Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens na veletrhu Pragoalarm/Pragosec 2007

Společnost Siemens se představí na mezinárodním veletrhu zabezpečovací techniky, systémů a služeb, požární ochrany a záchranných zařízení Pragoalarm/Pragosec 2007, který se na pražském Výstavišti v Holešovicích uskuteční od 11. do 13. dubna 2007.

Siemens bude na veletrhu prezentovat řadu novinek v oblasti průmyslových televizí, elektronické zabezpečovací signalizace, elektrické požární signalizace a přístupových systémů. Jedním z hlavních témat expozice bude prezentace vzájemné provázanosti jednotlivých technických řešení a možnost integrace s dalšími systémy. Expozice společnosti Siemens bude umístěna v pravém křídle Průmyslového paláce, na stánku číslo 43.

Průmyslová televize - systematické sledování pro náročné požadavky

Na veletrhu bude představeno digitální multifunkční záznamové zařízení z řady Sistore, konkrétně AX 9 250/100, které se vyznačuje kompaktností a bezúdržbovostí. Systém kombinuje rychlé nahrávání obrazu s mnoha dalšími důležitými funkcemi a instalačním firmám i koncovým uživatelům nabízí mnoho výhod. Zařízení je navrženo pro střední a malé aplikace. Zařízení Sistore AX může být ovládáno lokálně na čelním panelu nebo vzdáleně - sdružené jednotky lze ovládat z programu Remote Sistore AX přes ethernet, externí ISDN nebo analogový modem. Zařízení řady AX umožňují současný záznam a přehrávání čtyř až šestnácti kamer a připojení i ovládání otočných "Speed Dome" kamer značky Siemens.

Dalším digitálním multifunkčním záznamovým zařízením z řady Sistore je typ MX 32 250/100. Jedná se o hybridní digitální záznamový a monitorovací systém nabízející vzdálenou obsluhu v sítích LAN, výbornou kvalitu obrazu, grafické uživatelské rozhraní pro přehlednou obsluhu a mnoho dalších funkcí. Uživatelsky příjemné grafické rozhraní umožňuje profesionální, ale současně snadné ovládání. Za normálních podmínek nevyžaduje systém Sistore MX žádný zásah ani výměnu a údržbu pásků - záznam může být snadno exportován i pomocí interní DVD-RW vypalovačky.

V expozici bude dále prezentován Inteligentní Digitální Video Kodek Sistore CX4 250/100 pro přenos a záznam videa, který používá nejnovější pokročilou IT technologii společnosti Siemens a je vhodný zejména pro aplikace vyžadující přenos a záznam v IP síťových instalacích. Chybět nebude ani nová kompletní řada kompaktních kamer s integrovaným objektivem, který je vybaven zoomem.

K nejzajímavějším exponátům v oblasti CCTV bude patřit systém Sistore CX EDS pro detekci a sledování tras pohybujících se objektů, který je určen pro venkovní aplikace, např. perimetr. Sistore CX digitalizuje obraz snímaný kamerami v reálném čase a systém EDS používá k vyhledávání podezřelých pohybů speciální algoritmy vyvinuté společností Siemens. Systém EDS navazuje na několikaleté zkušenosti s vývojem a provozem systému Telemat.

Elektronická zabezpečovací signalizace - systémy s nejmodernější technologií

V oblasti elektronické zabezpečovací signalizace bude v expozici Siemens k vidění nová řada zabezpečovacích ústředen Sintony IC 60, jež nabízí všechny funkce požadované při implementaci vysoce kvalitního bezpečnostního systému v domácím a komerčním sektoru. Zabezpečovací ústředna Sintony je součástí inteligentních integrovaných systémů pro malé a střední aplikace, kde je kladen důraz především na vysokou spolehlivost, elegantní design, jednoduché ovládání a variabilitu prvků.

Elektrická požární signalizace - protipožární systémy pro nejvyšší bezpečnost

Odborníci společnosti Siemens návštěvníky expozice seznámí s kompletní řadou požárních ústředen s příslušenstvím pro všechny typy aplikací vyžadujících vysokou odolnost proti planým poplachům. Všechny požární ústředny této typové řady vykazují vynikající detekční vlastnosti.

Aktuálním trendem v oblasti EPS je integrace více systémů do jednoho grafického prostředí, které umožňuje jednoduché a přehledné ovládání. Na veletrhu Pragoalarm/Pragosec bude prezentována nová řada modulárních ústředen, prezentovaná typem FC20, která ve své konečné podobě doplní stávající řadu nabízených ústředen. Ústředny FC20 jsou díky své vysoké flexibilitě vhodné pro všechny druhy aplikací, jednou z možností je také připojení nových typů hlásičů Sinteso z produkce společnosti Siemens. Ústředna již v základním provedení nabízí možnost plného zasíťování a dálkový dohled.

Přístupové systémy - brána do budoucnosti

Jedinou účinnou cestou, jak čelit hrozbám vandalizmu a vloupání, je používat inteligentní řešení a síťové technologie. S přístupovým systémem značky Siemens lze uvedená rizika snížit na přijatelnou úroveň. Na veletrhu bude představen nový systém kontroly vstupu, jenž byl vyvinut se zdůrazněným ohledem na uživatele. Systém SiPass Entro je určen pro společnosti a organizace, které vyžadují řešení nabízející vysokou úroveň zabezpečení a současně snadnou správu a uživatelskou přívětivost. SiPass Entro se hodí pro komerční i průmyslové budovy, instituce, jako jsou nemocnice, či jakákoliv zařízení, která vyžadují efektivní systém kontroly vstupu. Společnost Siemens současně se systémem SiPass Entro nabízí široký sortiment čteček karet, klávesnic a vstupních karet, který vyhoví všem potřebám i každému prostředí.

Další informace o aktuálních produktech a novinkách společnosti Siemens v oblasti technologie budov jsou k dispozici na internetové adrese http://www.siemens.cz/technologiebudov.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...