Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sanitec - nové pisoáry s poklopem a nové dělící pisoárové stěny

Nový pisoár "Flow" s poklopem zaručuje maximální hygienu a pohodlí na soukromých toaletách. Z pohledu architektů i investorů je velmi potěšující, že je součástí jedné designové řady výrobků pro kompletní vybavení koupelny – umyvadel, WC, bidetů i nábytku.

1. Separo. Nové dělící pisoárové stěny pro hodnotnější objekty.

Designové orientované pisoárové stěny pro náročné investory / z mléčného bezpečnostního skla nebo minerálního materiálu Varicor® / opticky odlehčený tvar s obloukovou konturou / vhodný ke všem pisoárům Keramag / obzvláště pěkný tvar snadný na údržbu

Keramag představuje nové dělící pisoárové stěny Separo pro použití v nadstandarních veřejných a podnikatelských budovách. Jejich atraktivní design je charakterizován svým prohnutým otevřeným tvarem. Jsou k dispozici v mléčném bezpečnostním skle nebo v minerálním materiálu Varicor® ve bílém, světlém granitovém odstínu Sahara nebo tmavém černém granitovém odstínu Vulcano.

Dělící stěny Separo od Keramagu splňují současně vysoké nároky na vzhled stejně jako na hygienu, snadnost údržby a odolnost proti vandalismu.

 

Otevřený obloukový tvar stěny odpovídá designovému trendu přirozených puristických tvarů, působí vzdušně, transparentně a přitom zajišťuje žádoucí intimitu.

Separo dělící stěna mezi pisoáry z Varicoru 85 x 44,5 x 1,2 cm 8.680
Separo dělící stěna mezi pisoáry z bezp.skla 85 x 44,5 x 1,2 cm 8.680

Přehled a ceny dělících piosárových stěn Separo od KERAMAGu (MOC v Kč bez DPH)

2. Flow. Nové pisoáry s poklopem.

V loňském roce představil Keramag na veletrhu SHK v Brně novou designově čistou koupelnovou sérii pod názvem "Flow", jež navrhl mezinárodně známý a renomovaný architekt Hadi Teherani.

Pro moderní novostavby byl vyvinut nový pisoár "Flow" s poklopem, zaručující maximální hygienu a pohodlí na soukromých toaletách. Poklop k pisoáru je k dispozici jednak se standardními klouby, ale nově také s poklopem s automatickým pozvolným sklápěním!

Pisoáry jsou pro lepší vzhled, snadné udržování čistoty a odolnosti proti vandalům vybaveny skrytým upevněním "Kerafix". Pisoáry jsou stejně jako ostatní keramické výrobky volitelně dodávány s exkluzivní glazurou "KeraTect" se zárukou 30 let, odolnou proti usazování nečistot a vodního kamene.

Flow pisoár pro poklop, přívod /odpad dozadu 10 850
Flow poklop k pisoáru klouby ušlechtilá ocel 3 255
Flow poklop k pisoáru s klouby pro automatické pozvolné sklápění 4 185
Upevňovací prvek k pisoáru Kerafix bílá 558
Připojovací souprava 465
Odsávací sifon, odpad dozadu 1L 1 116

Přehled a ceny výrobků řady "Flow by Hadi Teherani" (MOC v Kč bez DPH)

3. Architektonicky řešený koupelnový program "Flow" by Hadi Teherani

Na ISH ve Frankfurtu a SHK v Brně ve Frankfurtu představil přední německý výrobce sanitární keramiky pod názvem "Flow" koncepčně netradiční designovou koupelnovou sérii, jež navrhl mezinárodně známý a renomovaný architekt Hadi Teherani.

Výchozím bodem nového vývoje je Teheraniho představa integrace keramických výrobků v prostoru jako jeho architektonické součásti. Architekt, který se narodil v roce 1954 říká: "Tyto výrobky je třeba chápat v těsném spojení s prostorem a jeho uspořádáním. Tvary umyvadel a klozetů plynule "vycházejí" ze zdi. Stěna k objektu se transformuje z plochy do prostoru. Základem celku je účelnost a hygiena". Silně architektonicky řešený kompletní program keramiky a nábytku je vhodný jak pro soukromé koupelny, tak i pro veřejná a průmyslová sanitární zařízení.

Hadi Teherani je považován za jednoho z nejkreativnějších německých architektů a designérů. Jako spolumajitel architektonického studia Bothe Richter Teherani (BRT) v Hamburku vytvořil v posledních letech několik umělecky i technologicky inovačních velkoprojektů v sektoru kanceláří, podnikání, průmyslu a dopravy, které dokazují ocenění známými cenami za architekturu. Teheraniho krédo lze shrnout jako náročný design, promyšlenou funkčnost, měřitelné výhody pro uživatele a odpovědné zacházení se zdroji. Navrhnutí koupelnové série lze brát jako jeho počátek "Chápání designu jako architektury v malém".

Kompletní série "Flow" od Hadi Teheraniho zahrnuje dvě umývátka (40 a 50 cm), tři umyvadla (60, 65 a 70 cm) s polosloupem, sloupem nebo spodní skříňkou, polozápustné umyvadlo (60 cm), závěsné a stojící kombinační klozety, závěsné a stojící bidety, pisoár a mimořádně inovační program koupelnového nábytku.

   

Keramické výrobky díky přirozeným čistým tvarům a široké zadní stěně, symbolizující splynutí stěny a produktu, harmonicky zapadají do celkového prostoru koupelny. Kompaktní uzavřené vnější plochy zaručují maximální míru hygieny a snadnou údržbu. Obecným znakem designu všech modelů je 15 cm vysoký vrchní lem, který podtrhává nejen u řadových zařízení familiérní identitu a hodnotu.

Výšku umyvadel lze při první montáži upravit v rozmezí 5 cm. Pro snadnou montáž klozetů a bidetů jsou k dispozici nová, jednoduchá řešení. Polosloupy a pisoáry jsou vybaveny skrytým upevněním "Kerafix". Volitelně se všechny keramické výrobky dodávají s exkluzivní glazurou "KeraTect" se zárukou 30 let, odolnou proti usazování nečistot a vodního kamene.

Vysoce kvalitní nábytkový program je do posledního detailu tvarově i funkčně sladěn s keramikou. Příkladem jsou nevšedně řešené úchytky, vycházející z linií vrchního lemu umyvadel. Úchytky jsou na přání k dostání v rozmanitých barevných odstínech: chromované, aluminiové, červené, zelené, v odstínu dub a wenge. Vysoká kvalita je patrná také na použitých materiálech. Zkosený korpus nábytku "Flow" je z bíle, matně lakovaných MDF. Čelní plochy jsou matně bíle lakované nebo v odstínu dub. Nabídka zahrnuje spodní skříňky pod umyvadla a postranní skříňky ve třech šířkách (70, 85 a 140 cm), vysokou skříňku se snadno polohovatelnými poličkami a dvě velikosti zrcadla s osvětlením. Uvnitř zásuvek spodních a postranních skříněk jsou praktické přihrádky, umožňující přehledné ukládání kosmetických prostředků.

Další informace o pisoáru a další keramice "Flow" i o dělících stěnách Separo o získáte u obchodního zastoupení koncernu Sanitec pro ČR a SR, do kterého patří i renomovaný výrobce Keramag (kontakt viz níže).


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.