Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Malý zásobníkový elektrický ohřívač v jedinečném designu a technice

Na nejvýznamnější výstavě v oboru tepelné techniky ISH ve Frankfurtu n/M představila firma Stiebel Eltron několik zajímavých technických novinek ve svém sortimentu. V oblasti elektrického ohřevu vody je to nová generace malých zásobníkových ohřívačů vody o objemu 5 až 15 l.

Nový ohřívač se od předchozí generace odlišuje nejenom zajímavým Softline designem, ale přináší i celou řadu technických vylepšení.

Jedná se zejména o nové funkce Thermostop a Antitropf, které jsou zúročením dlouholetých zkušeností firmy s vývojem a výrobou ohřívačů vody.

Asi devět milionů odběrových baterií v německých domácnostech občas kape, protože je používán klasický beztlakový malý zásobníkový ohřívač vody. Ten nabízí vysoký komfort, ale během ohřevu však vlivem fyzikální vlastnosti - objemové tepelné roztažnosti - dochází k odkapávání vody z odběrové baterie.

STIEBEL ELTRON u nejprodávanějších 5 litrových zásobníků pod odběrné místo SNU 5 SLi díky funkci Antitropf zabraňuje tomuto nepříjemnému jevu. Princip této funkce je založen na jímání vody, která vznikne "navíc" během ohřevu do speciální nádržky. Během odběru vody je pak tato voda přisávána do odebírané vody. Díky této funkci Antitropf dochází k úspoře vody a u tvrdé vody i k omezení zanášení baterie a umyvadla vodním kamenem.

Funkce Thermostop odstraňuje ztrátu tepelné energie, ke které u beztlakých ohřívačů dochází ohřevem odběrové baterie. Ten je zapříčiněn do atmosféry otevřenou výstupní cestou vody z ohřívače.

Mimo to snižuje tepelnou ztrátu energeticky úsporná, vysoce efektivní tepelná izolace. Tepelná ztráta nejpoužívanějšího ohřívače SNU 5 SLi (5 litrů) dosahuje pouhých 0,2 kWh/24 hodin. Úspory vody a energie tak ve srovnání s jinými ohřívači mohou dosáhnout až 500 Kč/rok. Investice vložená do kvalitnějšího ohřívače vody se tak vrátí přibližně za 4 roky.

Při předpokládané životnosti ohřívače asi 15 let lze dosáhnout velmi zajímavých úspor - při současném zachování komfortu přípravy teplé vody.

Široká nabídka nových malých beztlakových ohřívačů pod i nad odběrné místo o objemech 5, 10 nebo 15 litrů, spolu s inovovanou řadou tlakových malých zásobníkových ohřívačů vody v novém Softline designu, umožňuje široké využití pro prakticky každou situaci.



STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
logo STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

STIEBEL ELTRON nabízí technicky vyspělé produkty, které splňují nároky na ekologický i ekonomický provoz v oblasti elektrického ohřevu vody a vytápění, tepelných čerpadel a větracích systémů.