Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Udělejte si malou koupelnu a toaletu hezkou

Zařizování malých toalet je pro majitele bytů a domů stejně jako pro odborníky na vybavení koupelen velkou výzvou. Mezinárodní výrobce Sanitec jim k tomu s výrobky KERAMAG a KOLO nabízí odpovídající výrobky.

Nezapomeňme na stanovení barvy zařizovacích předmětů na straně jedné a obkladů a dlažby na straně druhé. Řešení tón v tónu je vhodné pro klidné a rozvážné povahy, které lze navíc "obveselit" barevnými doplňky. Naopak kreativní lidé s výtvarným citem mohou dát přednost kontrastnímu řešení. Světlé barvy prostor opticky zvětšují, tmavé barvy jej zmenšují. U zařizovacích předmětů pro malé koupelny je ideální barva bílá popřípadě některý ze světlých odstínů. Bílá barva je nadčasová a nepodléhá módě. Bílá je barva čistoty, jednoduchosti a klidu. Lze snadno kombinovat s každým obkladem i dlažbou.

KOLO, program pro malé koupelny NOVA TOP PICO

Široká nabídka koupelnových výrobků KOLO zahrnuje speciální program pro malé koupelny a toalety Nova Top Pico, který nabízí za velice příznivou cenu řešení šitá na míru. Kombinační klozet je vyráběn s délkou pouhých 60 cm (3.663 Kč). Díky jeho speciální konstrukci a ergonomickému sedátku s pevnými kovovými nedochází ke snížení pohodlí. Dostatečný průchod ke klozetu a přitom plně funkční mytí rukou umožňuje umývátko s rozměry 50 x 23 cm (1.234 Kč) a rohové umývátko s délkou strany 32 cm (875 Kč).

Koupelnová série Nova Top Pico nabízí i mnoho dalších variant:

  • místo stojícího kombinačního klozetu lze použít závěsný klozet s délkou pouhých 50 cm, který je nejen krásný na pohled, ale usnadňuje udržování čistoty v koupelně (2.066 Kč)



  • samostatnou toaletu doporučujeme doplnit umývátkem, jehož rozměry 50 x 23 cm umožňují snadný přístup ke klozetu


  • pro tvarově komplikované koupelny a rohy lze využít nový rohový kombinační klozet Nova Top Pico (5.702 Kč)


  • Pohodlné mytí rukou a dostatečně velký montážní prostor pro směšovací baterii nabízí elegantní rohové umývátko s délkou strany 32 cm (875 Kč).

Z uvedených návrhů je patrné, že s vhodnými výrobky KOLO nemusíme ani u malých toalet ustoupit od svých záměrů.


Moderní ochranná vrstva Reflex Kolo činí povrch koupelnové keramiky stejně jako skla sprchových koutů dokonale hladkým. Zabraňuje tím usazování vodního kamene a nečistot, které odtékají spolu s kapkami vody pryč. To co zůstane je možno snadno a rychle odstranit jemnými čistícími prostředky. Reflex Kolo je dostupný u většiny keramických sérií vč. programu Nova Top Pico za příplatek pouhých 990 Kč bez DPH/ks. Snadná údržba potěší i uživatele sprchových koutů, dodávaných rovněž s touto povrchovou úpravou za příplatek 1.120 Kč bez DPH.


KERAMAG, program pro malé koupelny RENOVA Nr.1 Comprimo

Kdo hledá speciální řešení pro malé nebo komplikované koupelny, může být potěšen také programem Renova Nr.1 Comprimo nebo Joly od německého výrobce KERAMAG, jehož hlavním cílem při vývoji bylo vytvořit vhodné výrobky pro lepší využití prostoru a zajištění komfortu a dostatečného volného prostoru i v malé koupelně.


Esteticky funkčně vybavená malá koupelna s vhodnými výrobky Renova Nr.1 Comprimo od KERAMAGu. Rohové umyvadlo s délkou ramene 55 cm (6.045 Kč), doplněné spodní skříňkou s dvířky v odstínu světlá bříza a rohovou zrcadlovou skříňkou s poličkami, zásuvkou, osvětlením a vypínačem (23.250 Kč). Koupelna je dále vybavena závěsným klozetem se zmenšenou délkou 48 cm (6.169 Kč) a ergonomickým pohodlným sedátkem. Pohodlný široký vstup do sprchového koutu a snadnou údržbu nabízí skládací dveře KOLO, typ Akord v šířce 90 cm (6.980 Kč) s pravým bezpečnostním sklem s povrchovou úpravou Reflex Kolo (za příplatek 1.120 Kč).

Stěžejním výrobkem úspěšného konceptu pro malé koupelny Renova Nr.1 Comprimo od KERAMAGu je rohové umyvadlo s délkou ramene 55 cm (6.045 Kč), doplněné spodní skříňkou s dvířky v odstínu světlá bříza a bočními otevřenými regály.

Umyvadla a klozety KERAMAG jsou na přání k dodání s exkluzivní, snadno čistitelnou glazurou KeraTect® (1.990 Kč) se zárukou 30 let! Na keramice s glazurou KeraTect® nemají nečistoty, bakterie ani vodní kámen žádnou šanci se udržet.


KERAMAG, program pro toalety JOLY

Charakteristickým stylovým prvkem programu Joly od firmy KERAMAG je asymetrické umývátko, které optimálně využívá stávající prostor (6.158 Kč). Lze kombinovat s nerezovým polosloupem s důmyslnou odkládací poličkou. Revoluční a mimořádně praktickým řešení pro malé toalety je zpola zapuštěný pisoár s poklopem (12.570 Kč), vystupující do prostoru pouhých 15,5 cm. Program Joly doplňuje závěsný klozet s délkou pouhých 48 cm.


KERAMAG, umývátko FIDELIO - zázrak pro úsporu místa a pohodlné mytí

Pro příznivce moderního, mladého obytného prostředí bylo vyvinuto umývátko "Fidelio" pro nástěnnou a rohovou instalaci (1.995 Kč).



Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.