Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová kombinovaná čidla Siemens měří kvalitu vzduchu v místnostech a vzduchotechnických rozvodech

Společnost Siemens uvádí na trh nová kombinovaná čidla s typovým označením Symaro, která dále rozšiřují nabídku přístrojů pro měření kvality vzduchu.

Nová kombinovaná čidla jsou určena k nasazení do aplikací měření kvality vzduchu v místnostech a v technologiích vzduchotechnických rozvodů (kanálů), kde umožňují měřit hned několik fyzikálních veličin současně. Jejich další předností je velmi jednoduchá a ekonomicky nenáročná instalace ve vzduchotechnických rozvodech.

Kombinovaná čidla Symaro současně měří koncentraci oxidu uhličitého, teplotu a vlhkost okolního vzduchu. Funkce nových čidel kombinující měření CO2/teploty, resp. CO2/teploty/vlhkosti doplňují funkce starších typů senzorů, které jsou schopny měřit pouze CO2 a CO2 společně s prchavými organickými směsmi (volatile organic compounds - VOC; CO2/VOC). Všechny typy čidel jsou k dispozici v provedení pro instalaci v místnostech nebo ve vzduchotechnických kanálech. Přesnost měření nových kombinovaných čidel je stejná jako u čidel, která měří pouze jednu fyzikální veličinu.

 

Výhodou kombinovaných čidel je výrazné snížení počtu technických prvků v aplikacích, což odpovídá i požadavkům architektů. Nová čidla nabízejí výrazně jednodušší instalaci a s tím související snížení nákladů. Některé typy prostorových čidel Symaro jsou nyní dokonce osazeny displejem z tekutých krystalů. U všech typů byla snížena hloubka krytu.

Nová kombinovaná čidla do vzduchotechnických kanálů jsou lehčí, kompaktní a díky speciální trubici na nasávání vzduchu složené ze tří komor již nemusejí být montována v závislosti na směru jeho proudění. Koncentrace CO2 se měří v oddělené měřicí buňce, která je zcela izolována od připojovací svorkovnice a kabelových průchodek. Při instalaci tak nejsou zapotřebí žádná zvláštní opatření spojená s preventivním utěsňováním.

Kontakt:
Ing. Daniel Drlík
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 615
e-mail: daniel.drlik@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...