Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revoluční novinka ve spojování vícevrstvých trubek - Wavin smartFIX

Předváděcí akce pro topenáře a instalatéry proběhne v měsíci září exkluzivně na vybraných pobočkách společnosti Cesaro, více na www.wavin.cz a www.cesaro.cz.

Firma WAVIN Ekoplastik přichází v letošním roce na trh s převratnou novinkou v sanitárních a topenářských instalacích z vícevrstvých trubek. Touto novinkou je celoplastový systém spojování vícevrstvých trubek Wavin smartFIX.

Tento revoluční systém nabízí jednoduché a rychlé řešení prostřednictvím široké škály tvarovek v dimenzích 16 mm, 20 mm a 25 mm, (spojek, redukovaných spojek, kolen, T-kusů a redukovaných T-kusů, přechodů s plastovým a kovovým závitem). Wavin smartFIX nabízí systém spojování pouze jedním zasunutím.

Tvarovka Wavin smartFIX je složena pouze ze tří plastových částí a jednoho O-kroužku. Tvarovka je vybavena novou technologií tzv. "suchých" těsnících O-kroužků, což na jedné straně minimalizuje nástrčné síly a na straně druhé zamezuje tomu, aby se do spojení dostal prach a nečistoty. To do značné míry vylučuje častou příčinu netěsností.

Další novinkou je mechanismus fixačního kroužku. Mechanicky předpjatý fixační kroužek zajišťuje, že trubka je v tvarovce umístěna vždy správně. Fixační kroužek drží a zachycuje trubku hned dvakrát - uvnitř a vně. Protože je fixační kroužek i tělo tvarovky vyrobeno z plastu, neexistuje nebezpečí poškození trubky a vzniku koroze. Konstrukční řešení o-kroužku a fixačního kroužku nepřipouští chybné instalace.

Wavin smartFIX znamená:

  • úsporu Vašeho času
  • jednodušší instalaci - bez speciálního školení a dalšího nářadí
  • desetiletou záruku

Wavin smartFIX pro rozvody vytápění i pitné vody

Wavin smartFIX je vhodný pro každou kvalitu vody. Tělo tvarovky je vyrobeno z polyfenylsulfonu (PPSU). Tento vysoce kvalitní plast je již řadu let používán v lékařské či potravinářské technice a jiných oborech s vysokými hygienickými nároky.

Vlastnosti PPSU

  • bez zápachu
  • bez chuti
  • hygienicky nezávadný

Technické parametry systému smartFIX

Maximální provozní teplota 95°C
Nejvyšší krátkodobá teplota 100°C
Maximální stálý provozní tlak 6 bar (95°C)
Maximální provozní tlak 10 bar (70°C)
Koeficient tepelné roztažnosti (trubka) 0,025 mm/mK
Tepelná vodivost (trubka) 0,43 W/mK
Drsnost povrchu 0,007 mm

Wavin smartFIX a bezpečnost

Záruka

Záruční lhůta na výrobky Wavin smartFIX je 10 let za předpokladu správné instalace.

Schválení a zkoušky

Systém Wavin SmartFIX podléhá nepřetržité vnitřní kontrole kvality a nezávislé kontrole SKZ Německo.

V současné době spolupracujeme se všemi klíčovými evropskými zkušebnami (BGA, DVGW, IIP, KOMO/KIWA, WRAS) a obdrželi jsme nezbytné certifikáty kvality. Pro Českou republiku vlastní společnost Wavin Ekoplastik s.r.o. certifikát vydaný ITC Zlín.

Závěrem

Kontakty pro informace o systému Wavin smartFIX a předváděcích akcích:

www.wavin.cz
www.cesaro.cz


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...