Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KV Venti - větrné elektrárny na klíč

Firma KV Venti spolupracuje s předními evropskými dodavateli a provozovateli větrných elektráren a porovnává možnosti a plány pro ČR s jejich dlouholetými zkušenostmi s provozováním.

Společnost KV Venti, s. r. o. se rozrůstá o nové zaměstnance a působnost mimo ČR, ale hlavně rozšiřuje portfolio činností. Zákazníci budou mít více možností využívat i několik služeb zároveň.

Firma KV VENTI se zaměřuje na:

  • vytipovávání lokalit vhodných pro výstavbu větrných elektráren,
  • měření rychlosti větru ve vytipovaných lokalitách,
  • upřesňování vhodných pozemků pro výstavbu větrných elektráren,
  • vypracovávání studií proveditelnosti projektů,
  • zjišťování možnosti zapojení větrných elektráren do energetické sítě,
  • přípravu podkladových materiálů pro výstavbu větrných elektráren,
  • zpracováním podnikatelského záměru pro výstavbu větrných elektráren,
  • zpracováním projektové dokumentace pro výstavbu včetně zajištění stavebního povolení,
  • realizací projektů na klíč,
  • energetické audity projektů výstavby větrných elektráren,
  • provozně-technickým servisem větrných parků či jednotlivých větrných elektráren, při kterém využívá softwarové know-how zahraniční firmy zabývající se provozováním větrných elektráren v Německu,
  • pomáháme našim zákazníkům, kteří jsou zároveň investory, při zajišťování úvěru na výstavbu, včetně garancí (úrok již od 4 %, délka úvěru až 15 let),
  • zajišťujeme také pojištění větrných elektráren s pojištěním výpadku výroby až na 6 měsíců.

KV VENTI s.r.o. má zaveden systém řízení jakosti dle ISO 9001:2001, environmentální systém řízení dle ISO 14001:2005 a systém řízení bezpečnosti práce dle OHSAS 18001:1999

Za účelem zavedení integrovaného systému byla oslovena poradenská firma MBK Consulting, která působí na trhu již 16 let. Certifikaci prováděla renomovaná společnost TÜV SÜD Czech, se kterou byla podepsána několikaletá spolupráce.

Základním krédem naší společnosti je komplexnost dodávek produktů a kvalita nabízených služeb. Kvalitu našich služeb vidíme v odborném poradenství, kdy dokážeme zákazníkovi vyřešit jeho technické problémy. Pomoci můžeme také tím, že poskytneme naše služeb a realizujeme stavbu Větrné elektrárny "na klíč".

V rámci rozšíření portfolia našich služeb a získání pozice vedoucího leadera na trhu chce společnost zvýšit objem zakázek a rozšířit nabídku služeb o dispečink.

Naši zákazníci v nás nacházejí spolehlivého partnera. Zásluhu na tom má dodržování kvality našich služeb, produktů a termínů dodávek. Naše procesy jsou efektivně řízeny a neustále zlepšovány. Potřeby našich zákazníků jsou přijímány jako podněty pro neustálé zlepšování našich služeb. Zvyšování kvalifikace zaměstnanců se odráží v neustále se zlepšující kvalitě našich produktů a služeb.

Momentálně provozujeme 2 × 2,0 MW a 2 × 850 kW elektrárny na Pavlově u Jihlavy a pátou větrnou elektrárnu v Hraničných Petrovicích. Všechny tyto elektrárny jsou od dánského výrobce Vestas.

Větrné elektrárny

Společnost KV VENTI s.r.o. momentálně připravuje vybudování a zprovoznění dispečinku. Přibývající množství instalovaných větrných elektráren stupňuje nároky na provoz a zpracovávání výstupních dat a proto bude v dispečerském centru využito nejnovějších technologií na monitorování a analýzu výroby těchto strojů. To nám umožní předpokládat výrobu a potřebné opravy s předstihem. Záložní systémy energetických zdrojů a komunikačních mostů zajistí neustálou komunikaci a dohled nad provozovanými parky. Zástupci naší společnosti navštívili dispečinky větrných elektráren v USA, Velké Británii, Německu a Dánsku. Na základě těchto zkušeností a po odborných konzultacích s pracovníky ČEZu a ČEPSu bylo upraveno vybavení pro dispečink. V návaznosti na dispečink začne v krátkém horizontu budování servisního týmu, který by měl zajistit nezávislost na zahraničních týmech a tím zajistit rychlejší reakci při řešení poruch větrných elektráren.

Davida Jozefy - jednatele společnosti požádala redakce TZB-info o několik doplňujících informací:

1) Jak by byla zajištěna komunikace mezi jednotlivými dispečinky?

Komunikace mezi jednotlivými dispečinky bude probíhat po tel. linkách, internetu a GSM.

2) Byl by zřízen nějaký hlavní dispečink pro řízení větrných elektráren a kde by měl sídlo?

Firma KV Venti s.r.o má momentálně ve stavebním řízení dispečink pro větrné elektrárny, které sama provozuje v Chodově u Karlových Varů.

3) Uvažuje se s vyvedením elektrického výkonu z větrných elektráren jen do distribuční sítě nebo i do přenosové soustavy?

V roce 2008 bude společnost zajišťovat výstavbu 35 větrných elektráren a rozpracuje pro realizaci v roce 2009 dalších 25 kusů. 4 projekty budou vyvedeny do přenosové soustavy. 3 budou v České Republice a jeden projekt na Slovensku.
Společnost KV VENTI s.r.o. podepsala smlouvu na přípravu instalace větrných elektráren o celkovém výkonu 1000MW do Vietnamské socialistické republiky.



KV VENTI s.r.o.
Nejdecká 562
357 36 Chodov
Česká republika

tel : +420 352 605 405
fax : +420 352 666 142
e-mail: info@kvventi.cz
web: www.vetrnaelektrarna.cz

 
 
Reklama