Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na dvousemestrální kurz "Klimatizace a větrání"

Kurz je určen zejména projektantům, pracovníkům činným ve výstavbě, provozovatelům vzduchotechnických zařízení. Poskytne informace o současném stavu poznatků, praktikách a metodách řešení vybraných aktuálních témat v oboru.

Název akce: Klimatizace a větrání
Druh akce: dvousemestrální kurz
Pořadatel: STP - Společnost pro techniku prostředí - odborná sekce klimatizace a větrání,
ve spolupráci s ČVUT v Praze - fakultou strojní
Datum konání: viz níže - vždy od 9 do 16,30 h.
Místo konání: ČVUT v Praze, Strojní fakulta, Technická 4, Praha 6
Vložné: pro členy STP - 19.000,- Kč; ostatní 22.000,- Kč (ceny jsou uvedeny bez DPH)
Hodnocení ČKAIT: viz níže

Data konání:

1. SEMESTR 24. - 26. 09. 2007 22. - 24. 10. 2007 12. - 14. 11. 2007 10. - 12. 12. 2007
2. SEMESTR 17. - 19. 03. 2008 21. - 23. 04. 2008 19. - 21. 05. 2008 16. - 18. 06. 2008

Kurz je určen zejména projektantům, pracovníkům činným ve výstavbě, provozovatelům vzduchotechnických zařízení. Bude svým zaměřením "pokračovacím", navazujícím na kurz základní a je připravován jako součást celoživotního vzdělávání absolventů vysokoškolských případně středoškolských studií v oborech techniky prostředí (vytápění, větrání, klimatizace, útlum hluku). Předpokládány budou znalosti na úrovni oborového studia a určitá praxe v oboru. Kurz poskytne informace o současném stavu poznatků, praktikách a metodách řešení vybraných aktuálních témat v oboru.

Při řešení tématických zadání bude ponechán časový prostor pro diskusi. Bude zařazeno co nejvíce praktických řešení. Tomuto záměru odpovídá také výběr přednášejících z řad renomovaných odborníků z oboru. Přednášející poskytnou účastníkům podklady k řešení zadaných problémů a sylaby přednášek.

Témata přednášek:

Zásady projektování, požadavky na projekt, autorský dozor. Hygienické předpisy a zákonné normy pro VZT zařízení. Předávání VZT zařízení do provozu a náplň dodávky. Provozní měření k prokázání výkonnosti zařízení a kontrola hluku. Provozní spotřeba energie za rok. Roční náklady na zařízení. Současné trendy v provozování TZB. Projektování zařízení s nepřímým chlazením. Projektování chladicích zařízení pro klimatizaci. Větrání a klimatizace obchodních domů. Větrání kuchyní. Ochrana staveb proti šíření požáru VZT zařízením. ZZT a jeho ekonomie. Výpočty hluku od VZT zařízení uvnitř a vně budovy a aplikační SW. Čisté prostory pro farmacii a zdravotnictví. Větrání a odvlhčování bazénů. Rozvody vzduchu v klimatizovaném prostoru. Vzduchové clony. Chladivové systémy klimatizace. Použití počítačových simulací k dimenzování VZT. Použití počítačů k dimenzování VZT. Tepelně technické parametry staveb - požadavky projektanta VZT. Větrání a vytápění průmyslových objektů. Větrání svařoven, laminátoven a lakoven. Klimatizace hotelů. Klimatizace administrativních budov. Kontrola provozní výkonnosti VZT. Filtrace pro klimatizaci. Větrání a klimatizace ve zdravotnictví. Energetický audit a navrhování VZT. Větrání garáží a kotelen. Větrání bytů, divadel, sportovních hal.

Přednášející:

Ing. M. Barták, prof. Ing. F. Drkal, CSc., Ing. J. Dvořák, Ing. J. Frýba, doc. Ing. J. Hemerka, CSc., prof. Ing. K. Hemzal, CSc., Ing. F. Hucl, Ing. M. Kadlec, Ing. Z. Klazar, Ing. J. Kraus, Ing. M. Lain, Ing. L. Mareš, Ing. Z. Mathauserová, Ing. K. Matějíček, Ing. J. Matějka, Ing. P. Morávek, CSc., doc. Ing. R. Nový, CSc., Ing. J. Petlach, prof. Ing. J. Petrák, CSc., Ing. St. Toman, Ing. St. Trepka, Ing. Třešňák, Ing. V. Šimánek, Ing. M. Vaněk, Ing. L. Vayhel, Ing. M. Zálešák, Ing. Žemlička, Ing. V. Zmrhal, Ph.D.

Odborný garant: prof. Ing. Karel Hemzal, CSc., organizační garant: Ing. Petr Mádr.
Vedoucí učitel: Ing. Vladimír Zmrhal, Ph.D.

INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY

1. Místo a čas konání kurzu

ČVUT v Praze, Strojní fakulta, Technická 4, Praha 6, vždy od 9 do 16,30 h.

2. Délka kurzu

Čtyřikrát tři dny v každém semestru (vždy pondělí, úterý a středa) - 2 semestry po 12 dnech - tj. celkem 24 dnů. Zahájení v září 2007, ukončení v červnu 2008. Rozsah kurzu 200 hodin včetně konzultací závěrečných prací. Studium bude zakončeno závěrečnou zkouškou. Úspěšní absolventi obdrží potvrzení. Pro autorizované inženýry a techniky bude úspěšné absolvování kurzu bodově ohodnoceno do Projektu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT.

3. Účastnický poplatek

- pro členy Společnosti pro techniku prostředí 19.000,- Kč
- pro ostatní 22.000,- Kč (ceny jsou uvedeny bez DPH)

Cena kurzu je stanovena dohodou mezi pořadatelem a účastníkem kurzu. Součástí účastnického poplatku jsou náklady spojené s organizací kurzu, obědy a sylaby ke kurzu.

4. Závazná přihláška

Pro přihlášení můžete využít on-line formulář na www.stpcr.cz. Můžete se také přihlásit prostřednictvím níže uvedené on-line přihlášky.

5. Platební podmínky

Na základě vyplnění závazné přihlášky Vám bude vystavena faktura, kterou prosím uhraďte na konto Společnosti pro techniku prostředí u Komerční banky v Praze 1, číslo účtu 43837011/0100, variabilní symbol = číslo faktury.

6. Ubytování

Rezervaci ubytování mimopražským účastníkům zajistí organizátor kurzu na základě jejich požadavků. Ubytování si účastníci uhradí sami. Prosíme o rezervaci ubytování minimálně 3 týdny před zahájením kurzu.

7. Při neúčasti přihlášeného

Účastnický poplatek nevracíme, materiály zašleme poštou k rukám přihlášeného.

8. Přijetí přihlášek

Nepotvrzujeme, vyrozumíme Vás pouze, nebudeme-li moci Vašemu požadavku vyhovět.

9. Pořadatel

STP - Společnost pro techniku prostředí

KURZ JE AKREDITOVANOU AKCÍ PROJEKTU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ČESKÉ KOMORY AUTORIZOVANÝCH INŽENÝRŮ A TECHNIKŮ ČINNÝCH VE VÝSTAVBĚ.

Mediální partneři STP

   

 
 
Reklama