Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Baxi se představuje

Společnost Baxi Group patří mezi vedoucí evropské průmyslové skupiny v sektoru vytápění. Zaměřuje se především na výrobu a distribuci kotlů. Sortiment zahrnuje kotle na plyn, topný olej nebo štěpku, ale i solární kolektory, bytové stanice, plynové krby, sprchové systémy atd.

Baxi Group také vyvíjí a nabízí nové technologie na vytápění s vysokou účinností, například kogenerační jednotky pro výrobu tepla a elektrické energie. Výrobní závody jsou soustředěny ve Velké Británii, Francii, Itálii, Německu, Španělsku a Dánsku.

Na českém trhu zastupuje skupinu od roku 2002 Baxi Heating (Czech republic) s.r.o. Pro náročný tuzemský trh naše společnost nabízí široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační. Oproti standardním kotlům je úspora paliva až 35%. Tyto kotle tedy představují nejen ekonomický, ale také ekologický přínos. Vysoká účinnost je dosažena zejména kondenzací vodních par ze spalin. Tím je využita i ta část energie, která u klasických kotlů uniká ve formě spalin do ovzduší.

Regulace Siemens, která je u těchto kotlů použita, pak umožňuje řešit i nejnáročnější varianty různých topných systémů. V současné době je u těchto zařízení kladen velký důraz na disproporci mezi tepelnou ztrátou objektu a požadavkem na výrobu TUV. Tato situace je způsobena masivním zateplováním objektů a je markantní zejména u dřevostaveb.

V naší nabídce jsou zastoupeny kotle od 12 kW do 100 kW. Výroba TUV je zajišťována průtokově přes deskový nerezový výměník nebo v integrovaném nerezovém zásobníku o objemu 60 litrů. Náročnější požadavky na TUV jsme schopni řešit pomocí sestav kotel + stacionární bojler o objemu 100 až 160 litrů.

Důležitým bodem pro konečného uživatele je také dostupný servis. Máme pokryty všechny regiony po celé České republice, vzdálenost k zákazníkovi nepřekračuje 30 km. Servis je pro nás klíčovou záležitostí, snažíme se tedy o neustálé udržování vysoké kvality poskytovaných služeb.


BDR Thermea (Czech Republic) s.r.o.
logo BDR Thermea (Czech Republic) s.r.o.

Značka BAXI v ČR nabízí - široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační, solární systémy. Kotle o výkonech od 12 do 600 kW. Výroba TV je zajišťována průtokově ...