Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fotografie z konference Pasivní domy 2007

V říjnu proběhla na Brněnském výstavišti za široké mezinárodní účasti Mezinárodní Konference Pasivní domy 2007.

Konference přinesla nejnovější informace o vývoji a dění na poli pasivních domů. Stejně jako během předcházejícího ročníku zazněla celá řada zajímavých přednášek od zahraničních odborníků včetně experta z německého Passivhaus Institutu, a zároveň přinesla informace o nejnovějších českých projektech. Konference se zaměřila na témata, která dále prohlubují informace o základních principech pasivních domů (viz např. články z konference).

Proběhl i seminář o pasivních domech, kde zástupci státní správy a samosprávy měli příležitost získat informace, jak dosáhnout úspory energií a souvisejících provozních nákladů u nově stavěných a rekonstruovaných veřejných budov.

Ke konferenci bylo přidruženo i fórum vystavovatelů, kde se bylo možné dozvědět cenné informace o výrobcích, materiálech, nových systémech a jejich možném použití pro pasivní domy. Fórum bylo bezplatně přístupné veřejnosti.

 

V rámci konference mohli účastníci navštívit několik staveb v Rakousku, viz následující obrázky. Další jsou uveřejněny na http://portal.pasivnidomy.cz/literatura/pasivni-domy-2007.html


Admin. budova vlády \"Standort Niederösterreich\",
St. Pölten
 
Rodinný dům v Rauchenwarthu u Vídně

 
 
Reklama