Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oáza Junkers dává nahlédnout do budoucnosti

Junkers připravuje představení nové řady kotlů Ceraclass prostřednictvím Roadshow 2007, která se bude konat v různých evropských zemích jako jsou Česká republika, Slovensko, Maďarsko a Polsko.

Junkers Oasis Roadshow 2007

Místa konání:
25.4.-28.4.2007 PRAHA (Metropole Zličín, Řevnická 1)
2.5.-4.5.2007    BRNO   (Křižovatka Solniční a Moravské náměstí)

více informací


Ceraclass - nejmodernější řešení v oblasti vytápění a ohřevu teplé vody prezentované ve světě komfortu a pohodlí.

Junkers, součást divize tepelné techniky skupiny Bosch a světový dodavatel účinných a úsporných systémů vytápění, dnes představuje veřejnosti "Oázu Junkers". Na ploše 140 m2 světa pohody, jehož součástí je bar, společenská místnost nebo wellness studio, nabízí Junkers návštěvníkům příležitost přesvědčit se na vlastní oči o výhodách ultramoderních produktů řady Ceraclass, výrazně snižují spotřebu energie. V různých místnostech Oázy lze mimo jiné vidět spotřebiče Ceraclass, CeraclassExcellence a CeraclassAcu. Tyto výrobky představují to nejlepší řešení pro jakoukoli instalaci a jakékoli nároky, ať již jde o byty, řadové domky nebo rodinné domy.

Závěsný kotel Ceraclass ztělesňuje rčení "malý, ale výkonný". Kotel poskytuje dvouhvězdičkový komfort dodávek vody, což znamená, že teplá voda teče okamžitě a vykazuje pouze nepatrné teplotní odchylky. Díky malým rozměrům (400x700x298 mm) a velmi snadnému ovládání může být kotel Ceraclass umístěn prakticky v kterékoli místnosti domu. Zvlášť vhodným místem pro umístění kotle Ceraclass je kuchyň, protože jeho tvůrci z firmy Junkers měli na paměti standardní rozměry většiny kuchyňských sestav. Průkopnický systém Quick Tap zajišťuje okamžitý přísun teplé vody, což například znamená, že uživatelé nemusejí na teplou vodu potřebnou k mytí vůbec čekat, čímž šetří čas i náklady na vodu a plyn. LCD displej kotle navíc poskytuje informace, díky nimž mají jeho majitelé vše potřebné plně pod kontrolou: na displeji se zobrazují mimo jiné údaje o teplotě místnosti a vody i servisní kódy upozorňující na případné nestandartní stavy.

CeraclassExcellence je zařízení s takzvaným "teplým startem", což znamená, že má vždy připraveno několik litrů teplé vody k okamžitému použití a příprava teplé vody je zajišťována nepřetržitě po celou dobu, kdy je její přísun zapotřebí. Jak název napovídá, CeraclassExcellence nabízí tříhvězdičkový, tedy nejvyšší komfort dodávek teplé vody. To znamená, že teplá voda je k dispozici okamžitě a její teplota zůstává stálá bez ohledu na to, kolik odběrných míst je v daném okamžiku v provozu. Kotel CeraclassExcellence je vybaven rovněž funkcí COM/ECO, která majitelům poskytuje požitek z teplé vody v kteroukoli denní i noční dobu, a přitom dokáže snížit výdaje za energii. CeraclassExcellence navíc díky regulátoru Junkers řady FX umožňuje uživatelům nastavit časová rozmezí, v nichž pořadují maximální komfort dodávky teplé vody a tím dochází opět k úsporám nákladů na ohřev. Majitelé tak mají možnost snížit náklady za dodávky energie, protože teplá voda se bude ohřívat, jen když ji zrovna potřebují.

CeraclassAcu je závěsný kotel nabízející tříhvězdičkový komfort dodávek teplé vody. Díky integrovanému zásobníku o objemu 48 litrů je CeraclassAcu schopen dodat za minutu až 18,5 litru vody ohřáté o 30°C. Integrovaný zásobník umožňuje okamžitý přísun dostatečného množství stále stejně teplé vody i na několika odběrných místech současně, a 48-litrový objem umožňuje instalaci tohoto kotle i do malých prostor, jako je předsíň nebo komora. Řídící jednotka Heatronic 3, ergonomicky přizpůsobené ovládací prvky a praktický LED displej patří mezi vlastnosti, díky nimž je užívání CeraclassAcu mimořádně příjemné. Rozměry: 600x482x890 mm.

Junkers v Oáze představí nejen tradiční systémy pro ohřev vody, ale také systémy solární, v kombinaci s kondenzačními kotli CerasmartModul a Cerasmart. Máte-li zájem dozvědět se o nich víc nebo získat další informace o výše představených výrobcích, obraťte se laskavě na:

Ing. Martin Pavlata
Robert Bosch odbytová s.r.o., divize Junkers
Telefon: +420 - 261 300 463


Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers
logo Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers

Tepelná čerpadla, klimatizace, plynové kondenzační kotle, atmosférické kotle, elektrokotle, plynové průtokové ohřívače, zásobníky TUV, regulace, solární systémy.