Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Amper - jednotka Vašeho úspěchu!

Následující článek přináší nejen pozvánku na 27. - 30. 3. 2007 na veletrh AMPER ale i řadu aktualit z příprav jubilejního 15. ročníku tohoto mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky.

Již 15 let není Amper pouze základní jednotkou elektrického proudu, ale také pojmem pro úspěšný veletrh mezinárodních parametrů. Pražský veletržní areál v Letňanech se vždy na začátku jara stane místem setkání všech se zájmem o nejnovější dění v oblasti elektrotechniky a elektroniky. Elektrotechnický průmysl v České republice zaznamenává v posledním období růst objemu výroby i obchodní výměny. Konkurenceschopnost českých výrobků na pozadí globalizovaného prostředí světového obchodu a zároveň zvyšující se podíl exportu stejně jako i tuzemské spotřeby v posledních letech vytvářejí nezbytné podmínky růstu zájmu o navazování obchodních kontaktů a možnosti prezentace firem z oblasti elektrotechniky a elektroniky na území České republiky. Ve dnech 27. - 30. 3. 2007 se bude moci přesvědčit každý vystavovatel i návštěvník, že AMPER - největší veletrh elektrotechniky a elektroniky ve střední a východní Evropě - opět překonal svůj úspěch z předešlých let.

Počet vystavovatelů v období přibližně dvou měsíců, které do veletrhu zbývají, každým dnem narůstá. Ke konci měsíce ledna AMPER eviduje již téměř 700 účastníků. Velikost objednané výstavní plochy byla již na počátku roku 2007 výrazně vyšší než v roce 2006, kdy se veletrhu účastnilo v konečném počtu 807 firem na ploše 18 627 m2. Své nejnovější výrobky a technologie představí letos opět více než 800 vystavovatelů z evropských i mimoevropských zemí.

AMPER se za dobu své existence stal jednotkou úspěchu nejen evropského, ale celosvětového měřítka. Na veletrhu se představí 142 zahraničních firem zastupující 23 zemí celého světa. Rozsáhlá mediální podpora specializovaných periodik v ČR i zahraničí je jedním z hlavních nástrojů pro dosažení úspěchu události obdobného rozsahu a podílí se tak neopominutelnou měrou na spokojenosti vystavovatelů, návštěvníků ze spektra odborné veřejnosti a v první řadě na zajištění obchodního úspěchu každé zúčastněné firmy i celého veletrhu.

V roce 2006 se ustálila oborová struktura veletrhu, která nabízí ucelenou prezentaci firem z mnoha odvětví zásadní oblasti soudobé techniky. Prezentovat se budou nejdůležitější firmy z oborů: elektronické prvky a moduly; zařízení pro výrobu a rozvod el. energie; elektroinstalační technika; vodiče a kabely; pohony a výkonová elektronika; měřicí a zkušební technika; automatizační, řídicí a regulační technika; osvětlovací technika; elektrotepelná technika; zabezpečovací technika a systémová technika budov; telekomunikace; síťové služby, radiokomunikační technika, výpočetní technika, zvuková a obrazová technika; stroje, zařízení, nářadí a pomůcky pro elektroniku a elektrotechniku.

Stále se zvyšující intenzita zájmu o účast na veletrhu AMPER byla jedním z argumentů, které podnítily významnou modernizaci Pražského veletržního areálu v Letňanech, jež proběhla v předchozích letech. Razantní navýšení veletržní plochy zvláště v oboru automatizační, řidicí a regulační techniky si vyžádá výstavbu haly č. 8., která vyroste na ploše nejméně 2 800 m2 v závislosti na počtu firem, které se ještě ve zbývajícím čase přihlásí k účasti. Automatizace, nedílná součást soudobého vědeckého a technického pokroku, se stává oborem stále důležitějším také v rámci veletrhu AMPER, což potvrzuje téměř 100% nárůst prezentace tohoto oboru v roce 2006 i 2007.

Řada významných firem má každoročně zájem spojit svou prezentaci na veletrhu s dalšími aktivitami, pořádáním seminářů, konferencí, školení a dalších setkání obchodního i vědeckého charakteru. Konferenční dění, které doprovází veletrh, je věnováno především odborné veřejnosti. Mezi nejvýznamnější události pořádané v rámci veletrhu AMPER již tradičně patří celostátní setkání elektrotechniků ČR s názvem Volt nebo Sněm Unie elektrotechniků ČR, prestižní součástí veletrhu je i soutěž o nejpřínosnější exponát veletrhu - "ZLATÝ AMPER". Každoročně je nominováno zhruba 30 přínosných a inovativních výrobků, jejichž kvality pak přímo na veletrhu zhodnotí odborná komise složená z uznávaných kapacit v oboru z ČVUT v Praze, Elektrotechnického zkušebního ústavu ČR aj. Očekávanou událostí v roce 2007 bude jistě i společenský večer v Obecním domě v centru Prahy, koncipovaný jako oslava patnáctileté tradice veletrhu AMPER a poděkování všem účastníkům.

K informačnímu toku a komunikačním možnostem, které jsou nástroji prosazení a prezentace vystavovatelů, přispějí jistě nadstandardní služby veletrhu. Novinkou letošního roku je podrobný plán výstavního areálu s rastry jednotlivých hal, v rámci kterého lze objednat názorné zvýraznění expozice firmy a umístění firemního loga, účinnou možností prezentace je rovněž využití informačních kiosků ITS, nebo publikace ve vydání Veletržních novin. Již v tuto chvíli můžeme vyzvat všechny odborníky, kteří mají co říci k soudobé problematice a situaci na poli elektrotechniky a elektroniky, aby v případě zájmu neváhali zasílat své postřehy, texty, či materiály. Rádi poskytneme prostor pro zveřejnění.

Chce-li firma spadající do některého z oborů veletrhu AMPER potvrdit, zúročit, zdůraznit a rozvinout své úspěchy a možnosti, neměla by na této události odborného světa a mezinárodní úrovně chybět. Aktuální informace, vztahující se k posledním momentům příprav veletrhu i k plánované náplni samotných veletržních dnů, je možné sledovat na internetových stránkách: www.amper.cz.

 
 
Reklama