Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference CEEERES se blíží

Výstava i konference se budou věnovat především revitalizacím domů a bude rozdělena do šesti samostatných bloků, které budou probíhat vždy dopoledne od 10 do 13 hod. a odpoledne od 14 do 17. hodin.

Program konference:

blok 1: Energetické zákony

Zde vystoupí Ing. Plocková především s informacemi o zákonu 406/2000 Sb. v aktuálním znění a prováděcích vyhláškách k tomuto zákonu. Odborníky jistě zaujme přednáška Doc. Kabeleho či Ing. Urbana o metodách výpočtů energetického hodnocení budov.

Blok 2: Okna a dveře

Tento blok se bude věnovat oknům a dveřím, ovšem rádi bychom se více do hloubky věnovaly problematice kování, a vlastností, které tato zatím opomíjená součást oken ovlivňuje, jako je zvukotěsnost, těsnost proti dešti apod.

Blok 3: Vady zateplování

Jde o poměrně dlouhou dobu omílané téma. Stále jsou však k vidění stavby s primitivními vadami. Proto se v tomto bloku budou přednášející věnovat správnému provádění, správnému kotvení zateplovacích systémů i detekci termokamerou.

Blok 4: Státní dotace

Říká se, že peníze jsou na prvním místě. To bude platit i zde, zvláště pak, kdy očekáváme aktuální informace jak ze Státního fondu rozvoje bydlení se kterými vystoupí ing. Vágner, tak i ze Státního fondu životního prostředí.

Blok 5: Financování staveb

Tento blok se bude věnovat financím z jiné strany - a sice kde si je půjčit, jaké jsou možnosti financování, jak vybírat úvěrující firmu a na co si dát pozor.

Blok 6: Měření, regulace a úspory

Tento blok se bude věnovat možnostem úspor energií. Je sice poslední na seznamu, avšak neméně důležitý.

Prosíme zájemce o konferenci, aby se včas registrovali na webových stránkách pořadatele, sdružení Energy Consulting: www.e-c.cz, neboť kapacity jsou omezeny a volná vstupenka je k dispozici pouze pro účastníky konference.

Spolu s konferencí bude probíhat i soutěžní přehlídka "Dům CEEERES", kam může úspěšnou realizaci zateplení panelového domu přihlásit realizátor stavby nebo projektant. Zde bude hodnocena z pohledu estetického a dále z pohledu úspor energií ve vztahu k roku výstavby panelového domu. Hodnocení projektů proběhne ve dvou liniích - každou stavbu bude hodnotit odborná komise, jejíž hlas bude mít váhu 50 % a dále návštěvníci výstavy PRAGOBUILDING. Vítěz soutěže dostane plastiku "Dům CEEERES", diplom a obyvatelé domu do každého bytu lahev kvalitního moravského vína.

 
 
Reklama