Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém Desigo společnosti Siemens pro automatizaci budov - vyšší energetická účinnost a efektivita nákladů

Společnost Siemens rozšiřuje systém Desigo pro automatizaci budov o nové I/O moduly a o další funkce řídicí stanice. Výsledkem je větší flexibilita instalací, vyšší uživatelský komfort a nižší náklady v oblasti investic a spotřeby energie.

Kompaktní inovativní řada I/O modulů Desigo TX-I/O je vybavena nejnovější technologií, která uživatelům umožňuje efektivní využití vynaložených nákladů. Tyto moduly splňují i mimořádně náročné požadavky na služby v budovách. Společnost Siemens má ve své nabídce čtyři typy modulů, jejichž flexibilita umožňuje realizaci libovolných aplikací. Instalace díky tomu lze ve většině případů změnit pouze přizpůsobením konfigurace modulu - přístroje tedy není nutné měnit.

 

Moduly TX-I/O jsou navrženy pro náročné provozní podmínky. Všechny terminály jsou zabezpečeny proti zkratu a nesprávnému připojení. Rozpojovací svorky jsou součástí modulů - elektronika může být pro technickou údržbu přepnuta na beznapěťové nastavení. Provozní stav přístrojů je možné kdykoli zjistit pomocí LED diod nebo na LCD displejích. Lze tak například spolehlivě odhalit a následně zobrazit nesprávná připojení. Moduly jsou kompatibilní s předchozími i novými systémy automatizace budov společnosti Siemens. Při instalaci je lze bez problémů kombinovat s moduly PTM, ověřenými v provozu, což uživatelům umožňuje chránit jejich stávající investice.

Řídicí stanice Desigo Insight je rozšířena o dvě uživatelsky přívětivé funkce. "Desigo Reports" poskytuje standardizované, uživatelem nastavené zprávy pro efektivní a účelné řízení provozních činností. Tyto zprávy, jejichž podobu si uživatelé mohou upravit dle svých potřeb, jsou vhodné zejména pro analýzu provozních dat, a usnadňují tak optimalizaci energetické účinnosti. Zprávy lze zobrazit a prohlížet prostřednictvím internetového prohlížeče. Funkce "Reaction Processor" umožňuje automatizovat opakované manuální operátorské úkoly, a zjednodušit tak práci obsluhy.

Kontakt:
Ing. Vítězslav Růžička
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 634
e-mail: vitezslav.ruzicka@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...