Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Viadrus sází na kvalitu

Stánek závodu topenářské techniky VIADRUS na veletrhu Aqua-therm ukazuje šíři záběru této společnosti. Ing. Juřeník ze společnosti ŽDB GROUP říká: "Zaznamenáváme boom tuhých paliv, takže pro konečné uživatele budou asi nejzajímavějším exponátem krásná kachlová kamna na tuhá paliva."


Ing. Juřeník na veletrhu

Trendy vytápění směřují podle Ing. Juřeníka do dvou oblastí: kondenzační techniky a automatických kotlů na tuhá paliva.
"Obě tyto sekce mají budoucnost a jejich vývoj jde dál," poznamenává. "Pak je tu sekce klasických kotlů na tuhá paliva. Ty však mají svá omezení a jednou přijdou také limity legislativní."

Na veletrhu vystavuje Viadrus kondenzační kotle jak závěsné, tak stacionární. "Tyto kotle mají regulaci Siemens a jsou myslím technicky velmi dobré," upozorňuje Ing. Juřeník.
"Další naší novinkou je kotel Hercules Eco v novém designu se stříbrošedou barvou, určený na spalování dřevěných pelet.

Jako náhradu plynového kotle G 32, který se vyráběl hlavně pro východní trhy v bezelektrickém provedení (jako G 32 BM), vyrábíme nyní kotel G 36 v elektrické i bezelektrické verzi - takže slučujeme oba výrobky v jeden a nabízíme ho v obou variantách.
Kotel G 36 BM využívá k vytápění plyn a je schopen provozu i regulace bez elektřiny - má nainstalován termočlánek, který spalováním plynu vyrábí elektřinu v potřebném množství pro potřebu kotle.

Další novinkou je z našeho hlediska ještě kotel U 24, který má zcela novou konstrukci. Kromě koksu a černého uhlí je schopen spalovat hnědé uhlí a doplňkovým palivem je i dřevo," uzavírá Ing. Juřeník.
Na otázku, co si od účasti na veletrhu slibuje, dodává: "Umožňuje nám předvést novinky, setkat se s našimi klienty z řad konečných uživatelů, montážníků i projektantů. Chceme jim předvést novinky, setkat se s našimi odběrateli v jiném prostředí. Je to kontakt se zákazníky všeho druhu: projektanti i montážníci mají své dotazy, proto jsou tu odborníci, kteří je mohou ihned zodpovědět."

ŽDB GROUP, a. s., závod topenářské techniky VIADRUS - hala J, stánek 050

- jst -


Kotel Hercules Eco v novém designu


Stánek VIADRUS
 
 
Reklama