Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém Wavin SmartFIX - první zkušenosti, první instalace

Není nutné představovat znovu tento, na českém trhu ojedinělý, systém nástrčných celoplastových tvarovek a vícevrtstvého potrubí (PEX-c/AL/PEHD). O smartFIXu jsme již několikrát psali a mnozí z našich zákazníků měli možnost osobně se účastnit předváděcích akcí, které se konaly v září tohoto roku na pobočkách vybraných partnerů v ČR.

Systém Wavin smartFIX je v prodeji již od léta 2007 a velmi potěšující je zvyšující se zájem zákazníků o toto moderní řešení. Právě pro Vás je tento systém navrhován - pro úsporu času a snazší práci profesionálů.

Tento zájem je kromě celkové výhodnosti a kvality systému způsoben samozřejmě i prvními zkušenostmi z praxe, která, jak známo, nejlépe prověří vlastnosti každého systému. Proto bychom se s Vámi rádi podělili o první praktické zkušenosti z "terénu" a zopakujeme i základní informace o práci s tvarovkami Wavin smartFIX:

Určení: Rozvody vody a vytápění - katalog s montážním předpisem, ceník - vše ke stažení na www.wavin.cz, rádi Vám také tyto informace na požádání zašleme
 
Materiál: Trubky - síťovaný polyethylen s hliníkovou vrstvou (PEX-c/AL/PEHD). Tvarovky - polyfenylsulfon PPSU - vysoce odolný plast používaný v leteckém průmyslu, zdravotnictví apod. zejména pro svou pevnost i při vysokých teplotách. Oba materiály hygienicky nezávadné - testováno dle vyhlášky Mzd.409/2005.
 
Nářadí: Pro vlastní spojování žádné, pro přípravu trubky - nůžky a kalibrátor - nutno použít pouze originální kalibrátor určený pro tento systém - jednoduchost spojování je podmíněna kvalitní přípravou!
 
Záruka: Na správně provedenou montáž dáváme záruku 10 let, podmíněnou dodržením Montážního předpisu a provedením tlakové zkoušky. Funkčnost systému ověřena zkušebnou ITC Zlín a SKZ Německo, zejména dlouhodobými zkouškami za extrémních podmínek.
 
Prodej: Vybrané pobočky Wolseley (Cesaro)
BBT Thermotechnology (Buderus)
Prodejní sklady Wavin Ekoplastik s.r.o.

Pečlivá příprava je podmínkou správného fungování systému - vlastní instalace spočívá v pouhém zasunutí trubky do tvarovky. Aby byl spoj funkční, je nezbytně nutné trubku uříznout rovně (kolmo) a správně zkalibrovat. Právě kalibrací jsou zkoseny jinak ostré hrany trubky. Toto zajistí zmiňovaný originální kalibrátor.

Již při prvních instalacích jsme si mohli nejen ověřit funkčnost a spolehlivost systému, ale bohužel i to, že zanedbáním základních pravidel lze zkazit i takto jednoduchou montáž.

Doufáme, že Vaše instalace budou bezchybné, inspirací nechť Vám je malá ukázka na výše uvedeném obrázku, co vše lze ze systému SmartFIX udělat...


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...