Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Laufen CZ upevnil vedoucí postavení na českém trhu

Společnost Laufen CZ, s. r. o. prodala prostřednictvím svých obchodních partnerů v uplynulém roce na domácím trhu 813 196 ks produktů koupelnového vybavení značek Roca, Laufen a Jika. Největší zájem byl o tuzemské výrobky značky Jika.

Celkový objem prodejů realizovaných společností Laufen CZ se meziročně zvýšil o 1,5 % (z 2,026 mld. Kč dosažených v roce 2005 na 2,058 mld. Kč v roce 2006). Hrubý zisk dosáhl výše 320,7 mil. Kč. Počet zaměstnanců společnosti Laufen CZ v roce 2006 byl 813 osob.

Firma investovala 158,8 milionu Kč. V letošním roce plánuje zvýšení investic na objem 340 milionů Kč (výrobní zařízení, moderní technologie, vzdělávací centra). Společnost rovněž výrazně investuje do budování značky Jika na evropských trzích.

"Čeští spotřebitelé po přechodném poklesu zájmu o výrobky domácí provenience se v polovině devadesátých postupně vrací k české koupelnové keramice, nejen pro její ověřenou kvalitu, ale také pro nejlepší poměr mezi cenou a kvalitou," uvedl David Penc, marketingový a produktový manažer společnosti Laufen CZ. "Zaznamenáváme výrazný vzestup zájmu o výrobky značky Laufen odrážející skutečnost, že vzrůstá poptávka po produktech ve vyšším cenovém segmentu, charakterizované špičkovým designem a samozřejmě i vysokou kvalitou," dodal David Penc.

Společnost Laufen působí v České republice od roku 1991, kdy privatizovala keramické závody v Bechyni a ve Znojmě. Výroba koupelnové keramiky má u nás dlouhou tradici. První závod vznikl v roce 1878 ve Znojmě jako vůbec první evropský keramický závod na nádobí a sanitární keramiku. Závod v Bechyni vznikl v roce 1965. Vedle vlastní výroby sanitární keramiky v obou závodech je Laufen CZ, s. r. o., distributorem značek Laufen a Jika ve střední Evropě a Roca v České republice a na Slovensku.

Laufen je předním světovým výrobcem sanitární keramiky, který se podstatným způsobem podílí na určování trendů rozvoje koupelnové kultury. Na trh původně švýcarská firma vstoupila v roce 1892. V roce 1999 se stala součástí španělské rodinné firmy Roca, který má téměř stoletou tradici výroby koupelnové keramiky.

V současnosti je Roca největším výrobcem koupelnové keramiky na světě.

Další informace naleznete na www.laufen.cz.

Kontakt:

Josef Vacl
PORT spol. s r. o.
jvacl@certum.cz
602 340 664
Ingrid Hejkalová
LAUFEN CZ, s. r. o.
ingrid.hejkalova@cz.laufen.com