Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Schneider Electric opět podpořila mladé vědce

Již potřetí ocenila společnost Schneider Elelectric nejlepší vědecké práce, které v rámci mezinárodní soutěže POSTER představili studenti v těchto dnech na půdě elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze.

Praha, 22. května 2007 - S tradičně velkým zájmem českých i zahraničních studentů se setkala studentská vědecká soutěž POSTER 2007. Její 11. ročník vyvrcholil předáváním cen nejlepším projektům, které podpořila také společnost Schneider Electric. Letos do prestižní mezinárodní soutěže přihlásili studenti celkem 118 vědeckých prací, které akademická komise rozdělila do šesti odborných sekcí: Komunikace, Elektronika a přístrojová technika, Informace a kybernetika, Management a historie vědy, Přírodní vědy a Power Engineering.

Společnost Schneider Electric ocenila nejlepší mladé vědce nejen finančními a věcnými dary, ale i příslibem nabídky zaměstnání. "Věříme, že se mezi těmito mladými vědátory najdou i takoví, kteří si budou chtít své teoretické znalosti ověřit v moderní a technologicky vyspělé společnosti. Nabízíme velmi zajímavé pozice specialistů v nejrůznějších oblastech, jako jsou průmyslová automatizace, řízení inteligentních budov, silnoproudá elektrotechnika," uvedl po předávání cen ředitel pro marketing a strategický rozvoj společnosti Schneider Electric Petr Hermann. Podle něho navíc společnost Schneider Electric zajišťuje svým zaměstnancům celou řadu vzdělávacích projektů, v rámci programu Marco Polo pak mají mladí talentování zaměstnanci možnost uplatnit se v nejrůznějších pozicích v rámci koncernu po celém světě.

"O kvalitní odborníky z elektrotechnického oboru je zejména v tuzemsku velká nouze. Přitom jde o obor, který každoročně zaznamenává výrazný růst a zvláště pro mladé lidi je zajímavý z hlediska prudkého rozvoje nových moderních technologií," dodal Petr Hermann.

 

Ředitel pro marketing a strategický rozvoj společnosti Schneider Electric Ing. Petr Hermann předává
ceny vítězům studentské soutěže Poster 2007 (na snímcích vpravo, v bílé košili s kravatou)

Spolupráci se společností Schneider Electric ocenil organizátor soutěže Dr. Ing. Libor Husník z elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze. "Studentská konference Poster je typickým příkladem celosvětového trendu stále užšího propojování mezi akademickou půdou a výrobními podniky, které mohou využít nejen konkrétní výsledky výzkumů ve svých vývojových centrech, ale především potenciálu mladých talentů. Díky společnostem jako je Schneider Electric, která je naším dlouhodobým partnerem, mají studenti možnost prokázat své teoretické schopnosti a hlavně připravenost pro praxi," uvedl Husník.

Společnost Schneider Electric také dlouhodobě podporuje celou řadu dalších vzdělávacích projektů středních a vysokých škol v České republice i v zahraničí, například mezinárodní studentské konference Wofex v Ostravě a Student EEICT v Brně, vybavování elektrotechnických laboratoří apod.

Profil společnosti Schneider Electric

Nadnárodní koncern Schneider Electric je jedním ze světových lídrů elektrotechnického průmyslu. Společnost poskytuje řešení a služby v oblastech rozvodu elektrické energie, automatizace a řízení, slaboproudých systémů a přenosu dat. Orientuje se zejména na čtyři segmenty trhu: průmysl, technologii budov, domovní elektroinstalace a energetiku a infrastrukturu.

Filozofie společnosti:

"Našim posláním je pomáhat lidem na celém světě využívat elektrickou energii co nejlépe. Při naplňování tohoto poslání se můžeme opřít nejen o dlouhodobou tradici, ale i o strategii založenou na růstu, efektivitě, optimalizaci, úsporách energií a odpovědném vztahu k životnímu prostředí," představil společnost Schneider Electric její výkonný ředitel Jean-Pascal Tricoire.

Pozice společnosti ve světě:

  • rozvody elektrické energie: 1.místo
  • automatizace a řízení: 2. místo

Celosvětová působnost:

  • 105 000 zaměstnanců ve 106 zemích
  • 205 výrobních závodů, 16 logistických center
  • 15 000 prodejních míst ve 190 zemích
  • 6 500 pracovníků ve výzkumných a vývojových centrech ve 25 zemích

Ekonomické ukazatele za rok 2006:

  • Obrat 13,73 miliardy eur
  • Čistý zisk 2,001 mld. eur

Schneider Electric v ČR:

  • Schneider Electric, a. s., se zaměřuje na sériovou výrobu elektromechanických přístrojů určených především na světový trh. Do moderního závodu, který zaměstnává přes 800 pracovníků, společnost investovala od roku 1993 již zhruba 600 milionů korun. Podnik patří k nejvýznamnějším firmám jihočeského regionu.
  • Schneider Electric CZ, s. r. o., nabízí na českém trhu desítky tisíc produktů a zařízení značek Merlin Gerin, Telemecanique, Sarel, TAC aj. Ve společnosti se sídlem v Praze a obchodními kancelářemi v Brně, Písku a Ostravě pracuje přes 200 zaměstnanců.
  • V roce 2006 společnost Schneider Electric v České republice utržila celkem 4,057 mld. Kč a čistý zisk činil 219 milionů Kč.

Kontakt:

4JAN Public Relations, s. r. o.
Ing. Jan Raška
raska@4jan.cz
Varšavská 40
120 00 Praha 2
Tel.: 222 519 894
www.4jan.cz
Schneider Electric CZ, s. r. o.
Mgr. Zuzana Vankeová
zuzana.vankeova@cz.schneider-electric.com
Thámova 13
186 00 Praha 8
Tel.: 281 088 111
www.schneider-electric.cz


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.