Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Univerzální stavební výtahy

Na výstavě Střechy 2008 v Praze představila firma BRKA,s.r.o. zajímavou kombinaci stavebních výtahů vyráběných německou firmou Steinweg-Böcker. Jedná se kombinaci šikmého stavebního výtahu dodávaného pod obchodní značkou TOPLIFT S225 a svislého lanového nákladního výtahu SUPERLIFT S225.

TOPLIFT S 225 je jen jedním, nikoliv jediným šikmým výtahem z řady. Ostatní šikmé výtahy tohoto výrobce - lišící se rychlostí zdvihu - jsou označeny jako TOPLIFT S234 (34m/min.) a TOPLIFT S240 (20/40 m/min.). K přednostem jednotlivých typů:

TOPLIFT S225:

  • Nosnost 250 kg (při sklonu od 75°výše) představuje špičkovou nosnost v kategorii šikmých stavebních výtahů.
  • Rychlost pojezdu 25 m/min. je sice jen "průměrná" ve srovnání s evropskou konkurencí, ale právě pohon s touto rychlostí vyhovuje jak šikmému výtahu TOPLIFT tak i svislému výtahu SUPERLIFT.
  • Půlstoletí výrobních a provozních zkušeností se projevuje nejen v jedinečné životnosti a spolehlivosti stroje - tomu odpovídá i poskytovaná 2-letá plná záruka. Dokáže potěšit uživatele mnoho detaily, zpříjemňujícími život:
    • Např. pohonná jednotka je opatřena párem přepravních koleček, takže její přeprava na staveništi i přes vlastní hmotnost přes 50kg (dáno robustností a výkonem stroje) se podobá přepravě dnes běžných cestovních kufrů.
    • Nebo nasazování pohonné jednotky na první příčli "žebříku" - je pohodlné a jednoduché - zepředu a bez použití nářadí. Nejen uživatelé na otevřených prostranstvích ocení i připojení dálkového ovladače na 5-ti metrovém kabelu stejně jako koncového elektrického vypínače dojezdu pomocí lehce odpojitelných zásuvek.
  • Samozřejmostí je široký soubor příslušenství. Několik druhů přepravních košů na střešní tašky, sklopné vozíky s výklopnými nádobami na maltu, přepravníky deskovitých těles (oken, sádrokartonu, solárních panelů, ... ap.) nebo vodorovně stavitelné a vodorovným posuvem opatřené přepravní platformy využívané především pro stěhování rozměrných břemen.
  • Dává-li uživatel přednost rychlosti pojezdu před univerzálností, nabízejí se výtahy TOPLIFT S234 s rychlostí 34 m/min. nebo TOPLIFT S240 s kombinací rychlostí 20/40 m/min.
 

SUPERLIFT S225

  • Svislý nákladní stavební výtah, jehož pohonem může být pohonná jednotka ze šikmého výtahu TOPLIFT. Rychlost zdvihu tah dosahuje pro svislé stavební výtahy špičkových 25 m/min při max. zdvihu 20m.
  • Po výměně lanového bubnu (použití jiné pohonné jednotky) lze tento výtah stavět až do výšky 50m.
  • Svislý výtah SUPERLIFT je dodáván s kotvami ke zdi (dvojitá kotva pro šrouby s hmoždinkami) nebo s kotvami k lešení.
  • Přepravní plošina s natáčením o 45°a 90° s ochranným zábradlím a mřížemi o rozměrech 1,4m x 0,85m x 1,1m (d x š x v) je konstruována pro přepravu stavebního kolečka nebo europalet.
   

Snadnost montáže:

Jelikož všechny díly základu výtahu jsou opatřeny stejně jako pohonná jednotka přepravními kolečky a jednotlivé 2-metrové dílce sloupu z lehké hliníkové slitiny váží pouhých 16 kg, dokáže 50m vysoký výtah postavit jediný zaškolený pracovník v průběhu jediného dne. Montáž probíhá z přepravní plošiny. Přeprava osob je povolena u tohoto typu nákladního stavebního výtahu právě jen za účelem montáže a demontáže.

Dostupná cena

(zveřejněná i na internetových stránkách firmy BRKA, s.r.o.,) znásobená univerzálností použití, je pro potenciální zájemce příjemným překvapením.

 
 
Reklama