Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyhlášení 2. ročníku veřejné celostátní soutěže BAZÉN ROKU

Vypisovatelé soutěže

ABF, a.s., ČVUT Praha, Fakulta stavební, Katedra zdravotního a ekologického inženýrství, Wellness magazín Bazény, Spa a Sauny

Idea soutěže

Hlavní ideou je prezentace kvalitních projektů v oblasti bazénové výstavby v ČR a přiblížení takových děl nejširší odborné i laické veřejnosti. Současně si soutěž klade za cíl zviditelnit investiční, projekční a dodavatelské subjekty, které realizují zajímavé stavby na území ČR, ale i v zahraničí. Soutěž je vypsána na podporu kvalitní komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby až po detail. Je určena pro stavby realizované na území celé České republiky bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta, investora, dodavatele a provozovatele stavby.

Do soutěže mohou být přihlášena stavební díla dokončená a uvedená do provozu v období od 1. 1. 2005 do 31. 12. 2006.

Kategorie

  • veřejné bazény - aquaparky
  • hotelové bazény

Základní hodnotící kritéria

  • Architektonická a funkční úroveň díla
  • Kvalita a jakost stavebních prací
  • Vhodnost použitých stavebních materiálů, výrobků a použitých technologií
  • Délka realizace díla
  • Dosažená kvalita díla ve vztahu k celkovým nákladům
  • Společenské poslání díla (u veřejných provozů)
  • Ekologické úspory energií
  • Spokojenost investora, uživatele a okolí
  • Míra naplnění předpokládaného záměru investice

Porota

Předseda poroty:

Ing. Bohumil Šťastný, Ph.D. - Odborný asistent FSv ČVUT Praha, garant výuky předmětu, Balneotechnika, místopředseda Asociace bazénů a saun ČR (ABAS ČR)

Místopředseda poroty:

Prof. Ing. arch. Arnošt Navrátil, CSc. - Profesor na Fakultě architektury, Ústav nauky o budovách

Členové poroty:

Prof. Ing. Jozef Kriš, Ph.D. - Vedoucí katedry KZI na Stavební fakultě STU v Bratislavě, garant předmětu Balneotechnika, člen mezinárodní organizace IWA

Ing. arch. Pavel Meixner - Hlavní architekt Veletržní správy ABF, a.s.

PhDr. Vladimír Diviš - Jednatel a ředitel společnosti Roof Press spol. s.r.o. a vydavatel časopisu Wellness magazín Bazény, Spa & Sauny

Alena Konopíková - Jednatelka společnosti Roof Press spol. s. r.o. a vydavatelka časopisu Wellness magazín Bazény, Spa & Sauny

Karel Kozel - Ředitel Sportovního centra UK

Ing. Jaroslav Moravec - Vedoucí plaveckého bazénu v Rokycanech

Martin Chmelík - Ředitel OT Veletržní správy ABF, a.s. a ředitel veletrhu Bazény, sauny, solária & wellness

Vyhlášení výsledků

Titul BAZÉN ROKU je spojen s právem používat ho jako referenční, reklamní a propagační argument. Vyhlášení výsledků soutěže BAZÉN ROKU se uskuteční 8. 3. 2007 v rámci slavnostního večera vystavovatelů 4. mezinárodního odborného veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & wellness 2007. Nominované soutěžní stavby budou představeny v rámci panelové prezentace na shora uvedeném veletrhu.

Označení vítězných staveb titulem BAZÉN ROKU bude dále odhaleno na stavbě při slavnostním ceremoniálu (se souhlasem uživatele stavby) - za účasti vypisovatelů soutěže, zástupců odborné poroty, investora, projektanta, hlavního dodavatele stavby, uživatele a médií.

Výsledky soutěže budou zveřejněny v tisku a oceněným dílům bude věnovaná náležitá publicita v časopise Wellness magazín Bazény, Spa a Sauny a na internetu vypisovatelů. Všechny přihlášené soutěžní stavby budou zveřejněny na internetu ihned po uzávěrce soutěže. Na internetu bude mimo názvu stavby, investora, projektanta a dodavatele stručná charakteristika s fotem stavby.

