Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové prvky zvyšují užitnou hodnotu systému Sintony 60 společnosti Siemens

Společnost Siemens rozšířila elektrický zabezpečovací systém (EZS) Sintony 60 pro byty, rodinné domy a malé provozovny. Užitnou hodnotu systému zvýšilo přidání nové řady detektorů a dalšího příslušenství, které zdokonaluje jeho funkční schopnosti a usnadňuje instalaci, programováni i údržbu.

Systém Sintony 60 byl doplněn především několika novými bezdrátovými detektory - pasivním infračerveným stropním detektorem (PIR) se zorným úhlem 360°, detektorem tříštění skla, detektorem zaplavení se sondou s kabelem o délce 2 m a detektorem kouře s optickou kouřovou komorou, jenž odpovídá normám VdS (norma spolku německých pojišťoven) a EN.

Dále byl přidán nový čtyřpásmový (quad-band) modul GSM, který umožňuje zasílat na předvolená čísla mobilních telefonů zprávy SMS informující o vzniklých událostech. Modul současně umí přenášet poplachové kódy CID přes telefonní síť nebo pomocí TCP/IP přes GPRS, a excelentním způsobem tak zajišťuje redundanci systému. Při poruše telefonní linky nebo přerušení komunikace mezi ústřednou a modulem GSM totiž modem pracuje jako nezávislý záložní komunikátor. Rovněž nový hlasový (audio) modul umožňuje realizovat přímé hlasové spojení s poplachovým přijímacím centrem k ověření poplachových přenosů. Do vestavěné paměti lze nahrát a uložit hlasové zprávy o celkové době trvání až 90 s. Zprávy lze přiřadit událostem nebo poplachům a použít je při tísňových voláních, hlasových přenosech poplachů nebo k podpoře funkcí dálkového ovládání. Mimo to je modul vybaven plnohodnotnou obousměrnou hlasovou komunikací a funkcí "odposlech", čímž se stává komunikačním bodem umožňujícím ověřit přijatá poplachová hlášení na pultu centrální ochrany. Tato funkčnost bezpečně eliminuje výdaje za zbytečný výjezd zásahové jednotky na základě planého poplachu.

S cílem podtrhnout eleganci systému Sintony 60 a nabídnout možnost barevného sladění podle požadavků zákazníků, byla rozšířena také škála barevného provedení. Dálková ovládání jsou dodávána v deseti různých barvách pro lepší sladění s různými typy interiérů. Nové černé provedení elegantní klávesnice typu LCD v drátovém provedení umožňuje programování a komunikaci se systémem v několika jazycích. Ústředny Sintony 60 compact lze montovat jak horizontálně, tak i vertikálně. Výměnné čelní kryty jsou nyní k dispozici v celkem osmi různých barvách.

Nové prvky doplňují již existující příslušenství - čtečku přístupových karet, programovací paměťový modul, programovací kabel USB, reléový výstupní modul a CD s instalačním softwarem - a přispívají tak k vylepšení funkcí Sintony 60 a k rozšíření možností použití tohoto populárního systému EZS.

Bezkontaktní čtečka karet, která pracuje na frekvenci 125 kHz, umožňuje využít systém Sintony 60 i jako malý systém pro kontrolu přístupu s až sedmi čtečkami a 100 uživateli karet. Takový systém je ideální pro malé komerční organizace nebo domácí kanceláře. Propojovací kabel USB a paměťový modul umožňují systém rychle programovat i snadno vkládat a měnit výchozí i speciální uživatelská nastavení. K ústředně systému lze připojit přídavné reléové moduly se čtyřmi výstupními relé, a přímo tak ovládat jednotlivé doplňkové komfortní funkce (např. spínání osvětlení, topení a klimatizace či ovládání garážových vrat a žaluzií), a to jak místně přímo z klávesnice (resp. dálkovým ovládáním), tak dálkově přes telefon.

Nabídku nových doplňků uzavírá instalační CD s aktualizovaným obsahem, na němž jsou k dispozici programy pro správu a programování systému, ovladače a veškerá potřebná dokumentace. Soubory na CD usnadňují údržbu a odstraňování případných poruch systému a napomáhají zkrátit na minimum dobu strávenou při jeho obsluze. Součástí vylepšené dokumentace je vedle aktualizovaného instalačního a uživatelského manuálu a návodu k montáži systému také užitečný průvodce rychlým startem, který je přiložen ke každé ústředně a je rovněž ke stažení na internetové adrese http://www.siemens.cz/homesecurity. Při použití průvodce lze systém snadno a rychle naprogramovat a nastavit v pouhých deseti krocích.

Kontakt:
Ing. Vladimír Majer
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 643
e-mail: vladimir.majer@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...