Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Budoucnost je v kondenzační technice

Společnost Viessmann získala jednu ze zlatých medailí veletrhu Aqua-therm. Byla udělena za projekt ekologického vytápění obce Strážný.

Ing. Miroslav Kovačič ze společnosti Viessmann nám k tomu řekl: "Byla to vlastně druhá etapa projektu. V první jsme zaváděli vytápění tepelnými čerpadly. V této druhé etapě se instalovaly solární vakuové kolektory pro přípravu TUV.
Projekt se týkal vytápění a přípravy TUV pro obecní budovy, ale díky propagaci a podpoře obce se nám podařilo tato zařízení nainstalovat i do některých rodinných domů. Naším cílem bylo co nejvíce tuto oblast 'zamořit' slunečními kolektory a dalším moderními technologiemi."

Jako novinku na veletrhu předvedla společnost Viessmann kondenzační kotel s výkonem 285 kW se sálavým matrixovým hořákem a kompletně nerezovým výměníkem a spalovací komorou. Díky svým kompaktním rozměrům je kotel vhodný pro bytové jednotky nebo menší objekty (panelové domy apod.)
Matrixový hořák vlastní konstrukce je podle Ing. Kovačiče mimořádně tichý a má extrémně nízké emise spalin.

"Kondenzační technika je v dnešní době daleko víc nasazovaná, takže bychom chtěli v této oblasti nabídnout něco zajímavého.
Návratnosti kondenzační techniky a nízkoteplotní techniky se stále více vyrovnávají, u některých kondenzačních kotlů už je návratnost velmi zajímavá. Je pravda, že konzervativní spotřebitelé stále žádají litinový kotel - ten sice všechno přežije, ale na provoz už je drahý. Z mého pohledu je instalace nízkoteplotního kotle do rodinného domku stejný krok vpřed, jako si koupit škodovku 125. I proto v oblasti kondenzační techniky a tepelných čerpadel chystáme několik dalších novinek."

VIESSMANN, s. r. o. - hala G, stánek 202

- jst -


Ing. Kovačič u kondenzačního kotle s matrixovým hořákem



U stánku Viessmann rozdávají oranžové balónky
 
 
Reklama