativní centra či průmyslové podniky," řekl vedoucí G-TERMu Ing. Vladimír Vácha.


Součástí zcela nové expozice bude také představení revolučního řešení v oblasti systémů velkoplošného vytápění a chlazení - Kapilární rohože G-TERM.
"V loňském roce zaznamenaly kapilární rohože raketový nástup. Oproti předchozímu roku jsme loni nainstalovali třikrát tolik. V letošním roce očekáváme podobný vývoj. Brněnský veletrh SHK by měl být jakýmsi startovacím můstkem," doplnil Vladimír Vácha.




nahoru



ATMOS - novinky v sortimentu
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Volná plocha F, stánek č. 23

Výrobce zplynovacích kotlů na dřevo, uhlí a dřevo, kotlů na pelety a kombinované kotle dřevo - pelety,dřevo - topný olej, dřevo - zemní plyn.

Novinky v sortimentu:
  • kotle na pelety D 30 P a D 40 P
  • peletové hořáky od 30 - 60 kW, hořák umožňující spalovat alternativní pelety

Dotace pro rok 2008 na zplynovací kotle na dřevo, kotle na pelety.

Přehled výrobků na www.atmos.cz

nahoru



EKO KOMÍNY - představí spektrum komínových systémů pro všechny druhy paliv a spotřebičů
EKO KOMÍNY s. r.o.
Hala F, stánek č. 46

Ve dnech 22.-26.4.2008 Vás srdečně zveme na návštěvu našeho stánku na Veletrhu IBF v Brně. Přijďte se s námi poradit o srdci Vašeho domova.

Stavební veletrhy Brno jsou jediný stavební veletrh mezinárodního významu ve střední a východní Evropě s vysokým zastoupením odborné veřejnosti. V rámci celé Evropy dlouhodobě patří mezi 5 největších veletrhů v oboru. Jde o prestižní akci světového formátu, které se pravidelně účastní okolo 1500 firem z celého světa, včetně většiny lídrů domácího i světového trhu.

Naše firma, zde představí v pavilónu F stánek 46 celé své spektrum komínových systémů pro všechny druhy paliv a spotřebičů.
Naše komínové systémy jsou již řadu let využívány k odvodu spalin a odkouření z kotlů na tuhá paliva, krbů, krbových vložek, pecí, kotlů plynových s atmosférickým hořákem,kotlů plynových kondenzačních a v neposlední řadě turbokotlů.
Pracujeme pouze s kvalitnímy materiály, zejména se však jedná o ceramiku, nerezový plech a v neposlední řadě dnes velice populární plast PPH pro spotřebiče s teplotou spalin do 120° (kondenzační kotle).

Toto dnes velmi populární vytápění si můžete důkladně prohlédnout a zkonzultovat s naším Partnerem Firmou Procom Bohemia - Geminox v pavilonu F stánek 015.

nahoru



Hörmann na veletrhu IBF opět představí novinky
Hörmann Česká republika s.r.o.
Pavilon V, stánek č. 90


Společnost Hörmann, významný dodavatel garážových a průmyslových vrat, pohonů, dveří a zárubní, se již tradičně zúčastní mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2008 v Brně. I v letošním roce představí vedle stávajících výrobků také několik zajímavých novinek.

Návštěvníci se zde mohou poprvé seznámit například s garážovými vraty v provedení Tmavý dub. Představením tohoto atraktivního odstínu firma reaguje nejen na současné trendy v segmentu vratové techniky, ale i na rostoucí oblibu dřevodekoru u stavebníků.

Veřejnou premiéru budou mít i výklopná průmyslová vrata ET 500, která se vyznačují spolehlivým a tichým chodem i při vysoké frekvenci užívání. Díky těmto vlastnostem jsou určena především pro hromadné garáže.

Expozici společnosti Hörmann můžete navštívit ve dnech 22.4. – 26.4. 2008 na brněnském výstavišti v pavilonu V, stánek č. 90.

Více informací na www.hormann.cz

nahoru



 
 
Reklama