Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové hybridní IP kamery společnosti Siemens nabízejí to nejlepší z analogového a digitálního světa

Společnost Siemens představila novou řadu bezpečnostních hybridních IP kamer, která obsahuje přístroje vhodné pro široký okruh aplikací. V nabídce jsou tři modely - "barevný", "den-noc" a model "den-noc s funkcí Wide dynamic". Všechny tři modely uživatelům nabízejí kompresní formáty MJPEG a MPEG4.

Díky hybridní technologii společnosti Siemens disponuje nová řada IP kamer tím nejlepším z analogové i digitální oblasti. Kamery jsou vybaveny standardním konektorem typu BNC pro připojení do tradičních systémů CCTV a ethernetovým konektorem pro přímé zapojení do IP sítě. Díky tomu lze kamery připojit jak k analogovým, tak k digitálním záznamovým zařízením.

Další výhodou všech tří vysoce citlivých kamer je možnost přepínání mezi kódováním ve formátu MJPEG nebo MPEG4, což poskytuje komplexní a flexibilní možnosti využití. Zákazník má díky tomu zjednodušený výběr vhodné kamery a montážní firma dokáže pokrýt oba standardy, přestože má na skladě pouze jednu řadu IP kamer. Nová produktová řada obsahuje tři modely - "barevný", "den-noc" a model "den-noc s funkcí Wide dynamic". Vysoce výkonné senzory CCD disponují velmi vysokou světelnou citlivostí, a uživatelům tak nabízejí kvalitní monitorování v průběhu dne i noci.

 

Obraz získaný kamerou je dále přenášen sítí IP, digitální záznam ve formátu MJPEG je možné pořizovat pomocí zařízení z produktové skupiny Sistore MX. V nabídce společnosti Siemens je hybridní záznamové zařízení Sistore MX, Sistore MX NVS (při použití standardního počítače) nebo průmyslové zařízení Sistore MX NVR (Network Video Recorder).

Kamery podporují protokol RSTP (Real Time Streaming Protocol) a pokud kamera pracuje v módu MPEG4, lze přenášené video sledovat ve standardním počítačovém videopřehrávači (např. VLC či QuickTime). Ke kamerám je možné přistupovat a sledovat jejich obraz ze standardních webových prohlížečů díky integrovanému WEB serveru. Hesla, uživatelské profily a integrovaný firewall zajišťují ochranu proti nežádoucím přístupům a řadí nové produkty ke skutečným bezpečnostním IP kamerám.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...