Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kondenzační kotle Bimetal Condens

Firma Gruppo Imar pro tento rok přichází se svým příspěvkem k úsporám energií. Pro investory v rodinných domcích, kteří hledají využití solární energie, úsporný kotel, kompaktní málo místa zabírající "centrálu", nabízíme následující řešení...

  • Kondenzační kotel
  • Možností napojení několika nezávislých topných okruhů;
  • Integrovaný nerezový zásobník o objemu 200 litrů pro extrémně velké odběry užitkové vody;
  • Využití solární energie

To vše zabírá půdorysně pouhých 60x60 cm na výšku 170 cm.

Teplo ze Slunce - Drain Back systém

Schéma funkce DRAIN BACK (PPS, 559 kB)

Solární soustavy v systému Drain Back jsou konstrukčně jednoduché, a proto jsou stále více využívány. Teplonosná látka - voda je do kolektoru dodávána speciálním čerpadlem jen tehdy, pokud je teplo žádáno a na solární kolektor dopadá alespoň minimální sluneční záření. Pokud tyto podmínky nejsou současně splněny, teplonosná látka samotížně steče dolů do zásobní nádrže. Tím je chráněn kolektor proti zamrznutí nebo naopak celá soustava proti přehřátí a nevznikají havarijní stavy. Soustava nevyžaduje zvláštní zabezpečení proti tlaku, je otevřená.

Podmínkou správné instalace je spádování potrubí. Pro propojení kolektoru a tepelné centrály se dodává předizolovaná měděná dvojtrubka s dvojitým kabelem pro teplotní čidlo.

Pro výběr kolektoru, případně propojení až 4 kolektorů platí, že musí umožnit samotížné vyprázdnění. Jednoduchost soustavy Drain Back a malý objem teplonosné látky okolo 5 litrů umožnily potřebné součásti umístit pod plášť kondenzačního kotle Bimetal Condens Top Solar a tím zachovat designovou čistotu místa instalce, kde nejsou viditelné žádné armatury nebo potrubí. Rozšířením o možnost využití sluneční energie se dále zvýšila jeho energetická úspornost.

Vyšší využití plynu systém CRK (Cold Return Keeping) pro chladnou zpátečku

 

CRK systém řízení výkonu oběhového čerpadla kondenzačních kotlů Bimetal Condens Top pracuje tak, aby mezi přívodem a zpátečkou byl co nejdéle udržován maximální, konstrukcí kotle umožněný, teplotní rozdíl (viz graf, silná světle modrá křivka). Tím významně snižuje teplotu zpátečky v přechodném období a zvyšuje stupeň kondenzace (viz graf, silná zelená křivka). Více kondenzace znamená lepší využití plynu a finanční úspory. S neřízeným čerpadlem (viz graf, červená a tenká světlemodrá křivka) se dosahne maximálního teplotního rozdílu pouze několik dnů v roce a nelze plně využít to, co se nabízí.


Obr. Tepelná centrála Bimetal Condens Top Solar
1) Kondenzační kotel (18)
2) Zásobník teplé vody ()
3) Deskový výměník pro přípravu teplé vody (26)
4) Oběhová čerpadla pro 3 různé okruhy (31,33,35)
5) Speciální čerpadlo pro solární soustavu (30)
6) Zásobní nádrž solární soustavy (15)

Kondenzační kotle Bimetal Condens Top s výkonem 7 až 35 kW jsou kompletně vybavené tepelné centrály připravené pro napojení na rozvody pomocí předinstalových flexibilních hadic. Pod pláštěm zabírajícím podlažní plochu 60 x 60 cm je vše, co zajišťuje přípravu teplé vody v zásobníku s vrstveným nabíjením (kapacita 300 litrů teplé vody za 10 min) a pro vytápění až dvou nezávisle řízených okruhů podlahového vytápění 25-50 °C a jednoho okruhu s konvektory nebo radiátory 25-85 °C. Skříň je trvale na pojezdových kolečkách, která umožňují jednoduchou manipulaci při servisu. Odkouření je možné dělené i souosé.


(po kliknutí se obrázek zvětší)


Kontakt:
INTERCONTI - Gruppo Imar Parner, s.r.o.

E-mail do sídla firmy: info@gruppoimar.cz
Obchodní zástupce pro MORAVU: lubos@gruppoimar.cz
Obchodní zástupce pro VÝCHODNÍ ČECHY: mirek@gruppoimar.cz
Obchodní zástupce pro STŘEDNÍ, JIŽNÍ a ZÁPADNÍ ČECHY: vlastik@gruppoimar.cz

 
 
Reklama