Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rockwool získal CENTRAL EUROPE TOP AWARD

Společnost Rockwool získala prestižní mezinárodní cenu CENTRAL EUROPE TOP AWARD, kterou letos poprvé udílelo sdružení CZECH TOP 100. Sdružení každoročně vyhlašuje sto nejvýznamnějších a sto obdivovaných společností v České republice a letos poprvé vypsalo soutěž pro společnosti, které působí v celém středoevropském regionu.

Kriteria pro výběr oceněné společnosti jsou:

  • trvalá aktivita ve všech zemích střední Evropy
  • výrazná investiční činnost v posledních letech
  • ekonomická úspěšnost, silná pozice na trhu
  • významná angažovanost při zlepšování kultury života

Sdružení CZECH TOP 100 vycházelo z dat poskytnutých agenturou Reuters a vybralo pro ocenění v roce 2007 právě společnost Rockwool - největšího světového výrobce tepelných, zvukových a protipožárních izolací z kamenné vlny.

Proč právě ROCKWOOL?

Společnost Rockwool je obchodně zastoupena ve všech zemích regionu střední Evropy; v České republice, Polsku a Maďarsku má i vlastní výrobní závody. V současnosti prochází obdobím výrazného růstu. Celkové tržby společnosti v roce 2006 vzrostly o 15% a zisk za rok 2006 vzrostl v porovnání s předchozím rokem dokonce o 41%. Největší nárůst prodeje byl zaznamenán právě v regionu střední a východní Evropy, který se na celkových tržbách za rok 2006 podílel 22 %. V listopadu loňského roku ROCKWOOL zveřejnil ambiciózní plán dalšího rozvoje.


Ing. Petr Stejskal (ředitel business unite CZ) (vlevo); Dirk Bogaert
(managing director Rockwool ESE)

Společnost se trvale snaží zvyšovat povědomí o důležitosti enviromentální problematiky, každoročně zveřejňuje nezávislou mezinárodní Ekologickou zprávu, vydávanou i v českém jazyce. Izolace ROCKWOOL poskytují v jednom výrobku unikátní kombinaci kvalit, které přispívají k řešení problémů současného světa. Jde zejména o úspory energií a tím i snižování emisí skleníkových plynů, zlepšování požární bezpečnosti budov, hygieny práce a zvukové pohody v interiéru - zkrátka zkvalitňování životního prostředí. Za své ekologické aktivity a za dodržování velmi přísných pravidel pro minimalizaci negativního působení výroby na životní prostředí byla společnost opakovaně oceněna.


představitelé společnosti Rockwool oznamují získání ceny. Zleva: doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (vedoucí Ústavu techniky staveb Fakulty architektury v Brně); Ing. Petr Stejskal (ředitel business unite CZ); Dana Hochmannová (manažerka marketingu); Dirk Bogaert (managing director Rockwool ESE); Monika Koliandrová (account director komunikační agentury IDMZ, sekretář soutěže ROCKHOUSE)

ROCKWOOL v ČR?

Na českém trhu společnost působí od roku 1993; od května 1998 provozuje i vlastní výrobní závod v Bohumíně. Společnost spolupracovala při realizaci řady významných staveb: Sazka Arena v Praze, výrobní areál TPCA v Kolíně, obchodní centrum Olympia v Brně, kongresové centrum v Praze, výrobní areál Futaba v Havlíčkově Brodě, pavilon V na Výstavišti v Brně a mnoho dalších.


zleva: Ing. Petr Stejskal (ředitel business unite CZ); Dana Hochmannová
(manažerka marketingu); Dirk Bogaert (managing director Rockwool ESE)


V České republice společnost organizuje soutěž o český nízkoenergetický dům roku "ROCKHOUSE" zaměřenou na podporu nízkoenergetické výstavby. Na letošním Mezinárodním stavebním veletrhu IBF byl vyhlášen jíž její 2. ročník.

Vyhlášením druhého ročníku chce společnost popularizovat výstavbu ekonomicky i ekologicky efektivních nízkoenergetických budov. Tento ročník byl vyhlášen za vydatné pomoci a odborné podpory Ministerstva životního prostředí, Obce architektů a České komory architektů.

 
 
Reklama