Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elegantní řešení nejen pro náročné pány

Dobré nápady oceníte doma, ale třeba i na soukromé jachtě

Urinál v domácnosti se donedávna vymykal jakýmkoli představám. Pisoáry ve veřejných prostorách, to ano, ale ve vlastním bytě? Je to však trend současnosti, který zvyšuje komfort a pohodlí domova. Nezapomíná na to ani společnost Laufen CZ, která reprezentuje přední značky sanitární keramiky LAUFEN, ROCA a JIKA na českém trhu. Nabízí na dvě desítky typů urinálů uvedených značek v různých velikostech, barvách a designu, v rozdílném technickém vybavení i odlišné náročnosti zpracování, tedy také v celé škále cenových relací.

Pokud patříte mezi vyznavače moderních tvarů spojených se snadným ovládáním, údržbou a technickou i hygienickou dokonalostí, jistě si mezi urinály těchto značek vyberete. A pokud stále netušíte, co si pod ne zcela obvyklým termínem představit, máme pro vás praktické řešení: Stačí navštívit moderní designové prostory Galerie koupelen Laufen přímo v centru Prahy, u stanice metra I. P. Pavlova (vchod z Legerovy ulice). Otevřeno tu mají od 9 do 18, v sobotu do 13 hodin, ve dvou patrech tu objevíte inspiraci pro svou novou koupelnu. Vždy se vás ujmou odborníci, kteří vysvětlí technická řešení, ukáží designové trendy a pomohou vymyslet komplexní vybavení podle vašich představ, na míru vašeho bytu i peněženky. A z blízka si tu budete moci prohlédnout také téměř všechny nabízené modely urinálů značek Laufen, Roca i Jika.

Urinály dovedně řeší problémy spojené s používáním i údržbou. Správci veřejných prostor oceňují modely se zabudovaným senzorovým automatickým splachovačem, který je skryt očím vandalů a neláká k poškození. Naopak uživatele mile potěší dělicí stěna, kterou je možné k výrobkům dokoupit a tvoří privátní zóny na veřejných místech, zaručuje pocit soukromí. Za povšimnutí stojí také originální cesta údržby. Dříve musel být pisoár celý rozmontován a následně vyčištěn, dnes se ale tento nepříjemný úkon údržbářů stává minulostí. Například u urinálů značky Laufen, která má v tomto sortimentu nabídku nejširší, stačí pouze speciální klíč, díky němuž se uvolní sifon, následně se horem vyjme, což šetří čas i peníze.

Máte ale stále ještě pocit, že urinály se hodí spíše na veřejné toalety než do domácnosti? To je mýlka. Obzvláště, pokud se rodina řadí mezi početnější, s více mužskými členy. Urinály se vejdou doslova všude, lze je zakomponovat i do menších místností, například díky rohovému typu Como. Vzpomeňte si, co všechno bývá mužům doma vyčítáno - věčně zdvižené prkénko, hluk... A přitom tak málo stačí k definitivnímu vyřešení těchto sporů! Doporučená cena základní typu Como v bílé barvě je 8866 Kč.

Firma Laufen ovšem myslí i na zákazníkovy peníze a omezené vodní zdroje. Vlastníte chalupu, kde je každý litr vody vzácný? Potěší vás tedy speciální sada Lema s jednolitrovým splachováním. Doporučená cena této úsporné varianty 11 393 Kč.

Pouštíte se na delší cesty soukromou jachtou? I pro tyto případy dobře poslouží Lema, tentokrát však bezvodý typ. Jedná se o zcela novou technologii urinálu se speciální konstrukcí sifonu, která bez použití vody umožňuje dokonalé odstranění chemických nečistot a ochranu proti odpařování. Pomocí dokonale tvarované trubice nedochází ke zpětnému průniku nepříjemných pachů, což přispívá k hygienickému prostředí toalety. Celkový komfort doplňuje integrovaný aromatický kámen. Doporučená cena 11 460 Kč.

   

Luxusní modely se senzory pro automatické splachování, se špičkovou povrchovou úpravou, s krytem, dokonce se zajímavou kresbou mušky v míse, jsou vyhledávané při řešení náročnějších interiérů. Mezi oblíbené patří urinál Alessi s krytem (bez mušky) z originální stejnojmenné designové řady, který se nabízí v doporučené ceně 17 338 Kč.

Značka Roca zatím představila na českém trhu zatím pouze jediný typ Urito, s vnějším přívodem vody, za velice příznivou cenu základní varianty 1084 Kč.

   

Pod značkou Jika objevíte výběr mezi urinály v nejjednodušší variantě se sifonem (Korint, doporučená cena 1653 Kč), přes odsávací urinály Livo a Golem, až po Domino Sensor, typ s automatickým splachováním (doporučená cena základní varianty 9306 Kč). Výčet samozřejmě není zdaleka kompletní, na výběr budete mít z nabídky daleko širší.

   

Pro některé typy existuje možnost zakoupení poklopu se zpomalovacím systémem Soft close, což zvláště v domácnostech slouží ještě k vyššímu pocitu čistoty. Můžete se také rozhodnout mezi různými druhy splachovacích senzorů a nepřehlédněte ani možnost speciální povrchové úpravě LCC u urinálů značky Laufen, která usnadňuje údržbu a udržuje zařízení hygienicky čisté. Pro výrobky v bílé barvě si ji lze objednat u většiny modelů za doplatek 2004 Kč.

Na urinály se vztahuje pětiletá záruka a možnost opravy v autorizovaném servisním středisku.

Nechtěli byste vyzkoušet život bez komplikací a v pohodlí značek Laufen, Roca a Jika?

GALERIE KOUPELEN LAUFEN
I. P. Pavlova 5, Praha 2
tel.: 296 337 701
www.laufen.cz

Otvírací doba:
pondělí až pátek: 9 - 18 hodin
sobota: 9 - 13 hodin