Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V nabídce zařizovacích předmětů hledejme více než vzhled

Kapotovaný sloup k umyvadlu zlepšuje vzhled a významně usnadňuje údržbu, designovaný set stavebnicovým řešením umožňuje sestavit koupelnu "na míru", držáky ručníků přímo na umyvadle, uchycení sedátka "click". Věnovat pozornost detailům se vyplatí.

Set pro zařízení koupelen mio je první designovaná řada pro středoevropské poměry společnosti Jika. Název mio (v překladu moje) je zrcadlem myšlenky - stavebnice umožňuje vytvořit každému skutečně osobitou kombinaci odpovídající jeho vkusu a potřebám. Tato novinka 2005 je příkladem úspěšné spolupráce značek JIKA a Laufen a přestože se cenově pohybuje v hladinách značky JIKA, nezadá si ani s nejdražšími sety na trhu. Elegance je založena na jednoduchém tvaru základního objemu, který je prostý jakýchkoliv kudrlinek a zbytečností. To nejen výrazně zjednodušuje údržbu ale i výrobu, která je díky tomu samozřejmě méně nákladná. Tak se tento špičkový designový set stává cenově víc než přijatelný, což je jistě potěšující, vezmeme-li v potaz jeho kvalitu a věhlas návrháře. Mio také respektuje moderní trendy povrchů - ústup od červeného dřeva k decentní barevnosti s voděodolnou úpravou.

Přesně co potřebujete a co se Vám líbí:

obrázek 1


obrázek 2


obrázek 3


obrázek 4

Ti jenž mají pohybová omezení a starší lidé ocení, že součást setu mio tvoří i prvky pro bezbariérovou koupelnu. Samozřejmostí zůstává i jejich pojetí v duchu série. Velká výška toalet i mělká umyvadla nutná pro tento typ koupelny tak patří k samozřejmým částem kompletu.

Krátce z firemního představení společnosti na veletrhu SHK v Brně:
  • Zdánlivé protiklady v jednom setu:
    WC a bidet jsou masivní, umyvadla jsou lehká, bez závěsů se snadnou údržbou, doplněna kryty na zápachovou uzávěrku (sifon) nebo se speciálními sifony.

  • Co je kapotovaný?
    Jika nabízí také WC tzv. italského typu - stojací WC bez nádržky i WC závěsný, který je tzv. "kapotovaný". Stejný termín se používá i u sloupu k umyvadlu, který sahá až ke zdi. (viz obr.1 a,b) U běžných umyvadlových sloupů je hloubka 15-18 cm a mezi sloupem a zdí tak vzniká mezera s velmi obtížnou údržbou.

    obrázek 5
    Obr. 1a
    obrázek 6
    Obr. 1b

Praktické finesy:
  • Umyvadla s držáky na ručníky. (obr. 2 a,b,c)

    obrázek 7
    Obr. 2a
    obrázek 8
    Obr. 2b
    obrázek 9
    Obr. 2c

  • Uchycení sedátka (obr. 3 a,b) Vyhraněný styl setu dokreslují takové detaily jako úchyty sedátka klozetu z leštěné ocele. Údržbu klozetu zjednodušuje také rychlá montáž a demontáž sedátka s poklopem díky systému "click".
obrázek 10
Obr. 3a
obrázek 11
Obr. 3b

Řada Laufen Pro je ve třech provedeních A,B,C, které se liší především, dalo by se říci, rozmachem. Od řady A pro velké prostorné koupelny po variantu C pro menší prostory s malou hloubkou zařizovacích předmětů. Zajímavostí je např. u umyvadel vlnolam proti ošplíchnutí a výplně dvířek z velmi odolného polykarbonátu, který při rozbití nevytváří střepy. (obr. 4 a,b,c)

obrázek 12
Obr. 4a
obrázek 13
Obr. 4b
obrázek 14
Obr. 4c

 
 
Reklama