Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spalinové systémy Brilon - brilantní řešení odvodů spalin

Na stánku 327 v hale F budou prezentovány spalinové systémy BRILON, špičkový produkt renomovaného německého výrobce, který se specializuje na plastové systémy odvodů spalin již od roku 1994. Výrobce spalinových systémů BRILON si díky svým zkušenostem, perfektní kvalitě a zejména nadstandardní technické podpoře nabízených produktů získal vedoucí postavení v OEM dodávkách pro přední výrobce kondenzační techniky v celé Evropě.

Spalinové systémy BRILON s certifikací CE jsou určeny pro nízkoteplotní a kondenzační kotle s maximální teplotou na hrdle spotřebiče 120 °C a umožňují jak podtlakový, tak přetlakový provoz. Spojení jednotlivých částí se děje pomocí hrdlových spojů se speciálním těsnícím kroužkem odolným agresivnímu působení kondenzátu, u některých typů (například u fasádních provedení nerez/plast) pak navíc svěrnou objímkou.

Výraznou předností spalinových systémů BRILON je ucelený a plně kompatibilní stavebnicový sortiment, který umožňuje sofistikované řešení všech známých způsobů odvodů spalin bez nutnosti přijímání mnohdy bolestivých kompromisů doposud známých z každodenní praxe.

Pro spalinové systémy BRILON je na českém trhu nabízena stejná nadstandardní technická podpora jako na všech ostatních trzích po celé západní Evropě.

Těžiště technické podpory spalinových systémů BRILON tvoří garantované výpočty spalinových cest.

Vlastní výpočet je zpracováván na panevropském výpočtovém software KESA-ALADIN, který díky své detailní propracovanosti a průběžně aktualizované databázi kotlů vždy prověří a zoptimalizuje návrh odvodů spalin pro danou aplikaci a zvolený kotel a umožní tak předejít nepříjemným komplikacím. Tato služba je poskytována zákazníkům obratem a bezplatně.

Pro zájemce z řad odborné veřejnosti jsou pořádány pravidelné cykly školení spalinových systémů BRILON, kde lze na základě registrace obdržet výpočtový software KESA-ALADIN s českou lokalizací zdarma.

V rámci prodejní podpory spalinových systémů BRILON jsou pro zjednodušení kompletace a vyloučení chyb při specifikaci jednotlivých komponentů pro požadovaný způsob řešení odvodů spalin připraveny tzv. "komínové sady". Princip je zcela jednoduchý. Každá sada obsahuje veškeré nutné komponenty podle svého určení kromě běžné metráže trubek. Postačí tedy objednat danou sadu + potřebný počet trubek podle výšky komínu a smontovat odvod spalin dle dodaného schématu tak snadno, jako to dělají děti se stavebnicemi LEGO.

Nejběžnější sady DN80 předurčené pro zděné komíny rodinných domků jsou nabízeny zcela kompletní, tj. včetně 10 metrů flexibilní trubky a nutného příslušenství.

 

Pro montáž spalinových systémů BRILON jsou k dispozici montážní pomůcky, které umožňují rychlou a profesionální montáž.

Spalinové systémy BRILON vstoupily na český trh dodávkou komponentů odvodů spalin pro rekonstrukci kotelny Národního divadla v Praze, kterou zrealizovala firma EKO-KOMÍNY s.r.o. ...


Brilon a.s.
logo Brilon a.s.

Společnost Brilon nabízí špičkovou techniku pro vytápění a ohřev teplé vody pro český a slovenský trh. Přehled sortimentu: tepelná čerpadla, kondenzační kotle pro rodinné a bytové domy, zásobníky TV, plastové systémy odvodů spalin, ventilační systémy ...