Přihlášení do soutěže

Přihlášku do soutěže může podat každá fyzická nebo právnická osoba, která stavební dílo prováděla nebo se podílela na jeho projekci a realizaci, která zdokumentuje zrealizované dílo níže uvedeným způsobem a uhradí prezentační poplatek.

Obsah dokumentace

  1. Řádně vyplněná přihláška a doklad o zaplacení prezentačního poplatku se stručnou anotací charakteristiky stavby, která ji představí veřejnosti v rozsahu tří rukopisných řádek.

  2. Textová část obsahující základní údaje o stavebním tvůrčím týmu a o stavbě.
    1. údaje o stavbě: Přehledná informace o stavebním díle obsahující popis stavby, její funkční určení, konstrukční a stavební řešení, lokalizaci (název, místo, stručnou charakteristiku), dobu výstavby (zahájení, dokončení, předání do užívání), použité technologie, materiály a výrobky, event. další podstatné údaje o stavbě se zdůrazněním, proč je tato stavba k soutěži přihlašována.
    2. údaje o stavebním tvůrčím týmu:
      • o dodavatelské firmě (zejména): název, IČO, DIČ, sídlo, adresa, statutární zástupce, kontaktní spojení vč. kontaktní osoby, charakteristika činnosti firmy, převládající činnost, počet zaměstnanců, rok vzniku firmy, rozsah přímé dodávky na přihlašované stavbě
      • o rozhodujících kooperantech: zejména s udáním rozsahu jejich dodávky
      • o investorovi stavebního díla (zejména): jeho jméno, sídlo, adresu, statutárního zástupce a kontaktní osobu, údaj zda stavba byla zčásti či zcela hrazena z veřejných prostředků
      • o uživateli stavby, je-li od investora odlišný
      • o autorech architektonického návrhu a projektu realizovaného díla: (přihlašovatel přebírá odpovědnost za případné nepřesnosti ve vztahu k autorskému právu)
  3. Výkresová a fotografická dokumentace - Požadovaná dokumentace stavby musí obsahovat:
    1. situaci, rozhodující půdorysy, řezy a případně schéma konstrukčního řešení stavebního detailu, popřípadě další dokumentaci nezbytnou pro správné posouzení stavby (zmenšenou na formát A4), alespoň 6 ks profesionálních fotografií o rozměrech 18 x 24 cm, příp. fotografie stavebních detailů a poskytnout totožnou dokumentaci zpracovanou v elektronické podobě (v rozlišení pro tiskové účely).
    2. totožná dokumentace všech děl přihlášených do soutěže zůstává majetkem vypisovatelů s právem publicity. Bude uložena v archivu ABF, a.s.

Prezentační poplatky

Prezentační poplatky za přihlášení jednoho stavebního díla do jednotlivých kategorií činí:

  1. veřejné provozy - aquaparky - 15 000 Kč + 19% DPH
  2. hotelové bazény - 10 000 Kč + 19% DPH

Prezentační poplatek musí být uhrazen ke dni uzávěrky přihlášky. ABF, a.s. na základě přihlášky stavby do soutěže zašle fakturu na úhradu prezentačního poplatku. (Pozn.: Prezentační poplatek je nákladovou položkou.)

Uzávěrka přihlášek - 26. 1. 2007

Dokumentaci je nutno doručit či zaslat v zapečetěné obálce do sekretariátu soutěže do 26. 1. 2007 do 16.00 hod. Obálku označte nápisem BAZÉN ROKU. Podmínkou pro zařazení projektu do soutěže je včasné doručení podkladů a úhrada přihlašovacích poplatků.

Přihláška ke stažení ZDE (PDF - 27,7 kB).

Sekretariát soutěže

ABF, a.s.
PhDr. Lenka Ulrychová
Mimoňská 645
190 00 Praha 9
Tel.: 222 891 136, Fax: 222 891 199, e-mail: ulrychova@abf.cz, www.vystava-bazeny.cz

Soutěž je hlavním doprovodným programem veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS

 
 
Reklama