Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úprava vody budoucnosti pro koncové odběry

Membránová filtrace (mikrofiltrace, ultrafiltrace) je moderní ekologická technologie úpravy vody. Pro své komplexní účinky a díky široké škále produktů má mnohostranné využití. Mikrofiltrační membrána zachycuje a odstraňuje bakterie, cysty a prvoky a zároveň umožňuje průchod zdravých přírodních minerálů. Kombinace s aktivním uhlím odstraňuje zbytky chemikálií, špatnou chuť a zápach.

Porovnání membránových technologií

Osvědčené technologie Norit Filtrix

Na membránové filtraci jsou založeny produkty Norit Filtrix. Filtrix má jako součást skupiny NORIT, která jedním z lídrů v čištění vody, přístup k nejvyspělejším technologiím na úpravu vody na světě. Mezi tyto technologie patří i kapilární membrány X-Flow a prvotřídní aktivované uhlí Norit. Produkty FILTRIX se vyznačují elegantním designem a bezporuchovostí, jsou unikátní co do kvality a konkurenční pokud se týká nákladů na jejich pořízení a provoz. Garantovaná je i bezpečnost při jejich použití - filtr se sám zablokuje při dosažení určitého stupně znečištění.

Všechny produkty FILTRIX a jejich součásti podléhají přísné kontrole jakosti. Třístupňové testování prokázalo vynikající účinnost při snižování množství mikroorganismů ve vodě.

Filtrace je zajištěna použitím X-FLOW kapilár z dutých vláken membrán. Adsorbce je zajištěna použitím aktivního uhlí NORIT s vysokým stupněm účinnosti.

 

Produkty Filtrix splňují normy a požadavky všech zákazníků

  • Použitím mikrofiltračních membrán pro odstranění bakterií
  • Použitím ultrafiltračních membrán pro odstranění virů
  • Použitím aktivního uhlí pro redukci zbytkového obsahu těžkých kovů, pesticidů, chlóru, látek s vlivem na endokrinní systém atd.
  • Spoluprací s nezávislými zkušebnami, které ověřují splnění definovaných parametrů

Filtrační kartuše FullFlow / DuoFlow / FullCarbon pro koncové odběry

  • Kartuše pracují na principu membrán nebo kombinace membrán a aktivního uhlí
  • Vyznačují se vysokými průtoky, a to i při nízkých tlacích
  • Jejich použití je bezpečné - filtr se sám zablokuje při dosažení určitého stupně znečištění
  • Mají dlouhou servisní periodu.
  • Jejich použití je snadné kdekoliv v již existujících instalacích.

Kartuše FullFlow se skládá z kapilárních mikrofiltračních membrán a nabízí dlouhou životnost až 10 000 litrů vody z vodovodního řadu. FullFlow lze podle potřeby používat v kombinaci s FullCarbon filtrem.

Filtrace ve sprchách - ShowerFilter

ShowerFilter poskytuje víceúčelovou ochranu proti bakteriím Legionella. Vypadá a také se používá jako běžná ruční sprchová hlavice, má však zabudovanou originální výměnnou filtrační kartuši s kapilárními mikrofiltračními membránami, které účinně zachycují bakterie Legionella. ShowerFilter je důležitý ve vysoce rizikových prostorách zdravotnických středisek s pacienty se sníženou imunitou. Účinně odstraňuje bakterie Legionella, ale rovněž i jiné vodní patogeny jako jsou plísně.

  • Vysoký průtok
  • Jednoduchá instalace
  • Dlouhá servisní perioda (3 měsíce)
  • Jednoduchá výměna filtrační vložky
  • Ergonomický a moderní design
  • Určeno zvláště pro nemocnice, lázně, domy pro seniory, hotely, bazény nebo sportovní centra

V případě výskytu bakterie Legionella v komerčních a institucionálních budovách jako jsou hotely, sportovní zařízení nebo domovy důchodců je ShowerFilter ideálním výrobkem první pomoci. Nedojde k narušení běžného provozu a získáte čas k provedení nezbytných konstrukčních řešení. Pro tento účel lze využít luxusnější chromové provedení.

Filtrix LineGuard

Vstupní systémy LineGuard produkují bezpečnou, vyčištěnou vodu v aplikacích, kde jsou zásadní vysoká průtoková množství, dlouhá životnost a kompaktní design. Jádrem systému LineGuard je jeho spolehlivý ultrafiltrační membránový modul s kapilárovými membránami X-Flow, který výrazně snižuje vodní patogeny jako jsou viry, bakterie, cysty a protozoa, jakož i sedimenty a zakalenost vody, a to i při extrémně vysokých průtocích.

Ultrafiltrační jednotku LineGuard lze používat ve zdravotnictví, ubytovacích a restauračních zařízeních, jelikož garantuje bezpečnou a prvotřídní kvalitu vody pro mytí, pití a přípravu jídel.

Membránový filtrační modul lze kombinovat s modulem s náplní aktivního uhlí ke snížení širokého spektra chemických reziduí včetně pesticidů, sloučenin narušujících endokrinní systém, reziduí zdravotnického materiálu a těžkých kovů jako je olovo a měď. Rovněž eliminuje nepříjemnou chuť a zápachy z kontaminačních látek jako je chlór a sírné sloučeniny.

Zdvojenou ultrafiltrační jednotku LineGuard s náplní aktivního uhlí lze aplikovat jako kompletní kabinetový filtrační systém. Výborně se hodí pro výrobu bakteriologicky bezpečné vody ze studní v odlehlých oblastech.

V oblasti prevence před bakterií Legionella lze ultrafiltrační jednotku LineGuard použít jako zabezpečovací systém pro rozvody vody. Jestliže je instalován na vstupu instalace, zajistí nepřítomnost Legionelly a jiných vodních patogenů v celé koupelně.

Jak LineGuard funguje

Membránový filtrační systém LineGuard obsahuje stovky vlásečnicových filtračních membrán. Pórovitá stěna těchto dutých vláken obsahuje miliardy mikroskopických pórů, které fungují jako ultra jemné síto. Tlak vody v potrubí tlačí molekuly vody z dutého středu membrány přes její póry, které zabraňují průchodu větších nečistot, jako jsou bakterie, paraziti a viry. Nečistoty zachycené v dutém středu membrány se pravidelně vyplachují automatickými čisticími cykly.

Funkce systému LineGuard je založena na užití filtračního a průplachového cyklu. Je-li systém LineGuard připojen k vodovodnímu řadu, je voda filtrována filtračním modulem. Po přednastavené době je filtr očištěn intenzivním propláchnutím silným průplachem a zachycené nečistoty jsou spláchnuty do odpadu. Systém je vybaven vypínačem průplachu,který zabrání provedení průplachu, je-li systém právě používán.

Příklady instalace LineGuard

FilterPen - kapesní filtrace

FilterPen je příruční vodní filtr ve tvaru tužky určený k odstraňování vodních patogenů z pitné vody. FilterPen obsahuje kapilární mikrofiltrační membrány, které poskytují účinnou fyzikální bariéru proti škodlivým vodním mikroorganismům jako jsou bakterie, cysty a protozoa.

FilterPen v provedení NATO

FilterPen je rovněž vyráběn ve speciálním provedení, které bylo schváleno německou armádou jako součást výbavy pro přežití l osoby v pouštních/polárních/horských podmínkách .Tomuto provedení FilterPen bylo přiděleno evidenční číslo NATO.

 
 
Reklama